Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιεί κατά γράμμα την μετάβαση στην Νέα Τάξη Πραγμάτων. Βίβλος του, το βιβλίο THE GREAT RESET (“Η Μεγάλη Επαναφορά” ή “Η Μεγάλη Επανεκκίνηση”), γραμμένο από τον Ιδρυτή και Εκτελεστικό Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβάμπ.

Ο Κυριάκος φροντίζει να φωτογραφίζεται στο πρωθυπουργικό γραφείο, με το βιβλίο της Νέας Εποχής στα αριστερά του.

Τί είναι η Μεγάλη Επανεκκίνηση

Ο μεγαλο-πλασιέ της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, Κλάους Σβαμπ, έγραψε μέγα και περισπούδαστο άρθρο, που συνοδεύει το βιβλίο, για το τί είναι η Μεγάλη Επαναφορά, ή Μεγάλη Επανεκκίνηση. Το άρθρο στην πρωτότυπη μορφή του στην αγγλική γλώσσα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Ξεκινάει με την σοκαριστική διατύπωση: “Τα χειρότερα σε σχέση με την πανδημία δεν τα έχουμε δει ακόμα”.

“Πρέπει να μεθοδεύσουμε σωστά την Μεγάλη Επανεκκίνηση”. “Θα έχουμε να κάνουμε με αυτήν την καταστροφή για χρόνια, και πολλά πράγματα θα αλλάξουν για πάντα”.

“Καμιά βιομηχανία ή επιχείρηση δεν θα γλυτώσει από τον αντίκτυπο αυτών των αλλαγών. Εκατομμύρια επιχειρήσεων κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και πολλές βιομηχανίες αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον. Λίγες θα ευημερούν”.

“‘Ένας νέος κόσμος θα μπορούσε να αναδυθεί”.

Το άρθρο μας προετοιμάζει για μετάβαση σε μια Νέα Εποχή, όπου οι πολλοί θα είναι στο ίδιο επίπεδο και τους ανθρώπους θα κυβερνούν παγκόσμιοι και όχι κρατικοί θεσμοί: παγκόσμια κυβέρνηση, παγκόσμια δικαιοσύνη, παγκόσμια υγεία, παγκόσμια παιδεία…

Η ζημία που έγινε στην Παγκοσμιοποίηση από την πολιτική του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόνανλντ Τραμπ, υπονοείται όταν γίνεται αναφορά σε μια Μεγάλη Επαναφορά: στο καθοριστικό, συντριπτικό κτύπημα στα εθνικά κράτη, στις υπερδυνάμεις που δεν κάνουν πολέμους στο έδαφος άλλων κρατών, στις αυτάρκεις εθνικές οικονομίες που δεν εξαρτώνται από τις εισαγωγές και τα παγκόσμια δίκτυα παραγωγής και διανομής πρώτων υλών, φαρμάκων και αγαθών.

Η Νέα Εποχή: “Μπορεί να μας αναγκάσει να δράσουμε γρηγορότερα αντικαθιστώντας αποτυχημένους θεσμούς, διαδικασίες και κανόνες με νέους που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες”. Μάλιστα, οι συντάκτες του άρθρου για την Μεγάλη Επαναφορά υπολογίζουν πως 250 δισεκατομμύρια “σωστά επενδεδυμένα” στους θεσμούς της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα…

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ είπε ότι ο κόσμος έχει μια επιλογή μεταξύ του “Great Reset” ή του “Great Reversal”: “η Μεγάλη Ανατροπή» ή «το Μεγάλο Πισωγύρισμα» με «περισσότερη φτώχεια, περισσότερο κατακερματισμό και λιγότερο εμπόριο”.

“Όπως ακούσαμε από το στόμα του Έλληνα Πρωθυπουργού: «το 2021 πρέπει να είναι η χρονιά της μεγάλης επανεκκίνησης”.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά

Originally posted 2020-11-24 10:00:32.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.