Η πανδημία του κορανοϊού χρησιμοποιείται ως «πρόσχημα» από κάποιους ηγέτες για να «ελέγξει» τους ανθρώπους, να τους αφαιρέσει τα θεμελιώδη και συνταγματικά δικαιώματά τους, παρέχοντας παράλληλα ένα «ενοχλητικό προοίμιο για την πραγματοποίηση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης πέρα από κάθε έλεγχο», σύμφωνα με Καρδινάλιους του Βατικανού αντίθετους με τον Πάπα Φραγκίσκο και πλήθος προσωπικοτήτων, που μαζί υπογράφουν ηχηρή Έκκληση.

Οι καθολικοί ιεράρχες, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Carlo Maria Viganò και τους Καρδινάλιους του Βατικανού Gerhard Ludwig Mueller, Joseph Zen και Janis Pujats, συνυπογράφουν Έκκληση «για την Εκκλησία και τον Κόσμο», που προειδοποιεί για τις δυνάμεις που εργάζονται στην κοινωνία και «ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν πανικό στον παγκόσμιο πληθυσμό με μοναδικό στόχο την επιβολή μόνιμων απαράδεκτων μορφών περιορισμού στις ελευθερίες, τον έλεγχο των ανθρώπων και την παρακολούθηση των κινήσεών τους. “

Αντιμέτωποι με περιορισμούς σε όλο τον κόσμο σχετικά με το δικαίωμα συγκέντρωσης και λατρείας του Θεού, οι υπογράφοντες διεκδικούν το δικαίωμα να προσφέρουν δημόσια λατρεία, χωρίς εμπόδια από τις κυβερνήσεις.

Την Έκκληση υπογράφουν 4 Καρδινάλιοι, 8 Επίσκοποι, 3 Ιερείς, 21 δημοσιογράφοι, 11 ιατροί, 13 δικηγόροι, 18 εκπαιδευτικοί και 12 εκπρόσωποι συλλογικών φορέων.

Ολόκληρο το κείμενο της Έκκλησης

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, στους Καθολικούς και σε όλους τους ανθρώπους της καλής θέλησης

Veritas liberabit vos. – Ιν 8:32

Σε αυτήν την εποχή της μεγάλης κρίσης, εμείς οι Πάστορες της Καθολικής Εκκλησίας, βάσει της εντολής μας, θεωρούμε το ιερό μας καθήκον να κάνουμε Έκκληση στους Αδελφούς μας στο Επισκοπικό, στον Κλήρο, στους Θρησκευτικούς, στους αγίους Λαούς του Θεού και σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες καλής θέλησης. Αυτή η προσφυγή έχει επίσης υπογραφεί από διανοούμενους, γιατρούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους και επαγγελματίες που συμφωνούν με το περιεχόμενό της και μπορεί να υπογραφεί από εκείνους που επιθυμούν να την αποδεχθούν.

Τα γεγονότα έδειξαν ότι, με το πρόσχημα της επιδημίας Covid-19, τα αναφαίρετα δικαιώματα των πολιτών έχουν παραβιαστεί σε πολλές περιπτώσεις και οι θεμελιώδεις ελευθερίες τους, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης της ελευθερίας λατρείας, της έκφρασης και της κυκλοφορίας, έχουν περιοριστεί δυσανάλογα και αδικαιολόγητα . Η δημόσια υγεία δεν πρέπει, και δεν μπορεί, να γίνει άλλοθι για παραβίαση των δικαιωμάτων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, πόσο μάλλον για να στερήσει από την αστική αρχή το καθήκον της να ενεργεί με σύνεση για το κοινό καλό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς αυξάνονται αμφιβολίες από πολλές πλευρές σχετικά με την πραγματική μεταδοτικότητα, τον κίνδυνο και την αντίσταση του ιού. Πολλές έγκυρες φωνές στον κόσμο της επιστήμης και της ιατρικής επιβεβαιώνουν ότι ο ανησυχασμός των μέσων ενημέρωσης για το Covid-19 φαίνεται να είναι απολύτως αδικαιολόγητος.

Έχουμε λόγους να πιστεύουμε, με βάση επίσημα στοιχεία σχετικά με την επίπτωση της επιδημίας που σχετίζεται με τον αριθμό των θανάτων, ότι υπάρχουν δυνάμεις που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν πανικό στον παγκόσμιο πληθυσμό με μοναδικό στόχο την μόνιμη επιβολή απαράδεκτων μορφών περιορισμού ελευθερίες, τον έλεγχο των ανθρώπων και την παρακολούθηση των κινήσεών τους. Η επιβολή αυτών των φιλελεύθερων μέτρων είναι ένα ενοχλητικό προοίμιο για την πραγματοποίηση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης πέρα ​​από κάθε έλεγχο.

Πιστεύουμε επίσης ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα μέτρα περιορισμού που υιοθετήθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος καταστημάτων και επιχειρήσεων, προκάλεσαν μια κρίση που κατέστρεψε ολόκληρους τομείς της οικονομίας. Αυτό ενθαρρύνει την παρέμβαση ξένων δυνάμεων και έχει σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις. Όσοι έχουν κυβερνητική ευθύνη πρέπει να σταματήσουν αυτές τις μορφές κοινωνικής μηχανικής, λαμβάνοντας μέτρα για την προστασία των πολιτών τους, τους οποίους εκπροσωπούν, και προς όφελος των οποίων έχουν σοβαρή υποχρέωση δράσης. Ομοίως, αφήστε τους να βοηθήσουν την οικογένεια, το κελί της κοινωνίας, χωρίς να τιμωρούν αδικαιολόγητα τους αδύναμους και τους ηλικιωμένους, αναγκάζοντάς τους να κάνουν έναν οδυνηρό διαχωρισμό από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η ποινικοποίηση των προσωπικών και κοινωνικών σχέσεων πρέπει επίσης να κριθεί ως απαράδεκτο μέρος του σχεδίου όσων υποστηρίζουν την απομόνωση ατόμων προκειμένου να τα χειριστούν και να τα ελέγξουν καλύτερα.

Ζητούμε από την επιστημονική κοινότητα να επαγρυπνεί, έτσι ώστε οι θεραπείες για το Covid-19 να προσφέρονται με ειλικρίνεια για το κοινό καλό. Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι τα σκιερά επιχειρηματικά συμφέροντα δεν επηρεάζουν τις επιλογές των κυβερνητικών ηγετών και διεθνών οργανισμών. Είναι παράλογο να επιβληθούν κυρώσεις σε αυτές τις θεραπείες που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές και συχνά φθηνές, απλώς επειδή θέλει να δώσει προτεραιότητα σε θεραπείες ή εμβόλια που δεν είναι τόσο καλά, αλλά που εγγυώνται φαρμακευτικές εταιρείες πολύ μεγαλύτερα κέρδη και επιδεινώνουν τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία . Ας θυμηθούμε επίσης, ως Πάστορες, ότι για τους Καθολικούς είναι ηθικά απαράδεκτο να αναπτύσσουμε ή να χρησιμοποιούμε εμβόλια που προέρχονται από υλικό από έμβρυα εκτρώσεων.

Ζητάμε επίσης από τους κυβερνητικούς ηγέτες να διασφαλίσουν ότι οι μορφές ελέγχου των ανθρώπων, είτε μέσω συστημάτων παρακολούθησης είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής εύρεσης τοποθεσίας, αποφεύγονται αυστηρά. Ο αγώνας εναντίον του Covid-19, όσο σοβαρός, δεν πρέπει να είναι το πρόσχημα για την υποστήριξη των κρυφών προθέσεων υπερεθνικών φορέων που έχουν πολύ ισχυρά εμπορικά και πολιτικά συμφέροντα σε αυτό το σχέδιο. Συγκεκριμένα, πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να αρνηθούν αυτούς τους περιορισμούς στην προσωπική ελευθερία, χωρίς να επιβληθεί ποινή σε όσους δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν εμβόλια, παρακολούθηση επαφής ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο εργαλείο. Ας εξετάσουμε επίσης την κατάφωρη αντίφαση εκείνων που ακολουθούν πολιτικές δραστικού ελέγχου του πληθυσμού και ταυτόχρονα παρουσιάζονται ως σωτήρας της ανθρωπότητας, χωρίς καμία πολιτική ή κοινωνική νομιμότητα. Τέλος, η πολιτική ευθύνη εκείνων που εκπροσωπούν τον λαό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αφεθεί στους «ειδικούς» που μπορούν πράγματι να διεκδικήσουν ένα είδος ασυλίας από τη δίωξη, το οποίο είναι λιγότερο ανησυχητικό.

Προτρέπουμε έντονα τα μέσα ενημέρωσης να δεσμευτούν να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες και να μην τιμωρούν τη διαφωνία καταφεύγοντας σε μορφές λογοκρισίας, όπως συμβαίνει ευρέως στα κοινωνικά μέσα, στον τύπο και στην τηλεόραση. Η παροχή ακριβών πληροφοριών απαιτεί να δοθεί χώρος σε φωνές που δεν ευθυγραμμίζονται με έναν μόνο τρόπο σκέψης. Αυτό επιτρέπει στους πολίτες να εκτιμούν συνειδητά τα γεγονότα, χωρίς να επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από κομματικές παρεμβάσεις. Μια δημοκρατική και ειλικρινής συζήτηση είναι το καλύτερο αντίδοτο για τον κίνδυνο επιβολής λεπτών μορφών δικτατορίας, πιθανώς χειρότερα από εκείνα που η κοινωνία μας έχει δει την άνοδο και την πτώση του πρόσφατου παρελθόντος.

Τέλος, ως Πάστορες που είναι υπεύθυνοι για το κοπάδι του Χριστού, ας θυμόμαστε ότι η Εκκλησία διεκδικεί σταθερά την αυτονομία της για διακυβέρνηση, λατρεία και διδασκαλία. Αυτή η αυτονομία και η ελευθερία είναι έμφυτο δικαίωμα που ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός της έχει δώσει για την επιδίωξη των κατάλληλων σκοπών της. Για αυτόν τον λόγο, ως Πάστορες διεκδικούμε ακράδαντα το δικαίωμα να αποφασίζουμε αυτόνομα για τον εορτασμό της Μάζας και των Μυστηρίων, όπως ισχυριζόμαστε την απόλυτη αυτονομία σε θέματα που εμπίπτουν στην άμεση δικαιοδοσία μας, όπως λειτουργικοί κανόνες και τρόποι διοίκησης της Κοινωνίας και των Μυστηρίων. Το κράτος δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει, για οποιονδήποτε λόγο, στην κυριαρχία της Εκκλησίας. Οι εκκλησιαστικές αρχές δεν αρνήθηκαν ποτέ να συνεργαστούν με το κράτος, αλλά η συνεργασία αυτή δεν επιτρέπει στις πολιτικές αρχές να επιβάλλουν κάθε είδους απαγόρευση ή περιορισμό στη δημόσια λατρεία ή την άσκηση ιερατικής διακονίας. Τα δικαιώματα του Θεού και των πιστών είναι ο υπέρτατος νόμος της Εκκλησίας, τον οποίο ούτε προτίθεται, ούτε μπορεί να παραιτηθεί. Ζητούμε να αρθούν οι περιορισμοί στον εορτασμό των δημόσιων τελετών.

Θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης να μην παρακάμπτουν το καθήκον τους να συνεργάζονται για το κοινό καλό, ο καθένας σύμφωνα με τη δική του κατάσταση και τις δυνατότητες και με πνεύμα αδελφικής φιλανθρωπίας. Η Εκκλησία επιθυμεί μια τέτοια συνεργασία, αλλά αυτό δεν μπορεί να αγνοήσει ούτε τον σεβασμό του φυσικού νόμου ούτε την εγγύηση των ατομικών ελευθεριών. Οι αστικές υποχρεώσεις στις οποίες δεσμεύονται οι πολίτες συνεπάγονται την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους από το κράτος.

Καλούμαστε όλοι να αξιολογήσουμε την τρέχουσα κατάσταση κατά τρόπο συνεπή με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου. Αυτό σημαίνει να παίρνεις θέση: είτε με τον Χριστό είτε με τον Χριστό. Ας μην εκφοβίζουμε ή φοβόμαστε από εκείνους που θα μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είμαστε μειονότητα: Το καλό είναι πολύ πιο διαδεδομένο και ισχυρό από ό, τι ο κόσμος θα μας πίστευε. Αντιμετωπίζουμε έναν αόρατο εχθρό που επιδιώκει να χωρίσει τους πολίτες, να χωρίσει τα παιδιά από τους γονείς τους, τα εγγόνια από τους παππούδες τους, τους πιστούς από τους ποιμένες τους, τους μαθητές από τους δασκάλους και τους πελάτες από τους πωλητές. Ας μην επιτρέψουμε να διαγραφούν αιώνες του χριστιανικού πολιτισμού με το πρόσχημα ενός ιού και να δημιουργηθεί μια αποτρόπαια τεχνολογική τυραννία, στην οποία ανώνυμοι και απρόσωποι άνθρωποι μπορούν να αποφασίσουν τη μοίρα του κόσμου περιορίζοντάς μας σε μια εικονική πραγματικότητα. Εάν αυτό είναι το σχέδιο στο οποίο οι δυνάμεις αυτής της γης σκοπεύουν να μας κάνουν να υποχωρήσουμε, γνωρίζουμε ότι ο Ιησούς Χριστός, ο Βασιλιάς και ο Κύριος της Ιστορίας, έχει υποσχεθεί ότι «οι πύλες της Κόλασης δεν θα επικρατήσουν» (Ματ 16:18).

Ας εμπιστευτούμε τους κυβερνητικούς ηγέτες και όλους εκείνους που κυβερνούν τη μοίρα των εθνών στον Παντοδύναμο Θεό, ώστε να τους διαφωτίσει και να τους καθοδηγήσει σε αυτήν την εποχή της μεγάλης κρίσης. Είθε να θυμούνται ότι, όπως ο Κύριος θα μας κρίνει ποιμένες για το κοπάδι που μας έχει εμπιστευτεί, έτσι θα κρίνει επίσης κυβερνητικούς ηγέτες για τους λαούς τους οποίους έχουν το καθήκον να υπερασπιστούν και να κυβερνήσουν.

Με πίστη, ας παρακαλούμε τον Κύριο να προστατεύσει την Εκκλησία και τον κόσμο. Είθε η Παναγία, Βοήθεια των Χριστιανών, να συντρίψει το κεφάλι του αρχαίου Φιδιού και να νικήσει τα σχέδια των παιδιών του σκότους.

8 Μαΐου 2020
Η Παναγία του Ροδαρίου της Πομπηίας

Οι υπογράφοντες

LIST OF SIGNATORIES TO THE APPEAL
PRELATES
Mgr. Carlo Maria Viganò, Archbishop, Apostolic Nuncio
Cdl Robert Sarah, Prefect of the Congregation for Divine Worship
Cdl Gerhard Ludwig Mueller, Prefect emeritus of Congragation of the Doctrine of the Faith
Cdl Joseph Zen Ze-kiun, Bishop emeritus of Hong Kong
Cdl Janis Pujats, Archbishop emeritus of Riga
Mgr Luigi Negri, Archbishop emeritus of Ferrara-Comacchio
Mgr Joseph Strickland, Bishop of Tyler, Texas
Mgr Thomas Peta, Metropolitan Archbishop of Astana Mgr Athanasius Schneider, Auxiliary
Bishop of Astana
Mgr Jan Pawel Lenga, Archbishop emeritus of Karaganda
Mgr Rene Henry Gracida, Bishop emeritus of Corpus Christi
Mgr Andreas Laun, Auxiliary Bishop of Salzburg
Mgr Robert Mutsaerts, Aux. Bishop of Den Bosch, the Netherlands
Father Serafino Lanzetta, Theologian
Father Alfredo Maria Morselli, Theologian
Father Curzio Nitoglia, Theologian
JOURNALISTS, EDITORS, WRITERS
Dr Aldo Maria Valli, journalist Dr Magdi Cristiano Allam, writer
Dr Giulio Meotti, journalist
Dr Marco Tosatti, journalist
Claudio Messora, director Byoblu.com
Dr Robert Moynihan, writer, journalist
Dr Jeanne Smits, journalist
Dr Olivier Figueras, journalist
Dr Cesare Sacchetti, journalist
Prof. Giorgio Nicolini, director of Tele Maria
Michael J. Matt, editor The Remnant
John-Henry Westen, co-founder, editor-in-chief LifeSiteNews.com
Vittoria Alliata di Villafranca, journalist and writer
Maria Guarini, editor
Prof. Francesco Lamendola
António Carlos de Azeredo, editor
José Narciso Pinto Soares, editorial counselor
Dr Massimo Rodolfi
Riccardo Zenobi, writer
Danilo Quinto, writer
Olivier Valette, writer
DOCTORS, IMMUNOLOGISTS, VIROLOGISTS, RESEARCHERS
Dr Stefano Montanari, scientific director Nanodiagnostics laboratory, Modena
Dr Antonietta Gatti, research manager, Nanodiagnostics laboratory, Modena
Prof. Alessandro Meluzzi, psychiatrist
Dr Anna Rita Iannetti, doctor, PNEI and biointegrated medicine
Dr Fabrizio Giudici, orthopedic traumatologist
Dr Rosa Maria Roccaforte, cardiologist
Dr Silvana De Mari, doctor
Dr Maria Grazia Sordi, psychologist
Dr Roberto Marrocchesi, nutritionist Dr Mario Sinisi
Dr Antonio Marcantonio
LAWYERS
Dr Angelo Giorgianni, judge
João Freire de Andrade, jurist
Lawyer Francesco Fontana
Lawyer Luigi Valenzise
Lawyer Fabio Candalino
Lawyer Luca Di Fazio
Lawyer Massimo Meridio
Dr Lawyer Gianni T. Battisti
Lawyer Piero Peracchio
Lawyer Paola Bragazzi
Lawyer Luís Freire de Andrade
Lawyer Heitor A. Buchaul
Lawyer Maître Olivier Bonnet
LECTORS, TEACHERS AND PROFESSIONALS
Hon. Prof. Vittorio Sgarbi, art critic, essayist
Prof. Matteo D’Amico
Prof.ssa Mafalda Miranda Barbosa
Prof. Francesca Maimone
Prof. Martino Mora, philosopher
Prof. Massimo Viglione, historian and essayist
Prof. Elisabetta Sala, teacher and writer
Dr Ing. Alessandro Peracchio
Dr Luca Scantamburlo
Prof. Rosa Maria Bellarmino
Steven Mosher, president Population Research Institute
Prof. Emeterio Ferrés Arrospide, Coimbra University Prof. Ibsen Noronha
Prof. ing. Amadeu Teixeira Fernandes, Georgetown University
Dr José Filipe Sepúlveda da Fonseca
Dr Alfonso Martone, CNR Italy
Dr Luís Ferrand d’Almeida
Ing. Roberto Imparato
ASSOCIATIONS
Atman Association – President Manuela Baccin
Riprendiamoci Il Pianeta Association – President Magda Piacentini
Movimento 3V – Vaccini Vogliamo Verità – Secretary Luca Teodori
Libera Scelta Association – President Alessandra Bocchi
Iustitia in Veritate Association- Directors
Una Vox Association – President Calogero Cammarata
Comitato Famiglia e Vita – President Franco Rebecchi
Confederazione dei Triarii
AURET, Autismo, Ricerca e Terapie – President Lawyer Roberto Mastalia
Vita al Microscopio Association – President Nino Ferri
Texas Right to Life – Jim Graham
Cleveland Right to Life – Molly Smith

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!