
«Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό», ανακοίνωσε η Επιτροπή Βιοηθικής στο Βέλγιο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Soir», η Βελγική Συμβουλευτική Επιτροπή Βιοηθικής (CCB) εξέδωσε τη γνωμοδότησή της χθες Τρίτη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, κατόπιν αιτήματος του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.
Η Επιτροπή Βιοηθηκής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εφαρμογή μιας εκστρατείας υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι «αποδεκτή» μόνο εάν πληρούνται τρεις προϋποθέσεις: ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να είναι απαραίτητος για την εφαρμογή μιας παγκόσμιας στρατηγικής προστασίας, να αρθούν πολλές από τις σημερινές επιστημονικές αβεβαιότητες και να θεσπιστεί νόμος έπειτα από συζήτηση στο κοινοβούλιο.
«Η Επιτροπή θεωρεί ότι αυτές οι τρεις προϋποθέσεις δεν πληρούνται προς το παρόν», δήλωσε η Βιρζινί Πιράρ, γαλλόφωνη συμπρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού της CCB.