Η μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε «χώρο» είναι το ενδιάμεσο βήμα για την εκχώρηση αυτής και του ελληνικού πληθυσμού της σε μια νέα οικονομική και πολιτική ένωση, που θα απορροφήσει τον όγκο των δύστυχων λαθρομεταναστών και προσφύγων. Πρόκειται για τον «Ευρωπαϊκό Βαλκανικό Χώρο», για τον οποίο μας μίλησε ο κ. Τσίπρας στις Πρέσπες, παραδίδοντας το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς για γενική χρήση.

Λεπτομερέστερος ακολούθησε ο κ. Τζώρτζ Σόρος, στους Τάιμς της Νέας Υόρκης. Εκεί, προτείνει: «Την δημιουργία μιας Βαλκανικής Οικονομικής Ένωσης με πρότυπο τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Μας λέει πως: «Αυτή η ένωση δεν θα ήταν η ανασύσταση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Θα ήταν μια χαλαρή ένωση κρατών ενωμένων από το διεθνές εμπόριο και την μετακίνηση των ανθρώπων και αγαθών, σύμφωνα με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αρχική της περίοδο». Δηλαδή σαν την ΕΕ, αλλά εκτός ζώνης ελεύθερων μετακινήσεων Σένγκεν.

Θέλουν μια «Νέα Εποχή» για την Ελλάδα, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτός Ευρωζώνης. Ο κ. Τσίπρας την υλοποιεί. Οι Έλληνες, όμως, έχουν γνώση και φρόνηση. Θα εμποδίσουν τους διεθνείς πάτρωνες των ακατάλληλων εθνικών μας ηγετών να ξεμοναχιάσουν την Ελλάδα, να την τεμαχίσουν και αφού της βγάλουν τα μάτια, να την πουλήσουν τυφλή.


*Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την Δημοτική Παράταξη “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” (www.thessaloniki.plus). Είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στην Εφημερίδα METROSPORT την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Originally posted 2018-07-11 09:21:43.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.