Πώς ο Τζων Ροκφέλερ εξαφάνισε τις φυσικές θεραπείες και έστησε την φαρμακευτική κερδοσκοπία

Οι άνθρωποι αυτές τις μέρες σε βλέπουν σαν περίεργο, αν μιλάς για τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών, της διατροφής, του τρόπου ζωής, ή για τα παραδοσιακά ιατρικά παραδείγματα και τις ολιστικές εμπειρικές πρακτικές. Όπως και για οτιδήποτε άλλο, υπάρχει πολλή πολιτική και πολλά χρήματα πίσω από το σύγχρονο ιατρικό μας σύστημα.

Όλα ξεκινούν με τον John D. Rockefeller (1839 – 1937) που ήταν μεγαλοπρεπής, βαρόνος, ληστής, πρώτος δισεκατομμυριούχος της Αμερικής και μονοκράτορας των μονοπωλίων.

Έως τον 20ο αιώνα, ελέγχει το 90% όλων των διυλιστηρίων πετρελαίου στις Η.Π.Α., μέσω της εταιρείας πετρελαίου του, της Standard Oil, η οποία αργότερα διαλύθηκε για να γίνει Chevron, Exxon, Mobil κ.λπ.

Ταυτόχρονα, περίπου το 1900, οι επιστήμονες ανακάλυπταν τα «πετροχημικά» και την δυνατότητα να δημιουργούν κάθε είδους υλικά και ουσίες από το πετρέλαιο. Για παράδειγμα, το πρώτο πλαστικό – που ονομάζεται Bakelite (Βακελίτης)- κατασκευάστηκε από πετρέλαιο το 1907. Οι επιστήμονες ανακάλυπταν τότε διάφορες βιταμίνες και διέβλεπαν ότι πολλά φαρμακευτικά φάρμακα μπορούσαν να παρασκευαστούν από το πετρέλαιο.

Αυτή ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για τον Rockefeller, που διείδε την δυνατότητα να μονοπωλεί την βιομηχανία πετρελαίου, χημικών και ιατρικών προϊόντων ταυτόχρονα!

Το πιο τέλειο πράγμα με τα πετροχημικά ήταν ότι όλα θα μπορούσαν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και να πωληθούν με υψηλά κέρδη ως αποκλειστικής ιδιοκτησίας εμπορικές πατέντες.

Ωστόσο, υπήρχε ένα πρόβλημα με το σχέδιο του Rockefeller για την ιατρική βιομηχανία: τα φυσικά / φυτικά φάρμακα ήταν πολύ δημοφιλή στην Αμερική εκείνη την εποχή. Σχεδόν οι μισοί γιατροί και τα ιατρικά κολέγια στις ΗΠΑ ασκούσαν ολιστική ιατρική, χρησιμοποιώντας γνώσεις από την Ευρώπη και τους ιθαγενείς Αμερικανούς.

Ο Ροκφέλερ, ο μονοπωλητής, έπρεπε να βρει έναν τρόπο για να απαλλαγεί από τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό του. Έτσι χρησιμοποίησε την κλασική στρατηγική «λύση-αντίδραση-λύση». Δηλαδή: “δημιουργήστε ένα πρόβλημα και τρομάξτε τους ανθρώπους και, στη συνέχεια, προσφέρετε μια (προ-προγραμματισμένη) λύση“.

Πήγε στον φίλο του Andrew Carnegie – έναν άλλο πλουτοκράτη, που έκανε τα χρήματά του από το μονοπώλιο της χαλυβουργίας – ο οποίος επινόησε ένα σχέδιο. Από το διάσημο Ίδρυμα Carnegie, έστειλαν έναν άντρα με το όνομα Abraham Flexner, για να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα και να καταγράψει την κατάσταση των ιατρικών κολλεγίων και των νοσοκομείων στις ΗΠΑ.

Αυτό οδήγησε στην έκθεση Flexner, η οποία γέννησε τη σύγχρονη ιατρική, όπως την γνωρίζουμε.

Περιττό να πούμε, η έκθεση μίλησε για την ανάγκη ανανέωσης και συγκέντρωσης των ιατρικών ιδρυμάτων. Με βάση αυτήν την έκθεση, περισσότερα από τα μισά από όλα τα ιατρικά κολέγια έκλεισαν σε σύντομο χρόνο.

Η ομοιοπαθητική και τα φυσικά φάρμακα κατασυκοφαντήθηκαν και δαιμονοποιήθηκαν και όχι λίγοι γιατροί φυλακίστηκαν.

Για να μεθοδεύσει την μετάβαση και να αλλάξει την γνώμη άλλων γιατρών και επιστημόνων, ο Rockefeller έδωσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε κολέγια, νοσοκομεία και ίδρυσε μια φιλανθρωπική ομάδα που ονομάζεται «Συμβούλιο Γενικής Εκπαίδευσης» (GEB). Αυτή είναι η κλασική προσέγγιση του καρότου και του μαστιγίου.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όλα τα ιατρικά κολέγια εργάζονταν και δρούσαν συντονισμένα και ομοιόμορφα. Όλοι οι σπουδαστές και φοιτητές μάθαιναν το ίδιο πράγμα, και η ιατρική περιοριζόταν στη χρήση πατενταρισμένων φαρμάκων μονοπωλιακής διάθεσης.

Οι επιστήμονες έλαβαν τεράστιες επιχορηγήσεις για να μελετήσουν πώς τα φυτά θεραπεύουν ασθένειες, αλλά ο στόχος τους ήταν να εντοπίσουν πρώτα ποιες χημικές ουσίες στο φυτό ήταν αποτελεσματικές και στη συνέχεια να αναδημιουργήσουν μια παρόμοια χημική ουσία – αλλά όχι πανομοιότυπη – στο εργαστήριο που θα μπορούσε να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Ένα χάπι για κάθε άρρωστο έγινε το μάντρα της σύγχρονης ιατρικής.

Και νομίζατε ότι οι αδελφοί Κοχ ήταν κακοί;

Έτσι, τώρα, 100 χρόνια αργότερα, βγαίνουνε γιατροί που δεν γνωρίζουν τίποτα για τα οφέλη της διατροφής ή των βοτάνων ή των ολιστικών πρακτικών. Έχουμε μια ολόκληρη κοινωνία που βασίζεται στις φαρμακευτικές εταιρείες για την ευημερία της.

Η Αμερική ξοδεύει το 15% του ΑΕΠ της στην υγειονομική περίθαλψη, η οποία θα έπρεπε πραγματικά να ονομάζεται «περίθαλψη ασθενείας» ή “εμπόριο πατενταρισμένων δραστικών ουσιών για ασθενείς”. Δεν επικεντρώνεται στη θεραπεία, αλλά μόνο στα συμπτώματα και στην εξάλειψή τους, δημιουργώντας έτσι επαναλαμβανόμενους και εξαρτημένους πελάτες, που αργά ή γρήγορα θα πέσουν ξανά στην ανάγκη των μονοπωλιακών εμπόρων των πατενταρισμένων ουσιών.

Δεν υπάρχει θεραπεία για τον καρκίνο, τον διαβήτη, τον αυτισμό, το άσθμα ή ακόμη και την γρίπη. Το ανατολικό ιατρικό παράδειγμα (Κίνας, Ινδίας, Ιαπωνίας, Νοτίου Ασίας) τεκμηριώνεται πως επιτυγχάνει περίπου 70% ιασιμότητα των γνωστών ασθενειών, ενώ το δυτικό παράδειγμα μόνον περίπου 30%, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όσον αφορά στον καρκίνο, ω ναι, η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου ιδρύθηκε από ποιον άλλο, από τον Rockefeller το 1913…

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-05-04 13:08:42.

About Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

administrator
Ο Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

7 thoughts on “Πώς ο Τζων Ροκφέλερ εξαφάνισε τις φυσικές θεραπείες και έστησε την φαρμακευτική κερδοσκοπία

 1. Η κλασσική ιατρική με την βοήθεια της τεχνολογίας έχει κάνει άλματα σε πολλούς τομείς και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο, όμως όλοι σπουδάζουν, μαθαίνουν και εφευρίσκουν τρόπους καταπολέμησης του συμπτώματος και όχι του αιτίου.
  Δεν διδάσκεται πλέον η κριτική σκέψη, κάτι που έχει ολέθριες συνέπειες αργότερα όταν έρθει η ώρα της επιλογής για τον καθένα ξεχωριστά. Συνέπεια αυτού είναι οι περισσότεροι πχ όταν απλως κρυώσουν θα ανατρέξουν στον εύκολο και στο χημικό φάρμακο που έμαθαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να γνωρίζουν ότι υπάρχει και κάτι άλλο, πιο φυσικό, ίσως και χωρίς παρενέργειες.
  Πανάκεια μπορεί να μην είναι η ομοιοπαθητικη ή ολιστική ιατρική, αλλά σίγουρα η “περιφρόνηση” ή η δαιμονοποιηση είναι στοχευμέμη διότι αφαιρεί πελάτες από το …κλασσικό φάρμακο.
  Δεν ζούμε σε μια αγγελικά πλασμένη κοινωνία και δυστυχώς, …”είναι πολλά τα λεφτά Άρη”.

 2. Η δυτική ιατρική είναι αιτιολογική εφαρμοσμένη και θετική επιστήμη με πειραματικές αποδείξεις και στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων της. Δεν ασχολείται με δοξασίες γενικεύσεις και εμπειρικά συμπεράσματα. Αν θέλετε να ζήσετε στον σκοταδισμό του 18-19 αιώνα ευχαριστώς και να επαναφέρετε και τις ιερό εξετάσεις και την πυρά για τις μαγισσσες και τους εξορκισμούς για τα δαιμόνια τα κακά πνεύματα. Το θέμα των δραστικών ουσιών έχει να κάνει με την μεγιστοποίηση της δράσης ουσιών που μπορεί να προϋπάρχουν στη φύση την στόχευση της θεραπεία την εξάλειψη των παρενεργειών και την συμπύκνωση στη κρίσιμη συγκέντρωση που απαιτείται για θεραπεία μιας νόσου. Δυστυχώς η δρόμο χημεία ΔΕΝ επαρκεί για όλα τα παραπάνω. Τρώτε 2 κιλά σκόρδο την ημέρα να ρυθμίσετε την υπέρταση. Ναι εφικτό είναι αλλά πρακτικά αδύνατο. Ας συζητήσουμε ποια ήταν τα προσδόκιμο ζωής όταν όλοι αυτοί οι κομπογιαννίτες δρούσαν 150’χρονιαν πριν. Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του. Όταν είναι κάποιος ανίδεος λάθος ιδέες φαίνονται λογικό φανείς αλλά η πραγματικότητα σας διαψεύδει. Αφήστε τις συνομωσίες η επιστήμη αναπτύχθηκε γιατί η θετικιστική προσέγγιση έχει απίστευτα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και αποτελέσματα σε σχέση με την εποχή του Ιπποκράτη

 3. Προς @Παναγιώτης Καρίπας. Το ότι σώζουν ζωές δεν σημαίνει ότι ζούμε φυσιολογικά. Άλλο επιβιώνω και άλλω ζω. Ο κόσμος δεν ζει σήμερα. Αν η φύση μπορούσε τόσο εύκολα να αντικατασταθεί από τα ανθρώπινα τεχνητά μέσα θα είμασταν Θεοί. Λειψά και εκμαυλισμένα τα κάνουμε όσα κάνουμε. Είναι έπαρση να θεωρούμε ότι είμαστε εξυπνότεροι από το ανθρώπινο σώμα. Όσο για το ότι πέθαιναν παιδιά, διερωτήθηκες αν ήταν η διατροφή και οι συνθήκες ζωής τους βέλτιστες? Ή μήπως δαιμονοποιούν οι ακαδημαικοί σας αυθαίρετα εποχές σαν και αυτές για να υπερπροβάλουν τις σημερινές?

 4. Σε όσους διαβάσουν αυτό το άρθρο και σε όσους σχολιάσουν θα ήθελα να σκεφτούν πώς ήταν η ανθρωπότητα 100 πριν και πως είναι τώρα. Προσδόκιμό ζωής, τρόπος ζωής, πυκνότητα πληθυσμού, ασθένειες που κυκλοφορούν, μαθησιακό επίπεδο και ένα σκασμό παραμέτρους που έχουν αλλάξει από τότε μέχρι τώρα.

  Καλό θα ήταν να ανατρέξει σε πηγές ή σε ιστορικά αρχεία της οικογενείας του, τότε που γεννούσαν 4-5 ή και παραπάνω παιδία και τα περισσότερα πέθαναν από ασθένειες που δεν συναντάμε σήμερα λόγο του εμβολιασμού.

  Γιατί σας είναι παράξενο οργανικές ενώσεις όπως τα φάρμακα να παράγονται με πρώτη ύλη οργανικές ενώσεις όπως το πετρέλαιο. Πόση διαφορά νομίζεται ότι έχει η ασπιρίνη από το βενζόλιο; Για την ακρίβεια η ασπιρίνη μπορεί να παρασκευαστεί με πρώτη ύλη το βενζόλιο μιας και ο κεντρικός της κυκλικός υδρογονάνθρακας είναι το βενζόλιο.

  Ακόμα, όταν ένα φυτό έχει μια ιδιότητα η οποία βοηθάει κάπου τι είναι αποδοτικότερο για την ανθρωπότητα, να ξοδέψουμε χρόνο και χρήμα να το καλλιεργήσουμε εκεί που θα φυτεύαμε καλαμπόκι και βαμβάκι ή να βρούμε ποια είναι η χημική ουσία είναι αυτή που βοηθάει και να την παρασκευάσομε όσο οικονομικότερα μπορούμε;

  Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κριτική σας σκέψη και στην δίψα σας για μελέτη και γνώση.

  Δεν γνωρίζω την ιδιότητα της Ιουλίας και της Αγγελικής που εκφέρουν την άποψή τους (αν και έχω μία γνωστή που θα συμφωνήσει απόλυτα μαζί τους), αλλά θα ήθελα να αναφέρω ότι είμαι φοιτητής θετικών επιστημών στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

  Και σε όσους υποθέσουν ότι τα λέω αυτά γιατί «έτσι με έμαθαν από τα βιβλία»… καθρεφτάκι 🙂

  Παναγιώτης Καρίπας

 5. Δυστυχώς,η βάρβαρη επέλαση της σύγχρονης «Ιατρικής» ουδεμία σχέση έχει με την Ίαση,δηλαδή με την οριστική εξάλειψη της ασθένειας και των αιτιών της,ούτε βέβαια και με την πρόγνωση της ασθένειας προτού εκδηλωθεί..Το σημερινό έκτρωμα που αυτοαποκαλείται «Ιατρική» εστιάζει,στην καλύτερη των περιπτώσεων στην θεραπεία,δηλαδή στην προσωρινή,βοηθητική ανακούφιση και μάλιστα με λανθασμένο τρόπο…»Θεραπεύεσαι» απο ένα σύμπτωμα και ξεπηδάνε άλλα τόσα..Αντιανθρώπινα μπαλώματα και πειραματισμοί κόντρα στο Ψυχοσωματικό Όλον του Ανθρώπου.Μόνον ένα καλοστημένο,σατανικό σχέδιο Μισανθρώπων με προαιώνιες ρίζες θα μπορούσε να το συλλάβει και να το επιτύχει αυτό..Βλέπεις,δεν συμφέρει ο Άνθρωπος ν’αντιμετωπίζεται ως Πολυδιάστατο,Ψυχοπνευματοσωματικό Όν αλλά μόνον σωματικώς-στο εμφανές,εξωτερικό περίβλημα και αποσπασματικά στα κατώτερα ενεργειακά στρώματα- επίπεδα της συμπυκνωμένης ενέργειας-βαρειάς ύλης=Θάνατος-Εγκλωβισμός-Σύγχιση-Λήθη-Καθίζηση-Μαρασμός-Ασθένεια(στέρηση Σθένους..).Ο πνευματικός παράγων,σκοπίμως ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΤΑΙ και κάθε απόπειρα επανατοποθέτησής του στην Αλυσίδα της Ίασης γελοιοποιείται,εξοβελίζεται,υποτιμάται,αποκρύπτεται..
  ΙΟΥΛΙΑ ΦΑΛΙΑ

 6. ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΊ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΈΜΑΣΜΑ ΣΤΟ ROCKEFELLER CENTER, ΓΙΑ
  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ….

  ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

Το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error:
Αρέσει σε %d bloggers: