Είναι η πρώτη φορά στα τρία αυτά χρόνια του Ντόναλντ Τραμπ, που το Βαθύ Κράτος της Καμπάλ έχει αρχίσει να ξεσκεπάζεται δικαστικά. Τις τελευταίες αρκετές ημέρες, μια σειρά από νέες αποκαλύψεις επιβεβαίωσαν τις χειρότερες υποψίες μας ότι μια ομάδα γραφειοκρατών καριέρας και αξιωματούχοι της διοίκησης Ομπάμα συνωμότησαν για να υπονομεύσουν τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών: τώρα είναι η σειρά του Ομπάμα και της Κλίντον να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

Την περασμένη Πέμπτη, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Πληροφοριών δημοσίευσε επιτέλους χιλιάδες σελίδες αποχαρακτηρισμένων μεταγραφών, που δείχνουν ότι ούτε ένας ερευνητής τουFBI ή αξιωματούχος μυστικών υπηρεσιών θα μπορούσε να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία ότι η προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 συνωμότησε με τη ρωσική κυβέρνηση: αυτή ήταν η αιχμή του δόρατος που κράδαινε το Βαθύ Κράτος της Καμπάλ με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχει. Δεν τους βγήκε. Αντίθετα, Πρόεδρος βγήκε ο Ντόναλντ Τραμπ και οι μάσκες εντός του “βάλτου της Ουάσινγκτον” αρχίζουν τώρα να πέφτουν.

Τον Αύγουστο του 2017, ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Ροντ Ρόζενσταϊν ανέθεσε στον Ρόμπερτ Μίλλερ να ερευνήσει τέσσερα μέλη της εκστρατείας Τραμπ: Carter Page, Paul Manafort, Michael Flynn και George Papadopoulos.

Robert Mueller, Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ 2017-2019

Αποδεικνύεται πως τα στοιχεία για την έρευνα αγοράστηκαν και πληρώθηκαν από την προεδρική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον του 2016. Οι διαταγές έρευνας του Mueller χτίστηκαν πάνω σε ένα ψεύτικο θεμέλιο. Δεν υπήρχε νόμιμη δικαιολογία για τη διερεύνηση αυτών των ανδρών, πολύ μάλλον του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών: όλη η υπόθεση ήταν μια σκευωρία του Βαθέος Κράτους της Καμπάλ.

Την περασμένη εβδομάδα, πολλά έγγραφα στην υπόθεση του δεξιού χεριού του Τραμπ, Michael Flynn αποσφραγίστηκαν και έδωσαν σε όλο τον κόσμο μια πρώτη γεύση για το πώς μεθοδεύθηκε η σκευωρία εις βάρος του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, τον Ομπάμα, τον Μπάιντεν και την Χϊλαρυ. Χάρη σε αυτά τα νέα έγγραφα, γνωρίζουμε ότι οι πράκτορες του FBI αποπειράθηκαν να παγιδεύσουν τον Flynn. Τώρα που ο Φλιν αθωώθηκε πανηγυρικά, η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ στρέφεται προς αυτούς που εκτέλεσαν και κυρίως αυτούς που παρήγγειλαν την συνωμοσία εις βάρος του Πολιτεύματος.

Michael Flynn, Πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Η δικαστική διαδρομή που έχουν πάρει τα πράγματα είναι ραγδαία και ανεπίστρεπτη. Εκτιμώ πως δεν αργεί η ώρα που ο τέως Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και η συμμορία του θα κληθούν να απολογηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Το Βαθύ Κράτος της Καμπάλ, παίζει τώρα τα ρέστα του με τον κορονοϊό, το σκότωμα της Αμερικανικής οικονομίας και την απόφαση πολλών Δημοκρατικών Κυβερνητών να διεξαγάγουν τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές μέσα από επιστολική ή ηλεκτρονική ψηφοφορία: ποντάρουν σε κάθε μαγείρεμα που θα ρίξει τον Τραμπ από την εξουσία.

Η εντύπωσή μου είναι πως δεν θα προλάβουν. Η συνωμοσία εις βάρος του Πολιτεύματος είναι βαρύ αδίκημα. Αν δούμε την συμμορία Ομπάμα πίσω από τα κάγκελα, μια νέα σελίδα της ιστορίας των ΗΠΑ και του κόσμου θα ανοίξει μπροστά μας.


Τα άρθρα μας στο E-mail σας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.