Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διέψευσε τις φήμες ότι είχε ερωτική σχέση με τον απολυθέντα πρώην επικεφαλής ασφαλείας του. Ο Αλεξάντρ Μπεναλά απολύθηκε από τη θέση του επικεφαλής ασφαλείας του Μακρόν, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που έδειχνε να χτυπά διαδηλωτές.

Ο Γάλλος ηγέτης έπρεπε επίσης να διαβεβαιώσει τους συναδέλφους του κόμματος ότι ο σωματοφύλακας δεν είχε πρόσβαση σε κωδικούς για τα πυρηνικά όπλα του έθνους.

«Ο Alexandre Benalla δεν είχε ποτέ τους πυρηνικούς κωδικούς… Ο Alexandre Benalla δεν είναι ο εραστής μου», είπε στην αρχή μιας 30λεπτης ομιλίας στο πάρτι του En Marche.

Ο Μακρόν αποδέχθηκε επίσης την πλήρη ευθύνη για το σκάνδαλο γύρω από τις βίαιες ενέργειες του σωματοφύλακά του στο βίντεο. Υπερασπίστηκε την απόλυση του Benalla, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του στο βίντεο ήταν κατώτερη από αυτό που περίμενε. «Αυτό που συνέβη την 1η Μαΐου είναι τρομερό, σοβαρό και, για μένα, ήταν μια απογοήτευση και μια προδοσία».

Η αστυνομία συνέλαβε τον Benalla, καθώς οι ανακριτές έκαναν έφοδο στο παλάτι των Ηλυσίων -την κατοικία του προέδρου- σε σχέση με έρευνα που διεξαγόταν. Υπολογιστές, σημειωματάρια και άλλο υλικό κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Ο Μακρόν αντιμετώπισε παρόμοιες φήμες με ένα πρώην αφεντικό ραδιοφώνου. Είναι η δεύτερη φορά που ο Μακρόν αναγκάστηκε να αρνηθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος. Νωρίτερα, ο Γάλλος ηγέτης αναγκάστηκε να καταρρίψει τις επίμονες φήμες για ερωτική σχέση με τον όμορφο προϊστάμενο του ραδιοφώνου Mathieu Gallet.

Εκείνη την εποχή, ο Gallet ήταν διευθύνων σύμβουλος του Radio France. Υπήρχαν φήμες ότι ένας φωτογράφος παπαράτσι είχε καταφέρει να τραβήξει μερικές φωτογραφίες του Μακρόν με τον Γκαλέτ σε ένα δάσος. Ο Μακρόν φέρεται να απέλυσε τον Gallet από το Radio France νωρίτερα αυτό το έτος, μετά την καταδίκη του αφεντικού των μέσων ενημέρωσης για διαφθορά. Ωστόσο, ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι αυτό ήταν ένα κάλυμμα για να διαλύσει τις συζητήσεις για μια ομοφυλοφιλική σχέση μεταξύ των δύο.

Ο Γάλλος ηγέτης εξαπέλυσε επίσης μια εκπληκτική επίθεση τύπου Τραμπ στα μέσα ενημέρωσης και την κάλυψη του σκανδάλου.

«Έχουμε έναν Τύπο που δεν αναζητά πλέον την αλήθεια», είπε στο κόμμα του. «Τα ΜΜΕ λένε, «Κοίτα. Looped images μιας σκηνής [η βία της Benalla]», η οποία είναι απαράδεκτη και την οποία καταδικάζω. «Αλλά θα ήθελα να δω τη σκηνή πριν, τη σκηνή μετά, το πλαίσιο, τι συνέβη. «Οι εικόνες παρουσιάζονται με την επιθυμία να αναζητηθεί η αλήθεια και να παρουσιαστούν τα γεγονότα με ισορροπημένο τρόπο;» ρώτησε.

Ο 40χρονος Μακρόν είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του Μπριζίτ, 64 ετών, από το 2007. Γνωρίστηκαν στην Αμιέν όταν ήταν έφηβος και εκείνη ήταν η δασκάλα του. Η διαφορά ηλικίας 24 ετών στη σχέση τους είναι μια συνεχής πηγή γοητείας για πολλούς.

Πηγή: Gay Star News