Όλη η φροντίδα μας πρέπει να δοθεί στα νέα παιδιά της Θεσσαλονίκης. Νέες και νέοι, θέλουμε να βρεθούν στο κέντρο μιας δημιουργικής έκρηξης με μπροστάρη τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τώρα έχουμε επιλογή. Τώρα μπορούμε!

Απ’ όλες τις ιδέες, οι σημαντικότερες είναι αυτές που θα τους εξασφαλίσουν ευκαιρίες για δημιουργία και ένα ασφαλές περιβάλλον για επαγγελματικό πειραματισμό. Σε όλους τους νέους ανθρώπους της ωραίας πόλης μας λέω πως έχουμε την δυνατότητα να τους βοηθήσουμε να ζήσουν μια ζωή γεμάτη ενέργεια και επιτεύξεις εδώ, στην Θεσσαλονίκη: «δεν χρειάζεται να φύγετε στα ξένα».

20180828_203209_00018967877765917365452.png

Πλήθος προγραμμάτων χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και άλλοι μεγάλοι φορείς μέσα στην πόλη έχουν πολλούς αναξιοποίητους χώρους και εγκαταστάσεις, που όραμά μας είναι να μετατραπούν σε δημιουργικές κυψέλες για την δωρεάν φιλοξενία νέων επιχειρήσεων (startups), συνεταιρισμών φοιτητών, κοινωνικών συνεταιριστικών σχημάτων και δυναμικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Υποστήριξη, συμβουλευτική, ευκαιρίες δικτύωσης, μαζικές εκδηλώσεις και χρηματοδότηση είναι μερικά μόνον από τα εργαλεία που ως σήμερα αξιοποιήσαμε ελάχιστα για να προσέξουμε τις νέες και τους νέους μας.

Δεσμεύομαι πως αυτό θα αλλάξει. Οι νέες και οι νέοι θα έχουν ευκαιρίες και χώρο για τα όνειρά τους στην Θεσσαλονίκη του αύριο.


*Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.