Εντελώς απροσδόκητα ο Ερντογάν αποφάσισε να δώσει εντολή στην Τουρκική δικαιοσύνη να απελευθερώσει τους αδίκως φυλακισμένους αξιωματικούς μας. Οι αξιωματικοί μας, που δεν είχαν καμία ελπίδα να απελευθερωθούν, ξαφνιάστηκαν από την ευχάριστη είδηση, ότι ο εισαγγελέας αποφάσισε την αποφυλάκιση τους μέχρι τη δίκη, που μπορεί να πραγματοποιηθεί και χωρίς τη φυσική τους παρουσία.

Το ευχάριστο γεγονός της αποφυλάκισης δεν άργησε μέσα σε λίγες ώρες να γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Είναι αλήθεια, ότι δόθηκε ένας πανηγυρικός χαρακτήρας στην αποφυλάκιση, όμως από την άλλη κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τον κόσμο να χαρεί από αυτήν την εξέλιξη. Το κλίμα που δημιουργείται από τη μια πλευρά ότι όλα θα πηγαίνουν καλά επειδή αποφυλακίστηκαν από τη μια και από την άλλη το άγχος μήπως η κυβέρνηση έχει επικοινωνιακά οφέλη, δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Όλη αυτή η ιστορία είχε ένα επίκεντρο. Τον άνθρωπο, τον αξιωματικό του στρατού μας και τα παιδιά της πατρίδας μας απέναντι στον Τουρκικό επεκτατισμό και την τουρκική προκλητικότητα. Η εμπλοκή όλων των παραδοσιακών πολιτικών σ’ αυτή την ιστορία κάνει ζημιά στην πατρίδα και στις καρδιές των Ελλήνων. Η ουσία είναι ότι οι άνθρωποι απελευθερώθηκαν και όλη αυτή η περιπέτεια πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους τους στρατιωτικούς μας να προσέχουν τις ίντριγκες και τις πλεκτάνες των Τούρκων. Όσο για τα ανταλλάγματα της κυβέρνησης, δεν έδωσαν τους 8, ψήφισαν για τους μουφτήδες, όλη η κατάληξη θα φανεί στο αποτέλεσμα και το χειροκρότημα…