Η εμφάνιση του Νέου Κορονοϊού 2019 και της αποδιδόμενης σ΄αυτόν νόσου COVID-19 συντάραξε την ανθρωπότητα. Οι πολιτικές αποκρίσεις για την αντιμετώπισή τους προκαλούν ήδη επιπτώσεις στο διεθνές σύστημα οικονομικών σχέσεων, τις εθνικές οικονομίες και τους συνηθισμένους τρόπους ζωής, δυσανάλογες και πρωτόγνωρες σε σχέση με την υγειονομική πρόκληση που τεκμηριώνεται πως εκπροσωπούν.

Στο έργο αυτό, ο Νικόλαος Τοροσιάδης, Βιοϊατρικός Επιστήμονας με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Γενετική του Ανθρώπου και ο Ιωάννης Νασιούλας, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, εκθέτουν και συζητούν με απλή και κατανοητή γλώσσα, καθώς και γλαφυρο αφηγηματικό συντελεστή τα σημαντικότερα στοιχεία που διαθέτουμε μέχρι στιγμής για:

  • την προέλευση, τα χαρακτηριστικά και επίδραση του Νέου Κορονοϊού 2019,
  • τον χαρακτήρα της ασθένειας που προκαλεί και των καταγεγραμμένων επιπλοκών της,
  • τις κυβερνητικές και θεσμικές αποκρίσεις για την αντιμετώπισή τους,
  • καθώς και τα κοινωνικά φαινόμενα που προκλήθηκαν ορατά και ηχηρά, ως συνέπεια της διαχείρισης της μόλυνσης, αναδιαμορφώνοντας την κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το έργο ενέχει διεπιστημονικό και συγκριτικό συντελεστή. Φιλοδοξεί να αποτελέσει μια χρήσιμη και αξιόπιστη συμβολή στην ανθρώπινη και κοινωνική υγεία, την κοινωνιολογία της υγείας και την εφαρμοσμένη πολιτική.

PANDEMIC | Ο Νέος Κορονοϊός 2019: Υγεία – Κοινωνία – Συγκριτική Πολιτική. Νικόλαος Τοροσιάδης & Ιωάννης Νασιούλας. Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία, 2020. Σελ. 215. Βρείτε το αποκλειστικά στην GRECOBOOKS

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-12-01 22:29:45.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.