Ο Πρίγκηπας της “dark side” Μυθοπλασίας

 

27707508_10155368582378108_1680692999_o toy

Ο ”TOYMAKER”

 

Είναι ένας συγγραφέας λίγο σκοτεινός , έως άραχνος , όμως υφαίνει την πλοκή του μυστηρίου με νικητή τους αναγνώστες και είναι πολλοί και πολλές και όλες και όλοι τον αγαπάμε!

Μία κοινή φίλη, -η Χαρούλα μας κατά κόσμον Χαρούλα Μαυρίδου – είχε τη φαεινή ιδέα να μας φέρει κοντά και έτσι το ένα χιλιόμετρο μείωσε το άλλο! Έτσι χάριν της Χαρούλας  γεννήθηκε η ευτυχής δικαιολογία-συγκυρία να γνωρίσω τον Αντώνη!

Ο ίδιος φανατικός βιβλιοφάγος χρωστάει πολλά στη μητέρα του, που του έμαθε ν’ αγαπάει το διάβασμα από τα γεννοφάσκια του !Με λίγα λόγια έχουμε να κάνουμε με μία οικογένεια Βιβλιοφάγων, οι οποίοι ,όσον αναφορά τον παράγοντα «φαντασία», προίκισαν πολυμορφικά τον τρυφερά σκοτεινό κανακάρη τους και αδιαμφισβήτητα επίδοξου συγγραφέα μας!

Κάπου εδώ καλησπερίζω τον “Toymaker”

-“ Καλησπέρα Αντώνη”! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σε ποια ηλικία λες στον εαυτό σου ” Τέρμα! Εγώ αυτό θέλω να γίνω, συγγραφέας”!

 

Α.Τ : Καλησπέρα Λένα!Από δεκαπέντε ετών πίστευα, ότι αυτός είναι ο δρόμος, το έλεγα αμυδρά μέσα μου . 29 ετών όμως, λέω ξεκάθαρα στον εαυτό μου πως είναι αυτό που θέλω και ξέρω να κάνω καλύτερα!

 

Λ.Κ:  Ωραίο τ’ όνειρο ,αλλά πρέπει να αναλογιστούμε και το βιοπορισμό. Δύσκολα ή εύκολα τα πράγματα; Χρειάζεται αυτοπειθαρχία; Θυσίες; Στρατηγική;

Α.Τ : Πλέον ναι! Στην αρχή ήμουν κατακλυσμένος από συναισθήματα ενθουσιασμού , λαχτάρας, στην πορεία είδα ότι οφείλω να το αντιμετωπίσω ως μία εργασία ,που δεν έχει ωράριο όμως! Μπορεί να κάθομαι και να γράφω ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, ή ορισμένα λεπτά. Όταν όμως πρέπει να τελειώσει ένα βιβλίο, λειτουργώ σαν στρατιώτης εκτελώ εντολές! Δεν είναι θυσία η προσωπική σου διαδρομή! Σαφέστατα απαιτεί στρατηγικές κινήσεις!

Λ.Κ : Και σε υπακούς να φανταστώ!

Α.Τ : Απόλυτα !

Λ.Κ : Λύσε μου μία απορία, γιατί επέλεξες την “Dark side” της μυθοπλασίας; Ελλοχεύει κίνδυνος;Υπάρχουν όρια;Πώς είναι αυτή η κυρία εν τέλει;

Α.Τ : Είπα να πάω από την απέναντι πλευρά, γιατί όλοι ασχολούνται με τη φωτεινή πλευρά. Είναι πλανεύτρα. Σε ξελογιάζει. Πρέπει να κρατάς τις σωστές αποστάσεις ασφαλείας, για να μην πέσεις στα δίχτυα της. Ευτυχώς καταλαβαινόμαστε. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός!Δεν παραβιάζει κανείς τα όρια του άλλου!

 

Λ.Κ : Από πού εμπνέεσαι;

 Α.Τ : Από τα πάντα! Μπορεί να είμαι στο μετρό και να παρατηρώ, ανθρώπους , αντιδράσεις , μορφασμούς. Από ένα δυνατό αεράκι που θα φυσήξει και θα ρίξει μια γλάστρα ,σαν σκηνή από ταινία ας πούμε. Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ. Η έμπνευση είναι απρόβλεπτη!Ομολογουμένως εμφανίζεται εκεί που δε το περιμένεις!

 

Λ.Κ : (και συμπληρώνω) και πολλές φόρες απρόσκλητη! Τελικά τα πιο ωραία είναι τα αυθόρμητα! Πες μας οι ήρωες σου υπάρχουν; Ισχύει αυτό που συνηθίζουν να λένε , ότι σου ψιθυρίζουν στ’ αυτί και σου αποκαλύπτονται σταδιακά;

 

Α.Τ: Όχι μόνο υπάρχουν Λένα μου, αλλά παίρνουν πρωτοβουλία και δίνουν το παρόν σε κάθε ευκαιρία! Είναι εκδικητικοί ,παραμορφωμένοι. Κάθε φορά που προσπαθώ να τους ξεχάσω ,μου υπενθυμίζουν ότι είναι παρόντες!Όπως το είπες! Μου αποκαλύπτονται.Τους γεννάω εγώ , αλλά γνωριζόμαστε κάθε μέρα, κάθε στιγμή.

 

Λ.Κ : Τι σημαίνει ,για σένα η λέξη “συγγραφέας” με μία φράση;

Α.Τ : Ο Συγγραφέας είναι τα δημιουργήματά του και οι αναγνώστες του! Όπως συνηθίζω να λέω ο “Toymaker”είναι όλοι εσείς!

Λ.Κ : Χμ ωραίο ακούγεται, θα το λέω κι εγώ Το “Personalities” είναι όλοι εσείς !!! (χάχα γέλια) .Έλα να σοβαρευτούμε,για να συνεχίσουμε τη συνέντευξη. Έφτασες στο σημείο να καβαλήσεις καλάμι; “Best Seller” , γεύση από το εξωτερικό , καθώς και επανεκδόσεις των βιβλίων σου ,επομένως εύλογο το ερώτημα.

 

Α.Τ : Υπήρξε κάποιο διάστημα, αλλά με πήρε ξώφαλτσα! Αστειεύομαι! Όχι ήμουν σε μία μόνιμη επαγρύπνηση !Όταν κάνεις σοβαρή προσπάθεια, για να βγεις ως συγγραφέας στο εξωτερικό, συνειδητοποίησα άλλη μία αλήθεια άνισου μεγέθους. Δεν ήμουν παρά μία συγγραφική κουκκίδα (τι λέω! Ένα τεταρτημόριο συγγραφικής κουκκίδας) στο χάρτη της παγκόσμιας “dark μυθοπλασίας”!

Λ.Κ: Σεναριακά , κινηματογραφικά όμως ξεπέρασες τις προσδοκίες και έφτασες να είσαι με την ” Αληθινή ιστορία του Πινόκιο” στους φιναλίστ , για το σενάριο στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Μεσογείου “Mediterranean film Festival 2018″

τ’ οποίο και διεξήχθη στην Ιταλία.

 ( Τη στιγμή που μιλούσα με τον Αντώνη, δεν είχαν βγει τ’ αποτελέσματα .Ο “Toymaker” δεν κέρδισε μόνο τις εντυπώσεις, αλλά και το πρώτο βραβείο καλύτερου σεναρίου ,για το κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Μεσογείου)! Συγχαρητήρια απ’ όλους εδώ στο BCI MEDIA και την aristeia.online  και συνέχισε να ξεπερνάς τις προσδοκίες σου-τους – μας!

Σε αυτό το σημείο αναφέρουμε μερικά μόνο από τα πράγματα που ο θαυμαστός Toymaker έχει ήδη καταφέρει να πραγματοποιήσει με σκληρή δουλειά και στοχοπροσήλωση στ’ όνειρο! Πάρτε μία γεύση!

Ο Κόσμος του Toymaker™

Μια πρώτη ματιά σε όλα όσα ακολουθούν (επίσημος προγραμματισμός)…!

#ΒΙΒΛΊΑ

*Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο (Νοέμβριος 2018 – Εκδόσεις Anubis)
*Εφιάλτες & Παραμύθια 2 (2019)
*Παγιδευμένοι [2] (Συλλεκτική Έκδοση Περιορισμένων Αντιτύπων – 2019)
*Ο Όγδοος Οίκος (SECTA II – 2020)
*ΟΙ Ανθρωποβόροι – Φάτε τους Πλούσιους (TBA)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΊΣ

*Pinocchio’s Red Carpet Event (Αθήνα – 2018)
*Pinocchio’s Xmas (Θεσσαλονίκη – 2018)
*Pinocchio’s Xmas (Σκύδρα – 2018)
*Pinocchio on Tour (Κατερίνη, Λαμία, Σέρρες, Τρίκαλα, Κρήτη – 2019)
*Pinocchio’s Return to Home (Italy – 2019)

#ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

*Το Μυστικό της Λαίδης Όντλι, Mary Elizabeth Braddon (2018 – Εκδόσεις Ελκυστής)
*Τα Παραμύθια των Αδελφών Γκριμ, Τόμος Α΄ (μετάφραση και σχολιασμός από την πρωτότυπη έκδοση του 1812 – TBA)

#ΣΥΝ – #ΣΥΓΓΡΑΦΗ

*Dracula, Bram Stoker & Αντώνης Τουμανίδης (ΤΒΑ)
*Frankenstein, Mary Shelley & Αντώνης Τουμανίδης (ΤΒΑ)
*Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde, Robert Louis Stevenson & Αντώνης Τουμανίδης (ΤΒΑ)

#ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Toymaker’s Cinematic Universe™

*«Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» – “The True Story of Pinocchio” (In Production 2019)
*«SECTA» – “HERESY” (In Production 2019)
*«Τουταγχαμών» – “Tutankhamun” (In Production 2020)
*«Οι Ανθρωποβόροι» – “Eaters” (In Production 2022)
*«Ολυμπιάδα» – “Olympias” (In Production 2023)
*«Εφιάλτες & Παραμύθια» (τηλεοπτική σειρά) – “Nightmarish” (TV Series – In Production ΤΒΑ)
*«Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο 2: Η Εκδίκηση του Μαριονετίστα» – “The True Story of Pinocchio 2: The Revenge of the Puppeteer” (In Production TBA)
*«Οι Δύο Φύλακες» – “The Two Guardians” (In Production TBA)
*«Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο 3: Τζεπέτο» – “The True Story of Pinocchio 3: Geppetto” (In Production TBA)
*«Απόλυτο Σκοτάδι» – “Total Darkness” (In Production TBA)

#ΘΕΑΤΡΟ

*Scrooge – A Horror Fairy Tale (ΤΒΑ)

#BOOKS (international releases)

*The True Story of Pinocchio (English & Italian – 2019)
*Heresy (Unholy Complete Edition, English – 2019)
*Tutankhamun (English – 2020)
*Nightmares & Fairy Tales (English – TBA)

Toymaker™ & Toymaker’s Cinematic Universe™, are trademarks of Toymaker™ and/or its affiliates. All rights reserved.

 

Έγραψες στο προσωπικό σου ιστολόγιο: ” Δε θα κατάφερνα τίποτα χωρίς εσάς! Ο Παιχνιδοποιός είναι εσείς, πάντα εσείς”!

A.T: H αλήθεια είναι ότι στο εξωτερικό κάνεις πολλά “work shops” και έχεις τη  σωστή καθοδήγηση, ώστε να κάνεις πολύ πιο στοχευόμενη δουλειά .Θέμα οργάνωσης, προσέγγισης και απαράμιλλης υπευθυνότητας .Πρέπει  να αντιμετωπίζουμε με επαγγελματισμό, άκρως σοβαρά και υπεύθυνα δηλαδή αυτό που κάνουμε,γιατί επηρεάζει ανθρώπινα μυαλά και ψυχές!

Λ.Κ : Συνεπώς διπλή η ευθύνη σε καταλαβαίνω απόλυτα! Για πες μου υπήρξαν στιγμές που αντιμετώπισες κάπως πιο χαλαρά τα πράγματα; π.χ.  Κόλλησες ποτέ; Ήρθες σε σημείο που δεν μπορούσες να γράψεις; Πώς νικάς τον “μπλοκαρισμένο εαυτό σου”; Υπάρχει άρνηση ή κατανόηση από πλευράς σου;

Α.Τ: Όταν δε μπορώ να γράψω, όχι δε σαλτάρω!Παίρνω βαθιές ανάσες και αναζητάω πηγές έμπνευσης. Τις καλύτερες τις συναντάω στο δρόμο! Ανοίγω και πάλι τους ορίζοντές μου .Δουλεύω αλλιώς και το ξεπερνάω. Η συγγραφή δεν είναι μόνο μελάνι και χαρτί ,αλλά εικόνες, ερεθίσματα που θα προκαλέσουν το πρωτόλυο, για να πάρεις το λευκό χαρτί και να τσαλακώσεις το φόβο, για το άγνωστο!Δε με τρομάζει η διαδρομή ούτε και τα χιλιόμετρα της .Το θέμα μου είναι η εκκίνηση.Το πως θα γίνει μέσα μου η ανάφλεξη!

Λ.Κ : Κάποιοι λένε ότι το μεγαλύτερο σημείο απόσβεσης αξόδευτου συγγραφικού πάθους κρύβεται στη μετάκαυση! Τι σε στιγμάτισε βαθιά σε νεαρή ηλικία , απ’ όλα όσα είχες διαβάσει ως τότε λ.χ. στην εφηβεία,ώστε να νιώσεις το σπινθήρα της συγγραφικής άνωσης;

Α.Τ : Έχω διαβάσει ‘Steven Kings” .Αυτό που με συγκλόνισε ήταν “Η φόνισσα” του Παπαδιαμάντη. Ήταν τα πρώτα ψήγματα τρόμου που βίωσα ως θεατής μέσα μου!Εκεί συνομίλησα ,για πρώτη φορά μαζί του.Μάλλον συστηθήκαμε!

Λ.Κ : Τι δε φοβάται με τίποτα ο “Toymaker” και τι ο Αντώνης;

Α.Τ : Ένα πράγμα δε φοβάμαι. Τον ίδιο το φόβο! Είναι απαραίτητος ,γιατί μας βοηθάει να κτίσουμε όρια και να διατηρήσουμε ισορροπίες. Προσπαθώ να μη μ’ ελέγχει , έτσι τον διασκεδάζω. Τον αφήνω να με συγκινήσει, για λίγο και μετά του ξεφεύγω!

 Λ.Κ : Κάποιος είχε πει σε μία φίλη, όταν κάνεις όνειρα κοίταξε να είναι ακριβά, έτσι κι αλλιώς τζάμπα είναι! Βάλε μας στα δικά σου ,για λίγο!

Α.Τ : Ως Ιεραπόστολος του τρόμου θέλω το κήρυγμα μου να βρει κι άλλους αποδέκτες. Όνειρα χμ περισσότερα ξεκίνησαν ως όνειρα, αλλά έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται .Μεταφράζω τη “SECTA”  στα Γαλλικά .Είναι γενικά μία έντονη περίοδος ,για καινούρια πράγματα. Γίνεται η επανέκδοση της “Παγιδευμένης” και τα Χριστούγεννα βγαίνει” Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο”!

 

Λ.Κ : Σύνθημα της ζωής σου;

Α.Τ : Να δημιουργείς κάτι μοναδικό .Να σε διακρίνει ο άλλος ,γι αυτό που είσαι,Κι αν όντως έχεις αλήθεια μέσα σου ,αυτό θα το κρίνει ο χρόνος!

Λ.Κ : Θέλουμε 5 λέξεις,  για την παρακαταθήκη ονείρων μας!

Α.Τ : 1) Εντιμότητα

2) συν-αδελφικότητα

3) Αγάπη

4) Ειλικρίνεια

5) Δημιουργικότητα

και θα ήθελα να εξηγήσω :

 

Εντιμότητα, γιατί χωρίς αυτήν δεν έχει αξία η Νίκη! Ο θρίαμβος είναι στον αγώνα , όχι στο κύπελλο!

Αγάπη ,γιατί είναι ώθηση ! Ρέει προς το θείο και μαζί της και εσύ!

Ειλικρίνεια επειδή η αλήθεια του καθενός είναι και το χειροκρότημα του.

Δημιουργικότητα ακατάπαυστη κόντρα στο τέλμα της αδράνειας και θα ήθελα να κλείσω τη συνέντευξη αυτή Λένα μου μ’ ένα ρητό!

Λ.Κ : Είμαστε όλοι μάτια…

“Άσε τη τύχη σου στους ουρανούς-μέσα σε πλαίσια ηθικής- είναι όλα προκαθορισμένα”!

Λ.Κ:Ευχαριστούμε “Toymaker” …You just made my day!

Α.Τ : Εγώ ευχαριστώ !

 

Με αγάπη

Λένα

 

Υ.Γ. “Άσε τη τύχη σου στους ουρανούς-μέσα σε πλαίσια ηθικής- είναι όλα προκαθορισμένα”!Στην επόμενη συνέντευξη θα μου-μας εξηγήσει τι εννοεί ο ποιητής 😉