Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πολιτεία του Σάαρλαντ, ο Oskar Lafontaine είπε, πως οι πολίτες έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν πως κάτι πάει στραβά με όλη αυτή την ιστορία, ενώ ήταν επικριτικός για τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από την δημόσια ζωή.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Ο κόσμος παρατηρεί πως κάτι δεν πάει καλά!

Όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν με τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώθηκαν.

Δεύτερον, υπάρχουν καθημερινά νέες επιστημονικές μελέτες, οι οποίες σε βάζουν σε σκέψεις.

Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν, πως εμφανής συσσώρευση λοίμωξης, εμφανίζεται σε διπλά εμβολιασμένα άτομα, πιο συχνά, από ό,τι σε ανεμβολίαστα άτομα.

Άρα, αυτά τα πράγματα πρέπει να διευκρινιστούν πριν προχωρήσουμε, προτού επιβληθούν υποχρεωτικότητες.

Ως εκ τούτου, θα ήταν καλύτερο, αν είχαμε μία πιο ανοιχτή και ΕΛΕΥΘΕΡΗ συζήτηση, η οποία θα βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα.

Πρέπει να μιλήσουμε πάνω στην βάση σοβαρών αριθμών, τους οποίους χρειαζόμαστε, αλλιώς δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε σωστά.

Εδώ και πολλούς μήνες υπάρχει πίεση για εμβολιασμό. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε, πως εγώ εμβολιάστηκα για να συμμετέχω ξανά στην κοινωνική ζωή.

Αλλά αυτό δεν είναι το κύριο πρόβλημα. Το κύριο πρόβλημα είναι, πως άνθρωποι που χρειάζονται να αθληθούν, δεν μπορούν να το κάνουν (σ.σ. βλ. απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε γυμναστήρια) και άνθρωποι χάνουν την δουλειά τους».

Originally posted 2022-01-17 11:00:57.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.