Novak-Djokovic-Portrait-Colour

Σεισμός από τις δηλώσεις του διάσημου τεννίστα Νόβακ Τζόκοβιτς: μίλησε σε ζωντανή συνομιλία στο Facebook την Κυριακή και άφησε να εννοηθεί πως θα επιλέξει να αποσυρθεί από το άθλημα αντί να υποβληθεί στην πίεση για να υποστεί εμβολιασμό.

«Προσωπικά, είμαι αντίθετος με τον εμβολιασμό και δεν θα ήθελα να αναγκαστώ από κάποιον να κάνω ένα εμβόλιο για να μπορέσω να ταξιδέψω», δήλωσε ο Τζόκοβιτς, πρωταθλητής του US Open.

«Αλλά αν γίνει υποχρεωτικό, τι θα συμβεί; Θα πρέπει να αποφασίσω. Έχω τις δικές μου σκέψεις για το θέμα και αν αυτές οι σκέψεις θα αλλάξουν κάποια στιγμή, δεν ξέρω.

«Υποθετικά, αν η σεζόν επαναληφθεί τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, αν και απίθανο, καταλαβαίνω ότι ένα εμβόλιο θα γίνει απαίτηση αμέσως μετά την λήξη της αυστηρής καραντίνας και δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο».

Αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος αθλητής στο παγκόσμιο τένις, γνωστός για την αντοχή και τη δύναμή του, ο Τζόκοβιτς έγινε παγκόσμιος νούμερο 1 το 2011 και έχει παραμείνει εκεί από τότε. Ο Τζόκοβιτς παραμένει στην πορεία για να γίνει ο πιο επιτυχημένος άνδρας τενίστας στην ιστορία. Με 17 τίτλους Grand Slam στη ζώνη του, ο Σέρβος απέχει μόνο τρεις τίτλους από το μακροχρόνιο ρεκόρ που κατέχει ο Αυστραλός Rod Laver.

Η απόφαση να παραιτηθεί από το παιχνίδι σε αυτό το σημείο της καριέρας του, με τα ιστορικά ορόσημα να αναδύονται, θα αντηχήσει ως παράδειγμα σε όλο τον δοκιμαζόμενο από την τρομολαγνεία κόσμο.