Μέλος της Γενικής Συνελεύσεως της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας εξελέγη ο Γιάννης Νασιούλας, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με το πέρας της Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο νέος πολιτικός, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Η ανάδειξη νέας Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας μας φέρνει όλους ακόμη μια φορά μπροστά στο αμείλικτο δίλημμα: είμαστε με το Σκοτάδι, ή με τον Λαό;

Έχουμε την μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε νέες συνθέσεις στα δύο αυτά όργανα δημοκρατικής εκπροσώπησης, τέτοιες που να υπερασπίσουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες των πόλεών μας με εθνική γενναιότητα, κοινωνική ευαισθησία και θεσμική σύνεση.

ΚΕΔΕ, ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι επιχώριοι Δήμοι, με πολιτικό μπροστάρη τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μπορούν εκφράσουν γνήσια την βούληση της πλατιάς πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού που συγκεφαλαιώνεται σε δύο υπερήφανα ΟΧΙ:

• Λέμε ΟΧΙ στην υποκατάσταση του φθίνοντος ελληνικού πληθυσμού των πόλεών μας από νομιμοποιούμενους λαθρομετανάστες.
• Λέμε ΟΧΙ στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους εχθρούς μας.

Το πρώτο ΟΧΙ

Διακυβερνητικά, έχει αποφασισθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χρηματοδοτήσει την συντεταγμένη επαναπροώθηση, μονιμοποίηση και νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών στις χώρες εισόδου και κυρίως στην Ελλάδα, εκτός και μακράν της νέας, μικρότερης Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα λέγεται Europa.

Αυτός είναι και ο στρατηγικός σκοπός της δημιουργίας θέσης στην Κομισιόν με τον ευφάνταστο τίτλο “Επίτροπος για την Προστασία του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής”. Ο τίτλος είναι πιασάρικος στους ακροδεξιούς, καθώς και σε αφιλόξενους Ευρωπαίους όλων των ιδεολογικών τοποθετήσεων.

Η Γερμανία επέτυχε το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης και πια και αυτό της Προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής να το κατέχει και τότε και τώρα Έλληνας «και δώρα φέρων»: έναν πλουσιοπάροχο προϋπολογισμό, ιδίως για την νέα προγραμματική περίοδο 2020-2028.

Η Ελλάδα ελέγχεται από την Γερμανία στην διαχείριση της οικονομικής της βιωσιμότητας και η παρουσία Έλληνα στο πολιτικό αυτό πόστο αναμένεται να διευκολύνει την επιβολή αυτών των πολιτικών στην λεηλατούμενη πατρίδα μας. Από δίπλα, ακολουθούν και οι χρυσοδάκτυλοι: ουρανοκατέβατοι μεγαλομεσίτες που αγοράζουν την απαξιωμένη αστική στέγη στα κεντρικά και δυτικά της Θεσσαλονίκης για να την μετασκευάσουν και να κάνουν χρυσές δουλειές με τον ΟΗΕ και την Ευρώπη, υπενοικιάζοντας σε εκατοντάδες χιλίαδες λαθρομετανάστες.

Το Δεύτερο ΟΧΙ

Η συνομολόγηση της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ στη λίμνη Πρέσπα εξεχώρησε το ελληνικό όνομα της Μακεδονίας σε τρίτο μέρος για αποκλειστικό και χωρίς περιορισμούς ονοματισμό Επικράτειας, Γλώσσας, Λαού και Προϊόντων. Συνυθπογράφηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος σε παράβαση του άρθου 41 του εν ισχύι Συντάγματος και είναι αυτοδικαίος άκυρη. Κυρώθηκε στην Ελληνική Βουλή σε παράβαση ουσιωδών προνοιών της ιδίας της Συμφωνίας, που δεν τηρήθηκαν. Επικυρώθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά παράβαση της αρχής της αμοιβαιότητας, μη φέρουσα την υπογραφή του Προέδρου Δημοκρατίας των Σκοπίων.

Με την αναβολή της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Σκόπια θα διατηρήσουν την αποκλειστική και χωρίς περιορισμούς χρήση του όρου Μακεδονία, δημιουργώντας επισημότερα τετελεσμένα και προηγούμενα με την τζίφρα της Ελλάδος. Με την ενδεχόμενη ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα δίκαια του δήθεν Μακεδονικού Λαού, της δήθεν Μακεδονικής Επικράτειας και της δήθεν Μακεδονικής Γλώσσας θα αποτελέσουν οργανικό μέρος του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.
Με το άρθρο 6 της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, θεσμικά όργανα όπως οι Δήμοι μας και οι Ενώσεις τους, καθώς και Έλληνες πολίτες, είναι όλοι τους υπόλογοι σε βαρύτατες κυρώσεις αν κριθεί από τις Σκοπιανές αρχές ότι με πράξεις ή προθέσεις τους –επαναλαμβάνω «ή προθέσεις τους»- εργάζονται ενάντια στην Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Ναι, καλά ακούσατε, οι Σκοπιανές αρχές κρίνουν τις πράξεις ή της προθέσεις Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και πολιτών της Ελλάδος. Αν στα παραπάνω θέσετε το πρόσωπο του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και το πρόσωπο της καθεμιάς και του καθενός σας ξεχωριστά, ίσως κατανοήσετε τι μας περιμένει…

Κύριε Δήμαρχε,
Συμμετέχετε στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας αυτοδικαίως.

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Πολλοί εξ υμών θα αναδειχθείτε μέλη του δημοκρατικού αυτού οργάνου.

Σας ζητώ να συμμεριστείτε την σπουδαιότητα των δύο απειλών που εξέθεσα και να αναλάβετε θεσμική δράση:
• Λέγοντας ΟΧΙ στην υποκατάσταση του πληθυσμού των Ελληνίδων και των Ελλήνων στις πόλεις μας από λαθρομετανάστες.
• Λέγοντας ΟΧΙ στην αναγνώριση της ισχύος της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, που θα προκύψει έτσι ώστε να εξασφαλίζει για τους Σκοπιανούς ανεξέλεγκτα δικαιώματα και για τους Έλληνες αναπόφευκτες υποχρεώσεις.

Στο πνεύμα αυτό υπέβαλα την υποψηφιότητά μου ως μέλους της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και αυτή την πολιτική θα υλοποιήσω”.