Η υπερβολική θνησιμότητα στην Ελλάδα εφέτος, την χρονιά των αδιάκριτων εμβολιασμών, αποτυπώνεται στο γράφημα με την γραμμή χρώματος μωβ.

Η δυσοίωνη απογείωσή της συμπίπτει με την έναρξη του κρατικά επιβεβλημένου εμβολιασμού με τα υπό όρους κυκλοφορούντα ενέσιμα σκευάσματα “κατά της COVID-19”.

Η υπερβολική θνησιμότητα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην επιδημιολογία και τη δημόσια υγεία και αναφέρεται στον αριθμό των θανάτων από όλες τις αιτίες κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πάνω και πέρα ​​από αυτό που θα περιμέναμε να καταγράψουμε υπό «κανονικές» συνθήκες.

Η παρακολούθηση και καταγραφή της υπερβολικής θνησιμότητας είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους δείκτες που αξιοποιούν οι Κοινωνιολόγοι σχετικά με την υγεία του γενικού πληθυσμού και το υγειονομικό κόστος που έχει η επιβεβλημένη από το κράτος υγειονομική πολιτική.

About Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

administrator
Ο Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error:
Αρέσει σε %d bloggers: