Η Pfizer Inc δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει να καταγράψει 15 δισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου το ένα τέταρτο των συνολικών εσόδων της φέτος, από τις πωλήσεις του εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκε από κοινού με τον γερμανικό εταίρο της BioNTech SE.

Οι πωλήσεις από το εμβόλιο – καθ’ οδοόν για να αναδειχθεί το κορυφαίο φαρμακευτικό προϊόν φέτος – θα μπορούσαν να φτάσουν τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια εάν η εταιρεία υπογράψει περισσότερες συμβάσεις προμήθειας, ανέφερε.

Η Pfizer στοχεύει να διαθέσει δύο δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 το 2021. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Εβραίος εκ Θεσσαλονίκης Αλβέρτος Μπουρλά, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία ήθελε να είναι συντηρητική στον στόχο της και εργάζεται με πολλές πρωτοβουλίες για την υπέρβαση αυτής της παραγωγής.

“Αυξήσαμε τις παρτίδες που εκτελούμε ανά εβδομάδα, έχουμε διπλασιάσει την παραγωγή – την απόδοση ανά παρτίδα – έχουμε βελτιώσει δραματικά τα ποσοστά επιτυχίας μας, έχουμε κάνει βελτιώσεις της διαδικασίας στις γραμμές συναρμολόγησης”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Οικονομικών Φρανκ Ντ’ Αμέλιο.

Εν γένει, η Pfizer κάνει ό,τι πρέπει ώστε ο στόχος εμβολιασμού του παγκόσμιου πληθυσμού, ίσως κάθε χρονιά, να μπορεί να επιτευχθεί. Ο Νέος Κορονοϊός 2019 θα έχει τότε αναδειχθεί στον πιο κερδοφόρο παράγοντα στην ιστορία της φαρμακοβιομηχανίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!