Η Κίνα, δήλωσε νωρίς το πρωί (Δευτέρας), ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ, να βλάψουν τα κινεζικά συμφέροντα, θα αντιμετωπιστούν με σταθερά αντίμετρα.

Επικρίνοντας (οι κινέζοι) μάλιστα, την απόφαση των ΗΠΑ, να αρχίσουν να τερματίζουν την ειδική μεταχείριση για το Χονγκ Κονγκ, καθώς και όποιες ενέργειες εναντίον Κινέζων φοιτητών και εταιρειών.

Το κοινοβούλιο της Κίνας, ψήφισε νόμο, ώστε να προχωρήσει σε επιβολή εθνικής νομοθεσίας, για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Τράμπ, δήλωνε ότι αυτό θα είναι τραγωδία, για τους κατοίκους του Χόνγκ Κόνγκ και θα συνιστούσε παραβίαση, στην υπόσχεση της Κίνας, για προστασία της αυτονομίας του.

Ο Τράμπ, έδωσε εντολή σε στελέχη της κυβέρνησή του, να ξεκινήσουν την διαδικασία εξάλειψης, της ειδικής αμερικανικής μεταχείρισης για το Χονγκ Κονγκ, για να “τιμωρήσει” την Κίνα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, δήλωσε ότι η χώρα του αντιτάσσετε σθεναρά στα βήματα των ΗΠΑ.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Κατά την ανακοίνωσή του, ο Τράμπ χρησιμοποίησε σκληρή ρητορική εναντίον της Κίνας, λέγοντας, ότι έχει παραβιάσει την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ, προχωρώντας στην επιβολή νέας νομοθεσίας, για την εθνική ασφάλεια και το έδαφος, ενώ δεν δικαιολογεί πλέον τα οικονομικά προνόμια που λαμβάνει εκ των ΗΠΑ.

Είπε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα επιβάλουν επίσης κυρώσεις, σε άτομα που θεωρούνται υπεύθυνα και «πνίγουν την ελευθερία του Χονγκ Κονγκ».

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com