Η αποδοχή θανατηφόρου ρίσκου σε ένα ορατό εμβόλιο απλής γρίπης σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ

https://aristeia.news/archives/29381

https://aristeia.news/archives/29080

https://aristeia.news/archives/28442

https://aristeia.news/archives/28418

https://aristeia.news/archives/28291

δεν είναι απλά μια συνωμοσιολογία.

Αυτήν την στιγμή που κάποιοι εξαπολύουν ρητορικές μίσους και κοινωνικής απομόνωσης για όσους δεν υπακούσουν στον νόμο 4682/2020, πολλά πανεπιστήμια και φαρμακευτικές σχολές λαμβάνουμε τυποποιημένα μηνύματα εργαστηρίων που αποσκοπούν στο σύντομο κέρδος όπως:

{

Nα ενημερωσουμε οτι εχθες ξεκίνησαν οι κλινικές μελέτες για το πρωτο εμβόλιο που αναπτυχθηκε απο ερευνητές στο Πανεπιστημιο της Οξφόρδης Παράλληλα θα ξεκινήσουν εντος των επόμενων ημερων και μελέτες για άλλα ειδη εμβολίων που αναπτυχθηκαν στην Γερμανία.

https://www.genengnews.com/news/uk-starts-oxford-coronavirus-vaccine-trial-as-germany-green-lights-clinical-trial-for-biontech-and-pfizer/?utm_medium=newsletter&utm_source=GEN+Daily+News+Highlights&utm_content=01&utm_campaign=GEN+Daily+News+Highlights_20200423&oly_enc_id=2459H9960623H2G

Σε ενα χθεσινό webinar σχετικά με αυτά (τα τελευταία)  mRNA-vaccines  με τα οποία θα αρχισουν συντομα οι κλινικές μελέτες στην Γερμανία, διατυπώθηκαν κάποιες χρησιμες σκέψεις-ιδεες σχετικά με την δυνατότητα τοπικής παραγωγής, μια που μια τόση μαζική παραγωγή σε μεμονωμένες εγκαταστάσεις θα ειναι πιθανότητα χρονοβόρα. Αρχικά, πρέπει να τονιστεί οτι τα RNA-vaccines εχουν πολλά πλεονεκτήματα, ειδικα για την γρήγορη αντιμετωπιση πανδημιών, όπως αυτη που ζουμε τωρα https://www.phgfoundation.org/briefing/rna-vaccines). Οπως αναφερεται στο παραπάνω site, τα εμβόλια αυτά εχουν μεγάλο προβλημα χορήγησης, και η καλλίτερη μορφή ειναι αυτή των λιπιδικών νανοσωματιδιων ή λιποσωματων (σε αυτη τη μορφή ειναι και τα τεσσερα ειδη για τα οποία θα αρχισουν άμεσα κλινικές μελέτες). Το καλο με τα νανοσωματίδια αυτά, ειναι οτι παρασκευάζονται πλέον σε συστηματα/πλατφόρμες με τεχνικές microfluidics που επιτρέπουν γρήγορο scale-up υπο συνθήκες συμβατες με τις απαιτουμενες προδιαγραφές για φάρμακα. Ενα τετοιο συστημα (για εργαστηριακής κλίμακας παραγωγή βεβαια)-το πρωτο μαλλον στην χωρα μας- λειτουργούμε απο περυσι στα εργαστηρια μας.  Οπως ανέφερα παραπάνω, εαν βεβαιως τα εμβόλια αυτά αποδειχτούν δραστικά, ενα σοβαρό θεμα  θα ειναι η ταχυτητα παραγωγής δόσεων εμβολίων για να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση. Ενας απο τους ομιλητες, ο Andy Geall, προτεινε ως λύση την παρασκευή εμβολίων τοπικά σε κάθε χωρα, ωστε να επιταχυνθει  η ταχυτητα παραγωγης. Ειναι ισως κάτι που θα πρεπει ως χωρα να δουμε, εαν βεβαιως οι κλινικές μελέτες πάνε καλά..

}

Σαν σκεπτόμενοι άνθρωποι- όσοι έχουν απομείνει καθώς τα μέσα ενημέρωσης εκτός από σπάταλους και φοβικούς μας αναφέρουν σαν άρρωστους εγκεφαλικά- έχουμε χρέος να αναλύσουμε την παραπάνω ανησυχητική εικόνα των σύγχρονων νανο-εμβολίων. Έχουμε χρέος και συνείδηση να το πράξουμε γρήγορα καθώς πίσω από το άνοιγμα των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων παγκοσμίως κρύβεται μια μεγάλη και άδικη ανθρωποθυσία με μικρά παιδιά.

Το Πρώτο επιχείρημά μας είναι ο χρόνος «χτες»

Το Δεύτερο επιχείρημά μας είναι η «μαζικότητα» που στον επιχειρηματικό κόσμο μεταφράζεται σε κέρδος

Το Τρίτο επιχείρημα είναι τα αδοκίμαστα RNA-vaccines.

Οι αναγνώστες είναι αρκετά ικανοί έχοντας και την ταλαιπωρία των μνημονίων -καθώς ακολουθούνται ίδιες τακτικές εκφοβισμού αλλά τώρα απαιτούν και την υγεία μας-να καταλάβουν μέσω της κρίσης τους το πρώτο και δεύτερο επιχείρημα. Η παρούσα ενημέρωση έχει να κάνει με την κατανόηση των RNA-vaccines.

Επί του παρόντος τα παραπάνω μοντέλα εμβολίων- lipid nanoparticle- δεν αντιμετωπίζουν τις γρίπες ή τις πανδημίες αλλα αναπτύσσονται σε διάφορες πλατφόρμες νανοτεχνολογίας με στόχο τη βελτίωση της παράδοσης ναρκωτικών, ιδίως για την καταπολέμηση συγκεκριμένων είδη καρκίνου και όχι ασθένειες σε μαζικό επίπεδο, σύμφωνα με μεγάλα πανεπιστημιακά περιοδικά και ερευνητές

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2885142/

Eίναι επιτακτική ανάγκη να επανεξετάσουμε τις εκτιμήσεις των τρεχουσών προσεγγίσεων και στρατηγικών που χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη αυτών των νέων αντικαρκινικών νανοφορέων. Οι προσπάθειες θα μπορούσαν να επικεντρωθούν κυρίως σε δύο τομείς: i) τεχνικές πτυχές όπως στρατηγικές κατασκευής, ανάπτυξη τεχνικών για αναπαραγώγιμους νανο-φορείς, παραγωγή μεγάλης κλίμακας και τη σύζευξη μορίων στόχευσης όπως scFvs και πεπτιδίων στην επιφάνεια των νανοσωματιδίων. Όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα γιατί ο σκοπός των συγκεκριμένων εμβολίων που θα πωληθούν ώς αντιμετώπιση του COV-19, έχουν τελείως διαφορετικό σκοπό δημιουργίας. Οι πιθανότητες διείσδυσης των εμβολίων αυτών εξαρτώνται από το μέγεθος και τις επιφανειακές ιδιότητες των σωματιδίων και επίσης από το σημείο επαφής στον πνεύμονα, τα έντερα ή το δέρμα κάθε ανθρώπου , δηλαδή δεν μπορούν να τροποποιηθούν για μαζικούς πληθυσμούς εκτός και αν οι πληθυσμοί είναι ίδιοι γενετικά ασθενές. Η δε φαρμακοκινητική συμπεριφορά διαφόρων τύπων νανοσωματιδίων απαιτεί λεπτομερή διερεύνηση και θα πρέπει να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με διαφορετικά νανοσωματίδια (π.χ. όργανα-στόχος, ιστός ή κύτταρα). Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Επίσης η παρουσία των ήδη μολυσματικών φυσικών ή μη ουσιών που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα, μπορεί να αντιδράσουν σε μία άμεση κυτταρική καταστροφή όλου ανθρώπινου σώματος όπως οι καταλύτες μετάλλων που υπάρχουν στους νανοσωλήνες. Ο ρόλος τους στις παρατηρούμενες επιπτώσεις στην υγεία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη μαζί με την επίδραση στην υγεία των νανοϋλικών υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στα εμβόλια-σωτήρες-αστραπή. Ο αυξημένος κίνδυνος καρδιοπνευμονικών παθήσεων απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα για κάθε νανοσωματίδιο που παράγεται σε ένα εμβόλιο κάτι για το οποίο δεν υπάρχουν έρευνες. Δεν υπάρχει καθολικό “νανοσωματίδιο” που να ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις-μαζικός εμβολιασμός-, κάθε νανοϋλικό θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά καθώς αναμένονται κίνδυνοι για την υγεία διαφορετικών ανθρώπων.

Οι δοκιμές που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για τη δοκιμή της ασφάλειας των υλικών δεν έστιάζουν στον τον εντοπισμό επικίνδυνων νανοσωματιδίων παρά μόνο στην δημιουργία όσο περισσότερων και γρήγορων νανοσωματιδίων. Διαφορετικά, θα ήταν πρόκληση για τη βιομηχανία, τους νομοθέτες και τους αξιολογητές κινδύνου να κατασκευάσουν ένα σύνολο δοκιμών υψηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους για νανοσωματίδια χωρίς να μειωθεί η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία της αξιολόγησης κινδύνου. Τα νανοσωματίδια που έχουν σχεδιαστεί για παράδοση φαρμάκων ή ως συστατικά τροφίμων χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Δημόσιας Υγείας που αποτελείται από πραγματικούς επιστήμονες αναφέρουν ότι: Πολλά νανοσωματίδια δεν θα έχουν σημαντική διαλυτότητα σε διαφορετικούς οργανισμούς ίδιων πληθυσμιακών ομάδων. Για αυτά τα υλικά, η αλληλεπίδραση με τα ζωντανά συστήματα- ανθρώπινους οργανισμούς πρέπει να δικαιολογηθεί με τη χρήση καθιερωμένων τοξικολογικών διαδικασιών και προσεγγίσεων. Από την άλλη πλευρά, υλικά εμβολίων με πολύ χαμηλή διαλυτότητα ή ικανότητα αποικοδόμησης, θα μπορούσαν να συσσωρευτούν μέσα στα ανθρώπινα σώματα και να παραμείνουν εκεί για μεγάλες χρονικές περιόδους ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει κλινική εικόνα των επιπτώσεων. Συμπερασματικά ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Δημόσιας Υγείας καταλήγει ότι το σημαντικότερο αναδυόμενο ζήτημα που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο των βιολογικών αλληλεπιδράσεων των νανοσωματιδίων σχετίζεται με εκείνα τα σωματίδια με μικρή ή καθόλου διαλυτότητα ή είναι μη αποικοδομήσιμα στην τοποθεσία του ανθρώπινου κυτάρρου και κυρίως παραμένουν πολλές άγνωστες λεπτομέρειες σχετικά με την ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ νανοσωματιδίων και των βιολογικών συστημάτων των ανθρώπινων οργανισμών.

https://ec.europa.eu/health/scientific_committees/opinions_layman/en/nanotechnologies/l-3/6-health-effects-nanoparticles.htm

Αν την παραπάνω ανάλυση μπορεί να την κάνει ένας απλός άνθρωπος που παρατηρεί φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που συνυπογράφει τον Νόμο 4682/2020 και δεν καταλαβαίνει την επικινδυνότητά του

Written by

Γεώργιος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γεώργιος Αλεξόπουλος αρθρογραφεί στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Γεννήθηκε την Πάτρα το 1984. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πατρών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MBA στις νέες αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, του ιδίου τμήματος με εξειδίκευση την Διεθνοποίηση των Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος πτυχίου τεχνολόγου πολιτικού μηχανικού έργων υποδομής. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικά άρθρα στα καταλογραφημένα επιστημονικά περιοδικά με κριτές: Journal of Investment Management and Financial Innovations, Macmillan Palgrave Publishers. Οι τομείς του ερευνητικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν την Κοινωνική Οικονομία, την Εταιρική Διακυβέρνηση, την Οικονομική Οικονομετρία και τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Έχει παρουσιάσει πολλά εθνικά συνέδρια σχετικά με τον τραπεζικό φόρο και τη διάρθρωση του κεφαλαίου. Στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας δραστηριοποιείται από το 2017 με την ιδιότητα του σαν Researcher at Social Economy Observatory, Greece στο οποίο είναι Responsible Individual development researcher of a development of new models corporate governance study between social enterprises, and development researcher of econometric models of Internationals Credit Flow measurement developed through the Social Economy