H αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη, στην εφημερίδα «Αριστεία»

Η Ερμιόνη Κατσίφα, η αδελφή του αδικοχαμένου εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, δίνει στον Δημήτρη Γιαννουλίδη την πρώτη μεγάλη της συνέντευξη. Γιατί κατέρχεται στην πολιτική ως υποψήφια με τον Βασίλη Λεβέντη στις εθνικές εκλογές; Ποιοι είναι οι στόχοι και το όραμά της για την αδικημένη Βόρειο Ήπειρο;

Για ποιο λόγο μπήκατε στην πολιτική και γιατί θέλετε να υποστηρίξετε τον κ. Λεβέντη;
Για να συνεχίσω τον αγώνα του αδελφού μου, Κωνσταντίνου Κατσίφα, που με την θυσία του ήθελε να τονίσει την ανάγκη που υπάρχει για ελευθερία, ισοτιμία, δικαιοσύνη˙ την ανάγκη να ακουστούν τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.

Είχε τη μεγαλύτερη σημαία (με δικά του χρήματα) στα συλλαλητήρια [για τη Μακεδονία] Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ο Κρις Σπύρου* ανέφερε στο Διαδίκτυο πως ο κ. Μητσοτάκης ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας. Η Βόρεια Ήπειρος ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ!

Κανένας απ’ τους δυο και κανένας ακραίος πολιτικά ΔΕΝ θα εκμεταλλευτεί τη θυσία του αδελφού μου, άδικα εκτελεσθέντος από τις αλβανικές αρχές ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2018 στα άγια χώματα της Βόρειας Ηπείρου! Μόνο με ειρηνικά και δημοκρατικά μέσα, και μακριά από τη βία και τα άκρα!

Σε ό, τι αφορά τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, είναι δημοκράτης και πατριώτης υπέρ του δημοψηφίσματος για τη ντροπιαστική συμφωνία, έχει ηρωικό λόγο, συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων πρωτεργατών του. Είναι ο πιο έντιμος ηγέτης, δεν έκανε σκάνδαλα πολιτικά και προσπάθησε να τους αποτρέψει, αλλά, δυστυχώς, δεν τον άκουσαν και, ορίστε, τώρα που φτάσαμε. Γι’ αυτό έπρεπε να τον άκουγαν. Γι αυτό οι κεντρώοι εκφράζουν τον απλό λαό που αγωνίζεται καθημερινά.

Ο Δημήτρης Γιαννουλίδης εξασφάλισε την πρώτη μεγάλη συνέντευξη με την αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη

Γιατί ήσαστε κατά της ολιγαρχίας, της τραπεζοκρατίας, του εθνομηδενισμού;

Είμαστε με τους απλούς εργαζομένους που αγωνίζονται καθημερινά σε αντίθεση με τα κόμματα εξουσίας που έβαλαν το λαό και πλήρωσε 3 μνημόνια και το τώρα με θράσος ζητούν την ψήφο του για να σωθούν οι ίδιοι! Ο λαός θα σωθεί, αν φύγουν οι αιώνιοι βουλευτές!

Είναι χρέος και καθήκον μου που έρχεται από την ψυχή μας για τον αδελφό μου, για το Δίκαιο κράτος και, φυσικά, την αδικημένη Πατρίδα μου, τη Βόρεια Ήπειρο, να ελευθερωθεί από την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! Και να ενωθεί η Πατρίδα μου με την Μητέρα Ελλάδα! ΌΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Προσπάθησαν κάποιοι να σας παρενοχλήσουν;
Αυτοί που ήθελαν να καπηλευθούν τη θυσία του αδελφού μου, προσπάθησαν με παρακάλιο στην αρχή και κολακείες να με προσεγγίσουν, και μετά με φοβέρες, όταν κατάλαβαν, ότι δεν μπορούν να μας εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Ποιος είναι ο άμεσος στόχος σας μόλις μπείτε στη Βουλή:
Θα ήθελα να διαθέσω τη Βουλευτική μου αποζημίωση για να σπουδάσω φτωχά Βορειοηπειροτόπουλα νομικά, Διεθνές Δίκαιο, ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν την Πατρίδα τους. Γιατί οι επόμενες γενιές ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΉΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Έτσι θα είμαστε αντάξιοι των προγόνων μας, όλων που θυσιάστηκαν – και του αδελφού μου. Γιατί η μοίρα της Ελληνικής φυλής είναι φυλή ηρώων που έφεραν το φως της παιδείας παγκόσμια!

Τι θα θέλατε να πείτε πρώτα απ’ όλα μπροστά σε όλους βουλευτές, μπαίνοντας στο Κοινοβούλιο;

Να καταγγείλω την προσπάθεια χειραγώγησης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ της κοινής γνώμης για τον αδελφό μου ως ακραίου και ως δήθεν ποινικού παραβάτη. Ήταν η δεύτερη στοχευμένη δολοφονία προσωπικότητας και χαρακτήρα που είδαμε να επιδίδεται κυρίως τον τελευταίο χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιώντας στη Βουλή πολιτικούς του αντιπάλους.

Είμαστε ομηρικός λαός. Ο Κατσίφας την ημέρα της επετείου 28 Οκτωβρίου πολέμησε απέναντι στον ιταλικό φασισμό και τους συμμάχους τους, το ναζισμό. Είναι δυνατόν να ήθελε να είναι ακραίος όπως θέλησαν κάποιοι να τον παρουσιάσουν και να τον εκμεταλλευτούν;

Είχαμε την κατοχή των μνημονίων και αυτήν ήθελε να πολεμήσει.

Θα θέλατε να ζητήσετε η υπόθεση Κατσίφα να διερευνηθεί από τη Βουλή;
Η αντιπολίτευση δεν έκανε τίποτα για τον αδελφό μου, ούτε πήγαν στο Βουλιαράτι, το χωριό μου. Ο Τσίπρας δεν απάντησε καν στην επιστολή των γονιών μου. Προσπάθησαν να αποδομήσουν ηθικά την τιμή του με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς.

Για το θέμα της εκτέλεσης του αδελφού μου πρέπει να καταδικαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την υποτονικότητα. Πρέπει να φύγει από την εξουσία ώστε να διερευνηθούν οι κυβερνητικές πράξεις και παραλήψεις που αφορούν το όλο θέμα του χειρισμού μεταξύ των δύο χωρών του θέματος του ήρωα μας Κατσίφα.

Σημειωτέον ότι υπήρχε η εξής συγκυρία: ο Τσίπρας ήταν υπουργός εξωτερικών την ημέρα της 28 Οκτώβριου του 2018 και ο Ράμα την ίδια μέρα ήταν και υπουργός Δημόσιας τάξης. Άρα, ποιος έδωσε την εντολή; Να χυθεί άπλετο φως πόσοι εμπλέκονται και σε ποιο βαθμό συμμετοχής και ευθύνης στο όλο θέμα. Με δύο λόγια, στοχοποιήθηκε, επειδή ήταν πρωτεργάτης και είχε φτιάξει τη μεγαλύτερη σημαία της Ελλάδος, την ελληνική. Άρα, τους ενόχλησε που ύψωσε και πάλι τη σημαία στη Βόρειο Ήπειρο; Μήπως αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα και κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους; γιατί μετά ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών και μετά ο Ράμα έβαλε χέρι στις περιουσίες της Χειμάρρας;

Όλα αυτά τα ήξερε ο αδερφός μου και επειδή ήταν αγνός πατριώτης καθαρά, αυθόρμητος, προσπάθησε να τα αποτρέψει μόνος του και το αποτέλεσμα ήταν να τον εκτελέσουν οι κομάντος με δύο σφαίρες στην καρδιά.

Θα ζητήσουμε την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών των εμπλεκομένων των δύο χωρών στο όλο θέμα όσο ψηλά κι αν βρίσκονται!

Τα πολιτικά κρέντο σας;
Όχι στην παντοδυναμία σε ένα κόμμα του μνημονίου!

Όχι σε οικογενειοκρατία!

Όχι στα άκρα!

Όχι σε τηλεπωλητές πατριωτισμού!

Όχι στο ναζισμό!

Όχι στον εθνομηδενισμό!

Όχι στην τραπεζοκρατία!

Όχι στα κότερα! Όχι στα πούρα του Μαδούρο**!

Όχι στο χαβιάρι με τον Βελουχιώτη***!

Όχι στους αιωνίους βουλευτές που με θράσος ζητούν ξανά την ψήφο του λαού για να σωθούν οι ίδιοι!

Ποια είναι η σημασία των εκλογών;
Ο θυμωμένος λαός κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα, προδομένους από τους δήθεν Αριστερούς εθνομηδενιστές, που χρησιμοποίησαν το κράτος και τις τράπεζες σαν εργαλείο κομματικής προπαγάνδας.

Από τον εκμηδενισμό στην φιλελεύθερη απειλή του επόμενου ανεξέλεγκτου φιλελεύθερου αρχηγού που ζητά λεύκη επιταγή για να διαχειριστεί προς όφελος της ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ και της ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑΣ την ΤΥΧΗ ΜΑΣ! ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;!

————–

* Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

** Maduro No1 – το πρώτο νέο πούρο Αβάνας με maduro wrapper (ή έστω με το όνομα) που λανσάρει η Habanos μετά το 2007 που παρουσίασε την σειρά Maduro 5 των Cohiba.

*** «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη»! – αναφορά του Αντώνη Σαμαρά για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος του Αλέξη Τσιπρα και τα εδέσματα που προσφέρονται σε αυτό.


Ο Δημήτρης Γιαννουλίδης είναι Εκδότης, μέλος της Δημοτικής Παράταξης “Ιωάννης Νασιούλας – Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” και παλαίμαχος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής

One thought on “H αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη, στην εφημερίδα «Αριστεία»

 1. “ΔΕΝ θα εκμεταλλευτεί τη θυσία του αδελφού μου, άδικα εκτελεσθέντος”

  Ε όχι και άδικα. Θα πέσουν και τα μαλλιά μας με αυτά που διαβάζουμε. Ο Κατσίφας έβγαλε όπλο, απείλησε αστυνομικούς και πυροβόλησε με το όπλο (μου είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ αν πυροβόλησε στον αέρα ή όχι).

  Αυτός υπηρέτησε και στις ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας; Λοιπάμαι αλλά η συμπεριφορά του ήταν ανάλογη ενός παιδιού 15 χρονών. Ένας ανώριμος που έγινε η αιτία να χαρακτηριστεί η ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας ως εξτρεμιστική. Στις Ειδικές Δυνάμεις δεν του έμαθαν να διατηρεί την ψυχραιμία του; Αν είναι έτσι, τότε δεν ήταν άξιος για τις Ειδικές Δυνάμεις. Τί δουλειά είχε να βγάλει όπλο και μάλιστα καλάσνικοφ; Κάνω αυτό το ερώτημα διότι στα κανάλια ισχυρίστηκαν ότι πριν το μοιραίο γεγονός τον είχαν προκαλέσει αστυνομικοί.

  Και για να ‘χουμε ερώτημα, τί δουλειά είχε να σηκώσει πανό που έλεγε: “Λευτεριά στη Βόρεια Ήπειρο”; Αυτό το λέω επειδή κάποιοι στα κανάλια υποστήριξαν ότι ο Κατσίφας είχε στοχοποιηθεί από την αλβανική αστυνομία. Τί περίμεναν δηλαδή να συμβεί μ’ αυτή τη συμπεριφορά; Είναι δυνατόν να εξυμνεί δημόσια τη ΜΑΒΗ, τρομοκρατική οργάνωση που ευθύνεται για τη δολοφονία 2 Αλβανών στρατιωτών πριν μερικά χρόνια; Είναι δυνατόν να βάζει φωτογραφίες με όπλα; Να βρίζει τους Αλβανούς ως γουρούνια; Και κάτι ακόμα. Το χωριό του (Βουλιαράτες) ήταν ΓΕΜΑΤΟ ελληνικές σημαίες. Δεν πειράχτηκε ΚΑΜΙΑ σημαία.

  Καθόλου ήρωας. Ένας χρήσιμος ηλ…ος απλά, που έδωσε την ευκαιρία στους ακραίους και των δύο λαών να βγάλουν όλο τον σωβινισμό τους. Και για να μην πει κάποιος ότι σκυλεύω τη μνήμη ενός νεκρού, ΜΟΝΟΣ του προκάλεσε τον θάνατο του, για τους λόγους που ανέφερα. Όποιος σηκώνει όπλο και απειλεί, πρέπει να πυροβολείται άμεσα (χωρίς ΚΑΜΙΑ διαπραγμάτευση). Το ίδιο και όποιος απειλεί τα αστυνομικά όργανα πετώντας πέτρες ή όποιος καταστρέφει καίγοντας και σπάζοντας δημόσια και ιδιωτική περιουσία κ.α.

  Υ.Γ.
  Η δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού για τον Κατσίφα τότε ήταν σωστή, και θα έλεγα πολύ μετριοπαθής: “ευτυχώς που δεν σκοτώθηκε κάποιος αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα”. Η ΑΠΟΛΥΤΗ αλήθεια.

Το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: