Από αύριο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του θεσμού του Open House ξεκινούν οι παράλληλες δράσεις, ενώ δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υψηλού αρχιτεκτονικού συντελεστή θα ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό στις 25 και 26 Νοεμβρίου. Ο θεσμός του Open House πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και ολοένα αποκτά μεγαλύτερο κοινό μετατρέποντας την πόλη σε ένα ευρύ αρχιτεκτονικό εκθετήριο.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης γίνεται πόλος έλξης κάθε χρόνο για χιλιάδες επισκέπτες κατά το διήμερο διεξαγωγής του Open House και ένα γιορτινό πνεύμα καταλαμβάνει την πόλη.

Κατά την επίσκεψη του κοινού στα κτίρια υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό που υποστηρίζει την ξενάγηση και παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες για την ιστορικότητα των κτιρίων, την αρχιτεκτονική τους και ότι άλλο αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ταυτότητα του.

Το δυναμικό αυτό απαρτίζεται εξολοκλήρου από εθελοντές, ενώ οικονομικοί πόροι εξασφαλίζονται από χορηγίες και από διάφορα αναμνηστικά, έντυπα προγράμματα και άλλα που μπορείτε να βρείτε στο Open Box στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η επίσκεψη των κτιρίων κατά το διήμερο του Open House απαιτεί οργάνωση μιας και φέτος 100 και πλέον χώροι θα είναι διαθέσιμοι στο κοινό!