Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ρωσία σχετικά με τις συνθήκες δολοφονίας της Αυτοκρατορικής οικογένειας των Ρωμανόφ από τους Μπολσεβίκους κομμουνιστές. Στις 17 Ιουλίου 1918, σε ένα υπόγειο δωμάτιο στον ρωσσικό βορρά, στο Αικατερίνμπουργκ, ο τσάρος Νικόλαος Β΄ Ρομανόφ μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε του παιδιά δολοφονήθηκαν με ένα βάναυσο και απίστευτα μαρτυρικό τρόπο…

Ειδικοί θα πραγματοποιήσουν εκ νέου έρευνες για να εξετάσουν την θεωρία που υποστηρίζει πως ο Ρώσσος τσάρος και η οικογένειά του βρήκαν τελετουργικό θάνατο ως σπονδή για παγκόσμια κυριαρχία.

Σε άρθρο του RT, παρατίθεται η δήλωση του εκπροσώπου της Ρωσσικής Ερευνητικής Επιτροπής, που απασχολείται με ειδικής σημασίας εγκλήματα: “Οι ερευνητές σκοπεύουν να διεξαγάγουν ψυχολογική και ιστορική ανάλυση για να τεκμηριώσουν αν η δολοφονία της ρωσσικής βασιλικής οικογένειας ήταν μια τελετουργική πράξη θανάτωσης”.

Η Σβετλάνα Μολόντσοβα ανακοίνωσε πως η ερευνητική επιτροπή θα οργανώσει ειδική ομάδα εργασίας με εμπειρογνώμονες από την Ρωσσική Ακαδημία Επιστημών, τα Πανεπιστήμια Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης και την Ρωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ομάδα θα αναλάβει μετά την ολοκλήρωση της βιβλιογραφικής ανασκόπησης.

Σε δηλώσεις του στο RIA NOVOSTI, ο γραμματέας της επιτροπής της Ρωσσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την εξέταση των σωρών της βασιλικής οικογενείς, Επίσκοπος κύριος Τύχων, αναφέρθηκε σε τελετουργική δολοφονία της “συμβολικής και ιερής φιγούρας του τσάρου Νικολάου του Β'”: ” Η δολοφονία του Τσάρου και της οικογενείας του ήταν μια πολύ ειδική πράξη με τελετουργικό και συμβολικό νόημα και έθεσε τέλος στην παραπάνω από 300 ετών δυναστεία των Ρομανόφ, που μισήθηκαν από τις νέες αρχές.

Οι μπολσεβίκοι και όλων των ειδών όργανά τους δεν ήταν ξένοι προς πολύ σπάνιους και ποικίλης τελετουργίας συμβολισμούς”, δίδοντας ως παράδειγμα το Μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν στην Μόσχα. Ολοκλήρωσε σημειώνοντας πως η έρευνα που ξεκίνησε το 2015 δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεξερεύνητη καμμία εκδοχή από τους ιστορικούς και τους ιατροδικαστές.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των Εβραϊκών Κοινοτήτων Ρωσσίας, Ραββίνος Μπορούχ Γκορίν δήλωσε στο πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ πως αυτός και τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας συγκλονίστηκαν από τις δηλώσεις της ερευνητικής επιτροπής και της Ρωσσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τόνισε πως οι ως άνω δεν συνέδεσαν την δολοφονία των Ρομανόφ με Εβραίους στις δηλώσεις τους.

Παρόλα αυτά, κάθε ενημερωμένος πολίτης, συνέχισε ο Ραββίνος Γκορίν, που γνωρίζει την ιστορία των κατηγοριών αυτών αντιλαμβάνεται πως εννοούν πως η δολοφονία ήταν τελετουργία Κάμπαλα, που οργανώθηκε και εκτελέστηκε από Εβραίους Μπολσεβίκους.

“Εμείς, ως Εβραϊκή κοινότητα δηλώνουμε συγκλονισμένοι, όχι μόνον για την ασυναρτησία τέτοιων υποθέσεων. Οι μύθοι σχετικά με την ύπαρξη τελετουργικών δολοφονιών συνδέονται με διάφορες κουλτούρες και θρησκείες, αλλά στην Ρωσσία… αυτό έχει καταστεί ένας τυπικός αντισιμητικός μύθος, που αξιοποιείται από την αντι-σιμητική προπαγάνδα εδώ και δεκαετίες”.

“Κατά την γνώμη μας, η ασυναρτησία αυτής της θεωρίας είναι προφανής, επειδή προφανές είναι πως ο φόνος διεπράχθη από εντελώς αθέους – ανθρώπους που είχαν απεκδυθεί οποιαδήποτε πίστη σε οποιαδήποτε δύναμη πέρα απ΄ όσα θα μπορούσαν να κάμουν τα ίδια τους τα χέρια”.

Ο τελευταίος Ρώσσος Αυτοκράτωρ, η σύζυγος και τα πέντε παιδιά τους δολοφονήθηκαν στα μέσα του 1918 από τους κομμουνιστές στα Ουράλια, στην πόλη Αικατέρινμπουργκ. Τα σημεία ταφής τους ανακαλύφθηκαν το 1991 και το 2007. Το έτος 2000, η Ρωσσική Ορθόδοξης Εκκλησία τους ανακήρυξε μάρτυρες και αγίους της. Μέχρι όμως και το 2015, οπότε και επανεκκινήθηκε η έρευνα, η Ρωσσική Εκκλησία δεν αναγνώριζε επισήμως τα λείψανά τους ως αυθεντικά, λόγω ελλείψεων στην τεκμηρίωση, εξ ου και η συμμετοχή της στην ιατροδικαστική και ιστορική έρευνα.

WooCommerce

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2018-02-12 19:27:41.