Ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ένας “μαέστρος” των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.

Ο λόγος για τον Γιάννη Νασιούλα, Διδάκτορα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Εμπειρογνώμονα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντή του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας.

Με εντυπωσιαστικό βιογραφικό στις αξιολογήσεις και επιθεωρήσεις έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει να επιδείξει μια πραγματικά επίζηλη τεχνογνωσία στο πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε και να θέσουμε σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο σχέδιο για να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωταθλήτρια στην διεκδίκηση και απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για όλους και κυρίως για τους νέους.

Το έργο του για ελληνικούς Δήμους μετριέται σε όφελος εκατομμυρίων ευρώ. Με τα δικά του λόγια: “Σχεδίασα και διεύθυνα το ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής και κυκλικής οικονομίας του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων «Loutraki PLUS», το πρόγραμμα Κοινωνικής Οικονομίας και Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κοζάνης, προσέφερα τεχνογνωσία και υποστήριξη το πρόγραμμα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων και συνέδραμα τον σχεδιασμό του ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης «Topos PLUS» για τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και «Delphi PLUS» για τον Δήμο Δελφών. Θέλησα να οφελήσω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που ζουν στους όμορφους τόπους της πατρίδας μας και θέλουν αξιοπρέπεια και προοπτική”.

Και τί σκοπεύει να κάνει με την Θεσσαλονίκη; Το ερώτημα είναι εύλογο. Ο Γιάννης Νασιούλας απαντά με την γνώριμη απλή αλλά αφοπλιστικά ειλικρινή γλώσσα: “Αν δεν κάνω την Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των ευρωπαϊκών χρηματοδότησεων μέσα σε τρία χρόνια, θα έχω αποτύχει οικτρά. Δεν είναι στοίχημα εγωισμού και μωρής φιλοδοξίας. Είναι οι 80.000 νέες και νέοι που έφυγαν από την πόλη μας, την υπερήφανη καρδιά της Μακεδονίας, που απαιτούν να τελειώνουμε μια και καλή με τα πολιτικά μηδενικά που μας κυβερνούν – Η πολιτική της ντροπής, της αιώνιας φτώχειας και του κομπολογιού τελειώνει εδώ”.

Originally posted 2019-03-18 09:08:48.