5 Μαΐου 2010, εμπρησμός της τράπεζας Marfin στην Αθήνα από άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης ως σήμερα. Καίγονται ζωντανοί η Αγγελική Παπαθανασοπούλου και το παιδί που κυοφορούσε, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης.

Για ορισμένους Αριστερούς, μερικοί αξίζαν να σκοτωθούν από βίαιες ενέργειες τρομοκρατών που πρόσκεινται στον ιδεολογικό τους χώρο. Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς δεν έχουν συμβιβαστεί με τον κοινοβουλευτισμό και τον αξιοποιούν μόνον στον βαθμό που μπορούν να τον εκμεταλλευτούν. Επιδιώκουν την εξουσία ως αμετρίαστη κυριαρχία επί των άλλων ανθρώπων, της ζωής, της ακεραιότητας και της συνείδησής τους. Ο ανταρτοπόλεμος, η κατάχρηση των συλλογικών ή μαζικών κινητοποιήσεων και η συστηματική κατάληψη των δημοσίων ή κοινοχρήστων χώρων είναι η παρακαταθήκη τους που έχει θεσμοποιηθεί διαχρονικά τις τελευταίες δεκαετίες. Υπόλογοι είναι οι ίδιοι. Υπεύθυνοι είναι οι άνθρωποι που εκλέγονται ή τοποθετήθηκαν σε δημόσια λειτουργήματα και δεν επιβάλλουν τον νόμο.

Τον νόμο, που ορίζει πως η ανθρώπινη ζωή και ελευθερία και αξιοπρέπεια είναι ιερές και χρήζουν προστασίας.

Οι πολίτες έμαθαν να ανέχονται την τρομοκρατία και φοβούνται τους πάτρωνές της. Στα χρόνια μας, οι πάτρωνες της τρομοκρατίας συγκεντρώθηκαν στον χώρο της Αριστεράς.

Originally posted 2018-05-05 22:09:29.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.