Ο νέος κοροναϊός προέκυψε από την εξελισσόμενη αμερικανική-κινεζική ιολογική έρευνα για Μεταλλάξεις Αυξημένης Λειτουργικότητας που μπορούν να αξιοποιηθούν για πολεμικούς σκοπούς.

Επιπλέον, η τρέχουσα παραλλαγή Όμικρον, η οποία διαθέτει δύο δωδεκάδες μεταλλάξεις ακίδας που αποτρέπουν το ανοσοποιητικό “αντιγράφηκε από επιστημονικές δημοσιεύσεις”: πιθανότατα προέκυψε από έρευνα εμβολίων κατά εν γένει των κορονοϊών (πιθανώς σε εργαστήριο της Νοτίου Αφρικής).

Έτσι, μέσα σε μόλις τρία χρόνια, ο κόσμος έχει δει όχι μία, αλλά δύο ανθρωπογενείς πανδημίες ιών.

Μετά την παραλλαγή Δέλτα, αρκετές χώρες με ποσοστά μόλυνσης άνω του 70% είχαν επιτύχει ένα είδος «ανοσίας αγέλης» και είχαν δει την επιστροφή των ιών της γρίπης (π.χ. Ινδία, Βραζιλία και Σουηδία).

Ωστόσο, η παραλλαγή Όμικρον, που ξεφεύγει από το ανοσοποιητικό σύστημα (αλλά προκαλεί πιο ήπια νόσηση) έχει αναιρέσει αυτό το επίτευγμα και έχει εκτοξεύσει πολλά τεράστια νέα επεισόδια μολύνσεων μέσα σε λίγους μόνο μήνες.

Πιο πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής του επιστημονιού περιοδικού Lancet για την Covid, Αμερικανός καθηγητής Jeffrey Sachs, δήλωσε ότι «είναι αρκετά πεπεισμένος ότι [ο SARS-CoV-2] προέκυψε από βιοτεχνολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ, όχι από τη φύση» και ότι αυτό «δεν διερευνάται, όχι μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και πουθενά αλλού, για πραγματικούς λόγους… Πιστεύω ότι δεν θέλουν να κοιτάζουν πολύ κάτω από το χαλί”, κατέληξε ο διεθνούς φήμης επιστήμονας.

Ο καθηγητής Sachs έγραψε επίσης ένα σε αναλυτικό άρθρο και μια επιστημονική εργασία σχετικά με την πιθανή προέλευση του SARS-CoV-2.

Η προέλευση του ιού που σχετίζεται με ερευνητικό εργαστήριο, είτε στην Κίνα είτε στις ΗΠΑ, και η είτε τυχαία είτε εκούσια εξαπόλυσή του: αμφότερες αυτές οι βεβαιότητες παραμένουν απολύτως εύλογες.

Συγκεκριμένα, μια σκόπιμη απελευθέρωση δεν χρειάζεται καν να είναι «συνομωσία», καθώς οποιοσδήποτε ερευνητής που εμπλέκεται σε αυτού του είδους την έρευνα θα μπορούσε να αποφασίσει να απελευθερώσει ένα τέτοιο παθογόνο, όπως ισχυρίστηκε (ψευδώς) το FBI των ΗΠΑ στην περίπτωση της αποστολής αλληλογραφίας που περιείχε Άνθρακα το 2001.

Η αμφιλεγόμενη εκλογική ανατροπή της διοίκησης Τραμπ στις ΗΠΑ και η επανεκκίνηση (μετά το 2014) της επιθετικής μεθόδευσης των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας, η προηγούμενη γενική ανατροπή πλειάδας “αδεσμεύτων” καθεστώτων και η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνηγορούν πως η εσκεμμένη παγκόσμια μόλυνση από εργαστηριακούς ιούς χαμηλής επικινδυνότητας είναι μέρος ενός καλά σχεδιασμένου πλάνου πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής αναδιαμόρφωσης του κόσμου μας.

Originally posted 2022-07-17 19:35:18.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.