Ο κ. Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος που φέρνει τα μηνύματα από μακριά. Ένα τέτοιο μήνυμα έφερε και στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να του αρνηθεί να τον δεχθεί παρουσία μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το μήνυμα ήταν για τα Σκόπια και το όνομα που έπρεπε να τους αναγνωρίσει η Ελλάδα για το κράτος, την εθνικότητα και την γλώσσα. Το μήνυμα έγινε αντιληπτό από τον κ. Τσίπρα. Όπως είπαν, έτσι κι έγινε.

nicola gruevski george papandreou.jpg

Κοινό νήμα που συνδέει τον κ. Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Παπανδρέου και τους δύο με τον σοσιαλιστή κ. Ζάεφ είναι η ειλικρινής υποστήριξή τους από τον μεγαλοπαράγοντα κ. Τζωρτζ Σόρος.

Είμαι πεπεισμένος πως ο κ. Τσίπρας δεν ξεκίνησε επί ματαίω την διαδικασία εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους ξένους: θα το φέρει εις πέρας. Θα φέρει την συμφωνία στην Βουλή. Και βλέπω πως εκεί θα ψηφιστεί με ευρύτερη αριθμητική πλειοψηφία από αυτήν που έχει σήμερα με την υποστήριξη των ΑΝΕΛ και του κ. Πάνου Καμμένου. Στην περίπτωση της ψήφου στην Βουλή για να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας αλλού, βουλευτές από το Ποτάμι και ο Επικεφαλής του κ. Θεοδωράκης, βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, ανεξάρτητοι και βέβαια ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι μια δεξαμενή πολύ χρήσιμων και λογικών ανθρώπων που θα κάνουν αυτό που πρέπει.

Και αυτή τους η πράξη -πράξη εκλογικής αυτοθυσίας- είναι σίγουρο πως θα εκτιμηθεί από τον κ. Σόρος, που υποστηρίζει με κάθε τρόπο τον δρόμο προς την “Βαλκανική Οικονομική Ένωση“.

Originally posted 2018-06-29 18:35:57.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.