WASHINGTON DC – Μόλις πριν από λίγες ώρες, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για άλλη μια φορά στράφηκε εναντίον του Μπιλ Γκέιτς, που χρηματοδοτεί πλήθος “ειδικών” επί του κορονοϊού και επένδυσε χοντρά στην βιομηχανία εμβολίων: εκτίμησε ότι ο κορονοϊός που προκαλεί το covid-19, θα εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο.

Απαντώντας σε μια ερώτηση από έναν δημοσιογράφο, ο Τραμπ απάντησε; “Λοιπόν αισθάνομαι για τα εμβόλια όπως νιώθω για τα τέστ, αυτό θα φύγει χωρίς εμβόλιο” – συνάγοντας ίσως ότι ένιωθε ότι τα τεστ για covid-19 ήταν επίσης περιττά, άποψη που έχουν εκφράσει δημοσίως και επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους.

Σε μια εκπληκτική δήλωση, ο Τραμπ είπε ότι προβλέπει ότι ο κοροναϊός θα «φύγει χωρίς εμβόλιο» και ορκίστηκε ότι η Αμερική πρόκειται να «οδηγηθεί προς το μεγαλείο», συνάγοντας ότι η οικονομία θα αρχίσει να επιστρέφει στο φυσιολογικό και οι τυφλοί περιορισμοί θα αρθούν.

Αυτή η δήλωση έρχεται σχεδόν ένα μήνα αφότου ο Γενικός Χειρουργός των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Jerome Adams ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα ακολουθούσαν πλέον το «προβλεπόμενο μοντέλο» του ΠΟΥ / CDC, το οποίο διαπιστώθηκε στην πορεία ότι είχε διογκώσει τους πιθανολογούμενους θανάτους.

Δεν είναι γνωστό εάν η ανακοίνωση του Trump λειτούργησε ενάντια στην αξία της μετοχής της Moderna Inc.. Με βάση την ανακοίνωση της Moderna στις 8 Μαΐου ότι η εταιρεία εμβολίων που υποστηρίζεται από τον Bill Gates και τον Dr. Fauci θα επιδοθεί σύντομα σε δοκιμές σε ανθρώπους. Είναι ευρέως γνωστό ότι ένα εμβόλιο για ρετροϊό μπορεί να αφήσει τον εμβολιασμένο πιο ευάλωτο σε θάνατο ή σοβαρή ασθένεια, στην περίπτωση που μολυνθεί με ένα ζωντανό, μεταλλαγμένο στέλεχος του ίδιου ιού αργότερα στον χρόνο.

Η μετοχική αξία της Moderna σημείωσε άνοδο από περίπου 48 $ σε 55 $ σε μια νύχτα στις 7 Μαΐου, υποδηλώνοντας ότι οι έχοντες εσωτερική πληροφόρηση διαπραγματεύονταν μια ημέρα πριν από την δημόσια ανακοίνωση, βγάζοντας χρήμα με την σέσουλα. Αυξήθηκε στα 59 δολάρια τις επόμενες δύο μέρες, αλλά άρχισε να δείχνει σημάδια χαλάρωσης, μετά την ανακοίνωση του προέδρου.

Εάν ο πρόεδρος τελικά αντιταχθεί στο υποχρεωτικό σχήμα εμβολίου, τότε η αξία της μετοχής της Moderna μπορεί να μειωθεί δραματικά. Ο Μπιλ Γκέιτς έχει περάσει εβδομάδες καταλαμβάνοντας τις οθόνες μας, επιμένοντας ότι ένα τέτοιο εμβόλιο θα ήταν υποχρεωτικό, εμφανιζόμενος κατά δήλωσίν του ως “ειδικός στην υγεία” (“health expert”), παρά την έλλειψη επίσημης εκπαίδευσης στην ιατρική, την επιδημιολογία ή την ιολογία. Ο Μπιλ Γκέιτς έχει επενδύσει σημαντικά στη Moderna Inc., καθώς και σε άλλες κορυφαίες εταιρείες παραγωγής εμβολίων, στο πλαίσιο της «φιλανθρωπίας» που του αποδίδει τα πολλαπλάσια από αυτά που “επενδύει”.

Τώρα που στις ΗΠΑ το κόλπο του τρόμου δεν έπιασε, είναι αναμενόμενο ο Μπιλ Γκέιτς να δώσει τα ρέστα του ώστε εμβόλια “σε τιμή όχι απλά χρυσού αλλά κοσμήματος” να πωληθούν κατά εκατομμύρια και δισεκατομμύρια στις χώρες όπου οι κυβερνήσεις τον έχουν “πολύ φίλο”.