Ο αμερικανικός στρατός παράγει τακτικά θανατηφόρους ιούς, βακτήρια και τοξίνες, σε άμεση παραβίαση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την απαγόρευση των βιολογικών όπλων.

Εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστοι άνθρωποι εκτίθενται συστηματικά σε επικίνδυνα παθογόνα και άλλες ανίατες ασθένειες. Επιστήμονες βιολογικού πολέμου, που χρησιμοποιούν διπλωματική κάλυψη, δοκιμάζουν τεχνητούς ιούς σε βιολογικά εργαστήρια του Πενταγώνου σε 25 χώρες ανά τον κόσμο.

Αυτά τα βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ χρηματοδοτούνται από την Υπηρεσία Περιορισμού Απειλών Άμυνας (Defence Threat Reduction Agency, DTRA), στο πλαίσιο στρατιωτικού προγράμματος 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το Συνεργατικό Πρόγραμμα Βιολογικής Εμπλοκής (CBEP) και βρίσκονται σε πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης, όπως η Γεωργία και η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, Νοτιοανατολική Ασία και Αφρική.

Εργολάβοι του Πενταγώνου παράγουν βιολογικούς παράγοντες υπό διπλωματική κάλυψη

Ο Οργανισμός Μείωσης Απειλών για την Άμυνα (DTRA) έχει αναθέσει σε μεγάλο βαθμό το έργο του στρατιωτικού προγράμματος σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες δεν λογοδοτούν στο Κογκρέσο και οι οποίες μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα, δρώσες έξω από το κράτος δικαίου. Το αμερικανικό πολιτικό προσωπικό που εκτελεί εργασία στο Κέντρο Lugar της Γεωργίας για παράδειγμα, έχει επίσης διπλωματική ασυλία, αν και δεν είναι διπλωμάτες.

ellinika hoaxes george soros (1)

Ως εκ τούτου, οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να εκτελούν εργασίες, υπό διπλωματική κάλυψη, για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, χωρίς να βρίσκονται υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους υποδοχής – στην περίπτωση αυτή της Δημοκρατίας της Γεωργίας και βέβαια σε βιολογικά εργαστήρια στη Γεωργία, την Ουγκάντα, την Τανζανία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Νοτιοανατολική Ασία. Αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται συχνά από την CIA για την κάλυψη των πρακτόρων της. Τρεις ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες εργάζονται στο αμερικανικό βιολογικό εργαστήριο στην Τιφλίδα της Γεωργίας – CH2M Hill, Battelle και Metabiota. Εκτός από το Πεντάγωνο, αυτοί οι ιδιωτικοί εργολάβοι πραγματοποιούν έρευνα για τη CIA και διάφορες άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Πρόγραμμα Clear Vision της CIA

Το Πρόγραμμα Clear Vision (1997-2000), μια κοινή έρευνα της CIA και του Ινστιτούτου Battelle, αφορούσε σε ανακατασκευή και δοκιμή βόμβας άνθρακα της σοβιετικής εποχής, για να δοκιμάσει τα χαρακτηριστικά διάδοσής του. Ο στόχος του έργου ήταν η αξιολόγηση των χαρακτηριστικών διάδοσης των βιολογικών παραγόντων των φυσαλίδων. Η παράνομη επιχείρηση CIA-Battelle παραλείφθηκε από τις δηλώσεις της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα των ΗΠΑ που υποβλήθηκαν στον ΟΗΕ.

Το Εργαστήριο στο Φορτ Ντέτρικ

Η Battelle λειτούργησε ένα εργαστήριο Top Secret Bio (National Biodefense Analysis and Countermeasures Center – NBACC) στο Φορτ Ντετρικ του Μέριλαντ, βάσει σύμβασης με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) για την τελευταία δεκαετία. Στην εταιρεία έχει ανατεθεί ομοσπονδιακό συμβόλαιο 344,4 εκατομμυρίων δολαρίων (2006 – 2016) και άλλο συμβόλαιο 17,3 εκατομμυρίων δολαρίων (2015-2026) από την DHS.

Μεταξύ των μυστικών πειραμάτων, που πραγματοποιήθηκαν από την Battelle στο NBACC, είναι: Αξιολόγηση της τεχνολογίας διάδοσης σκόνης. Εκτίμηση του κινδύνου που προκαλούν οι αερολυμένες τοξίνες και Εκτίμηση της μολυσματικότητας του B. Pseudomallei (Meliodosis) ως συνάρτηση του σωματιδίου αερολύματος σε πρωτεύοντα πλην του ανθρώπου. Το Melioidosis έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ως βιολογικό όπλο, επομένως, ταξινομείται ως παράγοντας Βιοτρομοκρατίας. Το Pseudomallei μελετήθηκε από τις ΗΠΑ ως πιθανό βιολογικό όπλο στο παρελθόν.

Η Εταιρεία Metabiota

Στην αμερικανική εταιρεία Metabiota Inc. έχει ανατεθεί ομοσπονδιακή σύμβαση ύψους 18,4 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο του προγράμματος DTRA του Πενταγώνου στη Γεωργία και την Ουκρανία για επιστημονικές και τεχνικές συμβουλευτικές υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες Metabiota περιλαμβάνουν παγκόσμια έρευνα βιολογικών απειλών με βάση το πεδίο, ανακάλυψη παθογόνων, απόκριση εστιών και κλινικές δοκιμές. Η Metabiota Inc. είχε συνάψει συμβόλαιο από το Πεντάγωνο για να εκτελέσει εργασίες για την DTRA πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης του Έμπολα στη Δυτική Αφρική και της απονεμήθηκε 3,1 εκατομμύρια δολάρια (2012-2015) για εργασία στη Σιέρα Λεόνε – μία από τις χώρες στο επίκεντρο της επιδημίας του Έμπολα .

Στρατιωτικά πειράματα για δάγκωμα εντόμων

Ο εντομολογικός πόλεμος είναι ένας τύπος βιολογικού πολέμου που χρησιμοποιεί έντομα για τη μετάδοση ασθενειών. Το Πεντάγωνο φέρεται να έχει πραγματοποιήσει τέτοιες εντομολογικές δοκιμές στη Γεωργία και τη Ρωσία. Το 2014 το Κέντρο Lugar εξοπλίστηκε με εγκατάσταση εντόμων και ξεκίνησε το έργο «Αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το Barcoding των Μυγών της Άμμου στη Γεωργία και τον Καύκασο». Το έργο κάλυψε μια μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή εκτός της Γεωργίας – του Καυκάσου. Το 2014-2015, τα είδη μύγας της άμμου Phlebotomine συλλέχθηκαν στο πλαίσιο ενός άλλου έργου «Surveillance Work on Acute Febrile Illness» και όλες οι (θηλυκές) μύγες ελέγχθηκαν για να προσδιορίσουν το ποσοστό μολυσματικότητάς τους. Ένα τρίτο έργο, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής μύγας άμμου, μελέτησε τα χαρακτηριστικά των σιελογόνων αδένων τους.

Ως αποτέλεσμα, η Τιφλίδα έχει μολυνθεί από μύγες από το 2015. Αυτά τα έντομα που δαγκώνουν ζουν σε εσωτερικούς χώρους, σε μπάνια, όλο το χρόνο, και αυτή δεν ήταν η τυπική συμπεριφορά αυτών των ειδών στη Γεωργία στο παρελθόν (συνήθως η περίοδος πτήσης Phlebotomine στη Γεωργία είναι εξαιρετικά σύντομη – από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο). Οι ντόπιοι παραπονιούνται ότι δαγκώθηκαν από αυτές τις πρόσφατα εμφανιζόμενες μύγες γυμνοί στο μπάνιο τους, Έχουν επίσης ισχυρή αντίσταση στο κρύο και μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στα βουνά.

Μύγες και στο Νταγκεστάν και την Ρωσία

Από την έναρξη του έργου του Πενταγώνου το 2014, οι μύγες που μοιάζουν με εκείνες στη Γεωργία έχουν εμφανιστεί στο γειτονικό Dagestan (Ρωσία). Σύμφωνα με τους ντόπιους, δαγκώνουν και προκαλούν εξανθήματα. Τα ενδιαιτήματα αναπαραγωγής τους είναι αποχετεύσεις σπιτιών.

Οι μύγες από την οικογένεια Phlebotomine φέρουν επικίνδυνα παράσιτα στο σάλιο τους, τα οποία μεταδίδουν μέσω ενός δαγκώματος στους ανθρώπους. Η ασθένεια, την οποία φέρουν αυτές οι μύγες, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για το Πεντάγωνο. Το 2003 κατά τη διάρκεια της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ Αμερικανοί στρατιώτες δαγκώθηκαν σοβαρά από μύγες άμμου και προσβλήθηκαν από Λεϊσμανίωση. Η ασθένεια είναι εγγενής στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η οξεία μορφή της μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Μια έκθεση του στρατού των ΗΠΑ του 1967 με τίτλο «Αρθρόποδα ιατρικής σημασίας στην Ασία και την ΕΣΣΔ» απαριθμεί όλα τα τοπικά έντομα, τη διανομή τους και τις ασθένειες που φέρουν. Οι μύγες που δαγκώνουν, που ζουν σε αποχετεύσεις, αναφέρονται επίσης στο έγγραφο. Ωστόσο, οι φυσικοί τους βιότοποι είναι οι Φιλιππίνες και όχι η Γεωργία ή η Ρωσία.

Επιχείρηση Whitecoat: Μολυσμένες μύγες που δοκιμάστηκαν για να δαγκώσουν ανθρώπους

Το 1970 και το 1972, δοκιμές Sand Fly Fever πραγματοποιήθηκαν σε ανθρώπους, σύμφωνα με μια αποχαρακτηρισμένη έκθεση του Στρατού των ΗΠΑ – Δραστηριότητες του Στρατού των ΗΠΑ στις ΗΠΑ, Biological Warfare Programs, 1977, vol. II, σελ. 203. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι εθελοντές του Whitecoat εκτέθηκαν σε τσιμπήματα από μολυσμένες μύγες άμμου. Η επιχείρηση Whitecoat ήταν ένα ιατρικό ερευνητικό πρόγραμμα βιοάμυνας που πραγματοποιήθηκε από τον αμερικανικό στρατό στο Fort Detrick, Maryland μεταξύ 1954 και 1973.

Παρά τον επίσημο τερματισμό του αμερικανικού προγράμματος βιο-όπλων, το 1982 το USAMRIID πραγματοποίησε ένα πείραμα εάν οι μύγες της άμμου και τα κουνούπια θα μπορούσαν να είναι φορείς ιών Rift Valley, Dengue, Chikungunya και Εγκεφαλίτιδος κλπ, τους οποίους ο στρατός των ΗΠΑ ερεύνησε για το δυναμικό τους ως βιο-όπλα.

Έντομα δολοφόνοι

Το Πεντάγωνο έχει μακρά ιστορία στη χρήση εντόμων ως φορέων για ασθένειες. Σύμφωνα με μια μερικώς αποχαρακτηρισμένη έκθεση του Στρατού των ΗΠΑ του 1981, οι Αμερικανοί επιστήμονες βιολογικού πολέμου πραγματοποίησαν ορισμένα πειράματα σε έντομα. Αυτές οι επιχειρήσεις ήταν μέρος του εντομολογικού πολέμου των ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος για τα βιολογικά όπλα των ΗΠΑ.

Πεντάγωνο: Πώς να σκοτώσετε 625.000 ανθρώπους με μόλις 0,29 $ κόστος ανά θάνατο

Μια έκθεση του αμερικανικού στρατού το 1981 συνέκρινε δύο σενάρια – 16 ταυτόχρονες επιθέσεις σε μια πόλη από κουνούπια A. Aegupti, μολυσμένα με κίτρινο πυρετό και επίθεση αεροζόλ Tularemia, και αξιολογεί την αποτελεσματικότητά τους στο κόστος και τα θύματα.

Επιχείρηση Big Itch: Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές πεδίου για τον προσδιορισμό των προτύπων κάλυψης και της επιβίωσης του τροπικού αρουραίου Xenopsylla cheopis για χρήση ως φορέας ασθένειας σε βιολογικό πόλεμο.

Επιχείρηση Big Buzz: 1 εκατομμύριο κουνούπια Aeugupti παρήχθησαν, το 1/3 τοποθετήθηκαν σε πυρομαχικά και ρίχθηκαν από αεροσκάφη ή διασκορπίστηκαν στο έδαφος. Τα κουνούπια επέζησαν στο νερό και αναζήτησαν ενεργά ανθρώπινο αίμα.

Επιχείρηση May Day: Τα κουνούπια Aedes Aegupti διασκορπίστηκαν με επίγειες μεθόδους στη Γεωργία των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης του στρατού των ΗΠΑ με την ονομασία May Day.

Μέρη της έκθεσης του Στρατού των ΗΠΑ του 1981, όπως η «μαζική παραγωγή του Aedes Aegypti», δεν έχουν αποχαρακτηριστεί, πράγμα που σημαίνει ότι το έργο είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Το Aedes Aegypti, επίσης γνωστό ως κουνούπι κίτρινου πυρετού, έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Τα ίδια είδη κουνουπιών φέρονται να είναι οι φορείς του δάγκειου πυρετού, του chikungunya και του ιού Zika, ο οποίος προκαλεί γενετικές δυσπλασίες στα νεογνά.

Επιχείρηση Bellweather

Η Διοίκηση Χημικών Έρευνας και Ανάπτυξης του Στρατού των ΗΠΑ, υποδιεύθυνση Βιολογικών Όπλων, μελέτησε τη δραστηριότητα δαγκώματος κουνουπιών σε εξωτερικούς χώρους σε αρκετές δοκιμές πεδίου στο Dugway Proving Ground, Γιούτα, το 1960. Παρθένα θηλυκά κουνούπια Aedes aegypti, τα οποία είχαν αφεθεί να πεινάσουν, δοκιμάστηκαν σε στρατεύματα έξω στο ύπαιθρο.

Στρατιωτικά πειράματα με τροπικά κουνούπια και τσιμπούρια στη Γεωργία

Τέτοια είδη κουνουπιών και ψύλλων (που μελετήθηκαν στο παρελθόν στο πλαίσιο του προγράμματος Εντομολογικού Πολέμου των ΗΠΑ) έχουν επίσης συλλεχθεί στη Γεωργία και δοκιμάστηκαν στο The Lugar Center.

Στο πλαίσιο του προγράμματος DTRA «Ιός και άλλοι αρβοϊοί στη Γεωργία» το 2014, το τροπικό κουνούπι Aedes albopictus ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά και μετά από δεκαετίες (60 χρόνια) επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη κουνουπιού Aedes Aegypti στη Δυτική Γεωργία. Ο Aedes Albopictus είναι ένας φορέας πολλών παθογόνων ιών, του ιού του κίτρινου πυρετού, του δάγκειου, του Chikungunya και του Zika.

Αυτά τα τροπικά κουνούπια Aedes Albopictus που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ στη Γεωργία, έχουν επίσης εντοπιστεί στη γειτονική Ρωσία (Κρασνοντάρ) και στην Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Η διάδοσή τους είναι ασυνήθιστη για αυτό το μέρος του κόσμου.

Το ξέσπασμα Άνθρακα στη Γεωργία και ανθρώπινες δοκιμές του ΝΑΤΟ

Το 2007 η Γεωργία ολοκλήρωσε την πολιτική του υποχρεωτικού ετήσιου εμβολιασμού για άνθρακα. Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό νοσηρότητας της νόσου έφτασε στο αποκορύφωμά του το 2013. Την ίδια χρονιά το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τις δοκιμές εμβολίων για άνθρακα με βάση τον άνθρωπο στο The Lugar Center στη Γεωργία.

Το 2007 παρά το ξέσπασμα του άνθρακα, η γεωργιανή κυβέρνηση τερμάτισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για 7 χρόνια, το 2013 είδε το ΝΑΤΟ να ξεκινά ανθρώπινες δοκιμές για ένα νέο εμβόλιο για άνθρακα στη Γεωργία.

Έρευνα του Πενταγώνου για τον ρωσικό Anthrax

Ο Anthrax είναι ένας από τους βιολογικούς παράγοντες που έχουν οπλιστεί από τον αμερικανικό στρατό στο παρελθόν. Παρά τους ισχυρισμούς του Πενταγώνου ότι το πρόγραμμά του είναι μόνο αμυντικό, υπάρχουν αντίθετα γεγονότα. Το 2016 στο The Lugar Center, οι Αμερικανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα σχετικά με την «Αλληλουχία του γονιδιώματος του Σοβιετικού / Ρωσικού Βακίλου anthracis Vaccine Strain 55-VNIIVViM», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Συνεργατικής Βιολογικής Δέσμευσης του Οργανισμού Αμυντικής Απειλής (DTRA) των ΗΠΑ στην Τιφλίδα, και διοικείται από τη Metabiota (ο αμερικανός εργολάβος στο πλαίσιο του προγράμματος Πεντάγωνο στη Γεωργία).

Το 2017, το DTRA χρηματοδότησε περαιτέρω έρευνα – Δέκα ακολουθίες γονιδιώματος των απομονωμένων ανθρώπινων και ζωικών ζώων του Bacillus anthracis από τη χώρα της Γεωργίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από το USAMRU-G στο The Lugar Center.

Γιατί το Πεντάγωνο συλλέγει και μελετά νυχτερίδες

Οι νυχτερίδες φέρεται να είναι ο ταμιευτήρας που φιλοξενεί τον ιό του Έμπολα, το σύνδρομο του αναπνευστικού συστήματος της Μέσης Ανατολής (MERS) και άλλες θανατηφόρες ασθένειες. Ωστόσο, οι ακριβείς τρόποι μετάδοσης αυτών των ιών στους ανθρώπους είναι επί του παρόντος άγνωστοι. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας βιολογικής δέσμευσης DTRA (CBEP) για την αναζήτηση θανατηφόρων παθογόνων στρατιωτικής σημασίας σε νυχτερίδες.

Οι νυχτερίδες κατηγορήθηκαν για το θανατηφόρο ξέσπασμα του Έμπολα στην Αφρική (2014-2016). Ωστόσο, καμία παρεπόμενη απόδειξη για το πώς ο ιός «πήδηξε» στον άνθρωπο δεν έχει δοθεί ποτέ, γεγονός που εγείρει υποψίες για εκούσια και όχι φυσική λοίμωξη.

Η μηχανική θανατηφόρων ιών είναι νόμιμη στις ΗΠΑ

Το MERS-CoV πιστεύεται ότι προέρχεται από νυχτερίδες και εξαπλώνεται απευθείας σε ανθρώπους ή / και καμήλες. Ωστόσο, όπως και ο Έμπολα, οι ακριβείς τρόποι εξάπλωσης του ιού είναι άγνωστοι. 1.980 περιπτώσεις με 699 θανάτους αναφέρθηκαν σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο (από τον Ιούνιο του 2017) που προκλήθηκαν από το MERS-CoV.

Το MERS-CoV είναι ένας από τους ιούς που έχουν κατασκευαστεί από τις ΗΠΑ και έχουν μελετηθεί από το Πεντάγωνο, καθώς η Γρίπη και το SARS. Επιβεβαίωση αυτής της πρακτικής είναι η προσωρινή απαγόρευση του Ομπάμα για κρατική χρηματοδότηση το 2014 για μια τέτοια έρευνα «διπλής χρήσης». Το μορατόριουμ άρθηκε το 2017 και τα πειράματα συνεχίστηκαν. Τα πειράματα ενισχυμένων πιθανών πανδημικών παθογόνων (ΣΔΙΤ) είναι νόμιμα στις ΗΠΑ. Τέτοια πειράματα στοχεύουν στην αύξηση της μεταδοτικότητας και / ή της μολυσματικότητας των παθογόνων.

Επιστήμονες της βιοποικιλότητας υπό διπλωματική κάλυψη

Μεταξύ των διμερών συμφωνιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας είναι η ίδρυση του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Ουκρανία (STCU) – ένας διεθνής οργανισμός που χρηματοδοτείται κυρίως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και έχει λάβει διπλωματικό καθεστώς. Η STCU υποστηρίζει επισήμως έργα επιστημόνων που είχαν προηγουμένως συμμετάσχει στο σοβιετικό πρόγραμμα βιολογικών όπλων. Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, η STCU έχει επενδύσει πάνω από 285 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση και τη διαχείριση περίπου 1.850 έργων επιστημόνων που είχαν προηγουμένως εργαστεί για την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής.

Originally posted 2020-05-02 11:58:55.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.