Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, τον Μάιο του 2019, κατέρχομαι ανεξάρτητος από κόμματα ή συμφέροντα: για να κάνω αυτό που πρέπει και κανείς να μην με κρατάει από πουθενά.

Καλώ τις γυναίκες και τους άνδρες της Θεσσαλονίκης να βγουν μπροστά για την Ελλάδα και την πόλη που αγαπούμε. Σκοπός μου, να προσφέρω ένα όραμα νίκης, ενότητας και ηγεσίας. Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη, θα ξαναφέρουμε την ελπίδα στην Ελλάδα.

Ονειρεύομαι έναν κραταιό Δήμο Θεσσαλονίκης, που θα μιλήσει στα ίσια στην Ευρώπη και τον κόσμο, λέγοντας πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Σχεδιάζω μια στρατηγική κοινωνικής ανάπτυξης, που θα αγκαλιάσει όσους τσαλαπάτησε το παραδομένο κράτος και θα ξανακτίσει το σπίτι μας με ντόπια υλικά. Εμπιστεύομαι την κοινωνική καινοτομία και τους νέους, που θα δώσουν την δική τους λύση για την κοινή μας προκοπή.

«Πρώτα η Ελλάδα – Πρώτη η Θεσσαλονίκη» σημαίνει πως κινηθήκαμε πολιτικά για να αλλάξουμε την μοίρα της πατρίδας μας – και πιστεύουμε πως στην κοινωνική πρωτοπορία μπορεί να βρεθεί το παράδειγμα που θα δώσουμε στη Θεσσαλονίκη. Από αυτή την άποψη, η υποψηφιότητά μου θα ήθελα να αντιμετωπιστεί από τους προδομένους και ταλαιπωρημένους συμπολίτες μου πρώτα με εθνικά κριτήρια και κατόπιν με αυτοδιοικητικά.


*Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την Δημοτική Παράταξη “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” (www.thessaloniki.plus). Είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας.

*Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα METROSPORT στις 12 Αυγούστου 2018

Originally posted 2018-08-13 14:04:29.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.