Σε μόλις ένα χρόνο (2017-2018), ο πανταχού παρών υπέργηρος Σόρος έδωσε συνολικά 8,5 εκατομμύρια δολάρια σε πολιτικά κόμματα, ενώσεις και ΜΚΟ που λειτουργούν στην Ιταλία για να προωθήσουν το πρόγραμμα μετανάστευσης.

Ο Riccardo Magi, πρώην γραμματέας του Ριζοσπαστικού κόμματος του Emma Bonino και τώρα αναπληρωτής του + Europa, δήλωσε ότι τα κονδύλια διατέθηκαν “για να προωθηθεί μια ευρεία μεταρρύθμιση των ιταλικών νόμων περί μετανάστευσης, μέσω πρωτοβουλιών με στόχο την παροχή βοήθειας στους μετανάστες και την προώθηση της κοινωνικής τους ευημερίας”.

Τα χρήματα αποσκοπούσαν στην εξασφάλιση της αναγκαίας δύναμης των 90.000 υπογραφών μέσω ενός νομοσχεδίου για τη μετανάστευση, ώστε να καταστεί δυνατή μια μεγάλη δεξαμενή φτηνής εργασίας.

Ο Μάγκι δήλωσε ότι ο σημερινός νόμος της Ιταλίας περί μετανάστευσης «έχει παραγάγει μισό δισεκατομμύριο παράνομο εργατικό δυναμικό στην Ιταλία Με τον νόμο μας, που κατατέθηκε στο τέλος της τελευταίας κοινοβουλευτικής περιόδου, αλλά δεν κατατέθηκε ακόμη, ζητάμε να υπάρχουν τακτικά κανάλια εισόδου, θέλουμε να συμβιβάσουμε την προσφορά και τη ζήτηση εργασίας “.

“Είναι επείγον να νομιμοποιήσουμε και να ενσωματώσουμε τους αλλοδαπούς, δεν μιλώ για αμνηστία, προφανώς”, δήλωσε ο Μάγκι. “Οι άνθρωποι το φάντασμα του Σόρος και δεν βλέπουν ποιες είναι οι πραγματικές αντιδημοκρατικές δυνάμεις στην Ιταλία” είπε, αφού το κόμμα του δέχθηκε τα χρήματα.

“Ο Σαλβίνι είπε ότι σε πέντε χρόνια θα επαναπατρίσει 500.000 παράνομους μετανάστες. Στην πραγματικότητα, σε μόλις ένα χρόνο επαναπατρίστηκαν μόνο 5.000 », πρόσθεσε ο Μάγκι. “Τι θέλουμε να κάνουμε; Γιατί να μην νομιμοποιήσουμε κανέναν που έχει εργοδότη έτοιμο να τον μισθώσει; ”

Ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι είναι περήφανος που έλαβε χρηματοδότηση από τον Σόρος, επιμένοντας ότι είναι πολύ καλύτερο από το να είναι φίλοι με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.

“Πολύ καλύτερα να λάβετε υποστήριξη από το Soros από το να είστε φίλοι με τον Orban”, δήλωσε ο Magi.

“Αναγνωρίζω πλήρως τη χρηματοδότηση που έλαβα, είναι ένα σήμα υπερηφάνειας”, είπε. “Άλλοι, όπως η Λίγκα, φαίνεται να έχουν επωφεληθεί από κρυφά κονδύλια από Ρώσους απεσταλμένους. Η δική μας πράξη ήταν υπό το φως της ημέρας. Όλα είναι φανερά .”