Ζητώ δημοσίως συγγνώμη από τους δημότες της Θεσσαλονίκης για την θετική μου ψήφο να προμηθεύσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης τον ΟΑΣΘ με 50 αποσυρμένα λεωφορεία από την Λειψία της Γερμανίας.

Ανταποκρίθηκα θετικά στην προσωπική παράκληση του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα και δεν συνέδραμα την αντιπολίτευση, που ενωμένη, του τίναξε στον αέρα τις συνεδριάσεις και εν τέλει καταψήφισε την εν λόγω δαπάνη. Αναγνωρίζω πως είχαν δίκιο και πως η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και εμείς που την στηρίξαμε έχουμε μεγάλη ευθύνη.

Όταν ψήφισα θετικά, ψήφισα για να κλείσει η τρύπα του ΟΑΣΘ έστω και με δαπάνη του Δήμου Θεσσαλονίκης: αυτό δεν συνέβη. Μέχρι σήμερα, μόνον 5 λεωφορεία έχουν έρθει και είναι σε κίνηση.

Όταν ψήφισα θετικά, ψήφισα για να προμηθευθούμε καλοδιατηρημένα και αξιόμαχα λεωφορεία: αυτό δεν συνέβη. Πήραμε λεωφορεία χαμηλής ιπποδύναμης, χωρίς κλιματιστικές μονάδες, που όταν μπουν και αυτές με σοβαρή επιπλέον δαπάνη, τα οχήματα δεν θα μπορούν να ανεβαίνουν τις ανηφόρες με πλήρη φόρτο.

Όταν ψήφισα θετικά, ψήφισα για να αποσυμφορηθεί ο ΟΑΣΘ και να προστατευθούν οι ευάλωτοι από τον Νέο Κορονοϊό 2019 που παίρνουν το λεωφορείο της γραμμής: Αυτό δεν συνέβη. Αντ’ αυτού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατάντησε μασκότ, λαγός, πλασιέ και απολογητής του τυφλού Lockdown εις βάρος του 99,5% του πληθυσμού, που δεν κινδυνεύει σοβαρά από τον ιό.

Όταν ψήφισα θετικά, ψήφισα έχοντας κατά νου μια εύλογη δαπάνη, αλλά όχι υπερβολική για τα σκοτωμένα ταμεία του Δήμου μας: αυτό δεν συνέβη. Θα χρειαστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανά όχημα, για να εγκατασταθούν κλιματιστικές μονάδες και νέα παράθυρα που να ανοίγουν για να αερίζεται το εσωτερικό τους.

Νομίζω πως έκανα καλά που ανταποκρίθηκα στην παράκληση ενός νέου Δημάρχου, που είχε την πρόθεση να αναδειχθεί θετικά μέσα από μια ορατή πολιτική κίνηση πρωτοβουλίας. Πάγια τακτική μου είναι να υπερψηφίζω ό,τι είναι θετικό για την πόλη: από την πρώτη ημέρα της θητείας μου ψηφίζω το 90% της Ημερήσιας Διάταξης. Αυτό δεν θα αλλάξει, ακόμα και αν κατέληγα να βριστώ δημοσίως με τον Δήμαρχο της πόλης.

Νομίζω πως έκανα πολύ άσχημα που υπερψήφισα την προμήθεια 50 λεωφορείων “εν αποστρατεία” από τους Γερμανούς.

Μη έχοντας μούτρα να απολογηθώ και ανησυχώντας για το τί θα δουν τα μάτια μας όταν έρθουν στην Ελλάδα και βγουν στην πιάτσα και τα υπόλοιπα 45 οχήματα, ΖΗΤΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Είμαι ένας από τους υπευθύνους.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.