Πολέμησες υπέρ του Χίτλερ και της εξάπλωσης του ναζισμού; Λαμβάνεις αφορολόγητη σύνταξη.

Το Βερολίνο αναγκάστηκε και αποκάλυψε στις ολλανδικές αρχές, τα ονόματα των πολιτών της χώρας που εξακολουθούν να λαμβάνουν συντάξεις κι επιδόματα, επειδή εντάχθηκαν στον γερμανικό στρατό  κατά τη διάρκεια του Β’ Π.Π.

Οι περισσότεροι από τους «δικαιούχους της σύνταξης», ήταν βετεράνοι των Waffen SS, ωστόσο στη λίστα συμπεριλαμβανόταν τόσο οι χήρες τους, όσο και άλλοι στενοί συγγενείς.

Οι «συντάξεις ή επιδόματα» κυμαίνονταν από αρκετές εκατοντάδες ευρώ έως και 1.300 ευρώ.

Καθόλου άσχημα δηλαδή. Οι Γερμανία άλλωστε δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τους ανθρώπους που προσέτρεξαν σε βοήθειά της.

Βεβαίως στις αναφορές τους τα ΜΜΕ, ισχυρίστηκαν ότι μεταξύ αυτών θα μπορούσαν να είναι εγκληματίες πολέμου και πρώην φρουροί στο Άουσβιτς, καθώς και δεκάδες Ολλανδοί που υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο θανάτου.

Τα επιδόματα πληρώθηκαν σύμφωνα με διαταγή του 1945 από τον Καρλ Ντένιτς, ο οποίος διαδέχθηκε τον Χίτλερ, ως επικεφαλής του Τρίτου Ράιχ.

Το διάταγμα του Ντένιτς ήταν ότι όλοι όσοι υπέστησαν σωματική ή ψυχική βλάβη ενώ πολεμούσαν στο πλευρό της Γερμανία στον Β Π.Π είχαν δικαίωμα παροχών. Και μάλιστα αφορολόγητα.

Μάλιστα Ολλανδοί βουλευτές υποστήριξαν ότι ήταν άδικο οι δικαιούχοι των γερμανικών συντάξεων να μπορούν να τις εισπράττουν άνευ φορολογίας.

Ταυτόχρονα, τα θύματα πολέμου – που δικαιούνται πολύ μικρότερες πληρωμές – φορολογούνταν πλήρως.

Ενώ η Ελλάδα δεν εισέπραξε ποτέ τίποτα και την «έδεσαν» με τις βαριές μνημονιακές αλυσίδες.