Ο Πρόεδρος Τραμπ κινήθηκε πριν λίγες ώρες και δήλωσε ότι θα τιμωρήσει περαιτέρω τους αξιωματούχους, του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, επιτρέποντας οικονομικές κυρώσεις εναντίον τους, καθώς και την επέκταση των περιορισμών θεώρησης(άδειας παραμονής) για τους αξιωματούχους και τις οικογένειές τους.

Ο πρόεδρος κήρυξε επίσης, εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θεωρώντας όλα αυτά «απειλή», λέγοντας ότι το δικαστήριο, ξεκινά  μια κίνηση, που θέτει νομικές βάσεις, για την επιβολή μελλοντικών κυρώσεων.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαϊωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Οι προσπάθειες ξεκίνησαν εν μέσω «οργής» της κυβέρνησης Τραμπ, δια τις προσπάθειες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για διερεύνηση εικαζόμενων εγκλημάτων πολέμου, από αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι διάδικοι, στο διεθνές δικαστήριο και δεν αναγνωρίζουν την εξουσία του και η ανακοίνωση, πριν από λίγο, είναι σίγουρο ότι θα κάνει το έργο του δικαστηρίου δυσκολότερο.

Η κυβέρνηση Τράμπ ειδικότερα εξέφρασε σκεπτικισμό για πολυμερείς θεσμούς, οργανώσεις κλπ και έχει περιορίσει τον ρόλο της ή αποσύρθηκε από ορισμένους, από αυτούς τους οργανισμούς, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com