Στο σημερινό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία παρευρέθηκαν ενεργοί πολίτες από όλη την επικράτεια και το μήνυμα που μετέδωσαν ήταν σαφές και ξεκάθαρο: ο όρος Μακεδονία είναι ελληνικός και ουδένας τοπικός η χρονικός προσδιορισμός δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εκχώρησή του εκτός των ελληνικών συνόρων.

Την ώρα που περίπου 400.000 κόσμος απλωνόταν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, γεννιούνταν αρκετά ερωτήματα:

Γιατί τα κρατικά κανάλια δεν μετέδιδαν σε απευθείας σύνδεση εικόνες από το συλλαλητήριο;

Την ίδια ημέρα του συλλαλητηρίου για το απαγορευτικό του όρου Μακεδονία προς τα Σκόπια, το κυβερνητικό κόμμα είχε δώσει ραντεβού για μάζωξη στην Καμάρα. Κανένας δεν έδωσε το παρόν. Πιστωθήκαμε όμως την ύπαρξη ενός συμβάντος που το βράδυ στα κανάλια ίσως φανεί να παραβγαίνει προς τη λαοθάλασσα που αντικρίσαμε στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Ποια η σκοπιμότητα μιας τέτοιας αντίπραξης;

Τηλεφωνία και ίντερνετ υπολειτουργούσαν σε βαθμό που κάθε επικοινωνία ήταν σχεδόν αδύνατη. Σε όλα τα δίκτυα, σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία. Γιατί;

Τέλος, ας γίνει αντιληπτό πώς το συμβάν σήμερα εντός των Ελληνικών συνόρων είναι ένα και είναι αυτό του συλλαλητηρίου που με τόση θέρμη Έλληνες από όλη την επικράτεια στήριξαν και θα στηρίξουν με κάθε κόστος.

Originally posted 2018-01-21 18:34:57.