Στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στράφηκαν τα βλέμματα τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή το «φορτωμένο» με πλήθος ακινήτων Πόθεν Έσχες του για το έτος 2019.

Αυτό μάλιστα που προκάλεσε ποικίλα σχόλια είναι το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο 2018 προέβη σε σαφάρι ακινήτων, αγοράζοντας οκτώ διαμερίσματα στην Αθήνα!

Για το ζήτημα αυτό τοποθετήθηκε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας Στο Κόκκινο, και αποκάλυψε ότι τρία από τα εν λόγω διαμερίσματα μίσθωσε σε ΜΚΟ για την φιλοξενία προσφύγων, αιτούντων άσυλο και λαθρομεταναστών, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ».

Συγκεκριμένα, ο αριστερός αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κατά δήλωσή του, ενοικιάζει τα ακίνητά του έναντι 5,5 ευρώ το τετραγωνικό για την στέγαση των εξαθλιωμένων ξένων. Επιπλέον το αντίτιμο της μίσθωσης των ακινήτων εισπράττει ο κ. Παπαδημούλης από τα κονδύλια που έρχονται απευθείας από το εξωτερικό (όπως έχει καταγγείλει ο Γιάννης Νασιούλας σε επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης) για την αντιμετώπιση των παράνομων εισόδων ξένων στην χώρα. Έτσι, ο κ. Παπαδημούλης επιτυγχάνει σοβαρό οικονομικό κέρδος από όλη την υπόθεση, την οποία εκμεταλλεύεται επιχειρηματικά.

Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «τρία από αυτά τα διαμερίσματα φιλοξενούν πρόσφυγες, ενοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Αυτές οι μισθώσεις συνεχίζονται και με την κυβέρνηση της ΝΔ. Μαθαίνω ότι θα προσπαθήσουν να το εμφανίσουν κι αυτό ως «μέγα σκάνδαλο». Τα διαμερίσματα αυτά ανήκουν πλέον στα δύο μου παιδιά, είναι τριών δωματίων, στην περιοχή των Λιοσίων και των Αχαρνών. Είναι νοικιασμένα προς 5,5 ευρώ το τετραγωνικό. Και φιλοξενούν πρόσφυγες. Αυτοί δεν μας έλεγαν «αν θέλετε πρόσφυγες, να τους πάρετε στα σπίτια σας»;

Βέβαια, ο κ. Παπαδημούλης διαστρεβλώνει το ερώτημα που του απευθύνεται: δεν τον παρότρυνε κανείς να κάνει μπίζνες με την ενοικίαση ακινήτων στους εξαθλιωμένους ξένους – Αυτός, οι κόκκινοι σύντροφοί του και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούνται γιατί καταδικάζουν ως κακούς και απάνθρωπους τους συμπολίτες τους, ενώ οι ίδιοι εκμεταλλεύονται πολιτικά και οικονομικά το δράμα των εξαθλιωμένων της γης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!