Κυκλοφορεί η μοναδική εκδοτική τριλογία για τις παραδοσιακές ιαπωνικές πολεμικές τέχνες: “Budo & Ninjutsu”. Οι Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία παρουσιάζουν στους λάτρεις των πολεμικών τεχνών τους τρεις τόμους της σειράς “Budo & Ninjutsu” για τις πολεμικές τέχνες των Samurai και Ninja.

Βρείτε τα αποκλειστικά στο www.grecobooks.com!

 

 

 

BUDO & NINJUTSU – ΤΟΜΟΣ Α’: Βασικές τεχνικές του TAIJUTSU

Budo & Ninjutsu Vol 1

Budo και Ninjutsu. Τόμος Α: Βασικές Τεχνικές του Taijutsu. Συγγραφέας: Ιωάννης Νασιούλας. Έκδοση: Β’ 2012. Μέγεθος: Α5. Σελίδες: 148. ISBN: 978-618-80274-1-1.

O πρώτος τόμος της σειράς “Budo και Ninjutsu”. Ένα μοναδικό έργο με αναλυτικό βάθος και μεγάλη λεπτομέρεια. Καλύπτει τις παραδοσιακές ιαπωνικές πρακτικές μάχης σώμα με σώμα, μέσα από τη μελέτη των τριών θεμελιωδών πεδίων των πολεμικών τεχνών: της κίνησης και των σωματικών διαρρυθμίσεων κατά τη μάχη, των καταφορών, καθώς και της εμπλοκής σώμα με σώμα. Αναλύονται τα τεχνικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά των σχηματισμών, των μεθόδων κίνησης, των κτυπημάτων, των λακτισμάτων, των στρεβλώσεων, των ρίψεων, των πνιγμών, καθώς και πλήθους άλλων τεχνικών και αντιτεχνικών μάχης του παραδοσιακού ιαπωνικού πολεμικού δρόμου (BUDO) και των ιδιαίτερων τεχνοτροπιών των Iαπώνων ninja (NINJUTSU).

Ο τόμος περιέχει πολλές φωτογραφίες, γραφικά, ιαπωνικά χαρακτικά ιδιαίτερης αισθητικής και σπάνιες πρωτότυπες καλλιγραφίες του Hatsumi Masaaki Sensei, του Πατριάρχη των παραδόσεων του Ninjutsu, που ζει και διδάσκει στην Ιαπωνία. Το έργο μπορεί να παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για δασκάλους και ασκουμένους στις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα, όσο και σε φυσιολόγους, φυσικοθεραπευτές, ιατρούς, ανθρωπολόγους και μελετητές των παραδοσιακών συστημάτων γνώσης.

BUDO & NINJUTSU – Τόμος Β’: Από την Άσπρη, στην Μαύρη Ζώνη

Budo & Ninjutsu VOL 2

Ένας αναλυτικός οδηγός στις μαχητικές τεχνικές των Samurai και Ninja. Πλήρως εικονογραφημένος, με 132 γραφικά, 124 φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και 34 σπάνιες καλλιγραφίες δια χειρός Hatsumi Masaaki Sensei. Βήμα προς βήμα, όλη η τεχνική ύλη του Ελληνικού Bujinkan Dojo στο Ninjutsu, από την Άσπρη μέχρι τη Μαύρη Ζώνη. Ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό βοήθημα για κάθε ασκούμενο των παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών.

Budo και Ninjutsu. Τόμος Β: Από την Άσπρη στη Μαύρη Ζώνη. Συγγραφέας: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ. Πρόλογος: Ναπολέων ΝΤΕΜΟΣ. Έκδοση: 2013. Μέγεθος: Α5. Σελίδες: 233. ISBN: 978-618-80274-2-8.

BUDO & NINJUTSU – Τόμος Γ’: San shin no kata & Kihon happo kata

Budo & Ninjutsu VOL 3

Οι μυστικές τέχνες των Ninja βασίζονται σε δύο αρχαία θεμέλια: το San Shin no Kata και το Kihon Happo Kata. Το San Shin no Kata συνίσταται σε πέντε στρατηγήματα, γι αυτό ονομάζεται επίσης και Go Gyo no Kata. Χαρακτηριστικό των πρακτικών του είναι η απλότητα. Το Kihon Happo αποτελείται από οκτώ τεχνικές. Στο Bujinkan Dojo, διασώζεται τόσο η μορφή όσο και οι λειτουργίες τους, ως πολύτιμη διαισθητική παράδοση. Σ’ αυτές, συνίσταται το όλον των πολεμικών τεχνών. Η διδασκαλία του Hatsumi Masaaki Sensei ανακαλεί τις θρησκευτικές και κοσμογονικές αφηγήσεις του ιαπωνικού Shinto, του Βουδισμού, καθώς και τις αρχαίες ελληνικές διδαχές του Ηρακλείτου, των προσωκρατικών φιλοσόφων και των Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας, που διασώζονται στη μνήμη και τον εμπειρικό πολιτισμό των Ιαπώνων Ninja. Οι αριθμοί «3», «5» και «8» πρωταγωνιστούν στην κοσμοθεωρία, την πρακτική και τη διδασκαλία του. Ακριβώς αυτή την διαχρονική, κοινή, πολιτιστική, θρησκευτική και πολεμική παράδοση αποπειράται να τεκμηριώσει ο τόμος αυτός.

Budo και Ninjutsu. Τόμος Γ: San Shin no Kata & Kihon Happo Kata. Συγγραφέας: Ιωάννης Νασιούλας. Έκδοση: 2016. Μέγεθος: Α5. Σελίδες: 131. ISBN:978-618-80274-5-9.

06

Originally posted 2019-06-21 10:00:48.