Στις 13 Ιανουαρίου του 2018, αναλαμβάνει την Προεδρία του Eurogroup, ο Πορτογάλος Υπουργός Οικονομικών κύριος Μάριο Σεντένο, ενώ στις 22 Ιανουρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη υπό την προεδρία του συνεδρίαση του Eurogroup. O κύριος Μάριο Σεντένο αποφοίτησε το 1990 από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας και έλαβε Μάστερ στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και στην Οικονομία, ολοκληρώνοντας στη συνέχεια τη Διδακτορική του Διατριβή Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ στον τομέα των Οικονομικών. Πριν γίνει υπουργός εργάστηκε σε επιτελικές θέσεις στην ΕΚΤ καθώς και στην Τράπεζα της Πορτογαλίας. Με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Οικονομικών αντιτάχθηκε στη σκληρή πολιτική λιτότητας και αύξησε τις συντάξεις.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ανέφερε πως η εκλογή του είναι τιμητική και θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σύγκλιση των οικονομιών της Ευρώπης και στη χρηματοπιστωτική σταθεροποίηση που έχει ανάγκη η Ευρωζώνη.

Την εκλογή του χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Κομισιόν κύριος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανεβάζοντας στο Τουίτερ τη συγχαρητήρια επιστολή που του απέστειλε, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη για περαιτέρω εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (EMU). Χαρακτηριστικό είναι το συγχαρητήριο μήνυμα του Διευθυντή του ESM κυρίου Κλάους Ρεγκλινγκ ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως η έξοδος της Πορτογαλίας από το δικό της μνημόνιο καθώς και η οικονομική της ανάκαμψη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο, σημειώνοντας πως εν πολλοίς η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος εξαρτάται από το Μάριο Σεντένο.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως και ο απερχόμενος πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ  προσμετρά στις επιτυχίες της θητείας του της επιστροφή της Ελλάδας στον ρεαλισμό.  Έτσι παρουσιάζει την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα και την άνευ όρων συνθηκολόγηση και αποδοχή των αντιαναπτυξιακών μέτρων λιτότητας.