Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας βραβεύτηκε με το  βραβείο επισκεπτών «Traveller’s Choice Award» του Tripadvisor για το 2020.

Πρόκειται για ένα βραβείο που δίνεται κάθε χρόνο σε επιχειρήσεις, επισκέψιμους χώρους, αξιοθέατα, μνημεία κ.ά., τα οποία λαμβάνουν με συνέπεια εξαιρετικές κριτικές ταξιδιωτών από όλον τον κόσμο και κατατάσσονται εντός του κορυφαίου 10% των προτάσεων του Tripadvisor.

 Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδα, στην αρχή της θερινής περιόδου η εικόνα στο Μουσείο της Πέλλας, όπως και σε όλα τα μουσεία του κόσμου, συμπεριλαμβάνοντας και την Ελλάδα, «ήταν αποκαρδιωτική», όμως οι επισκέπτες άρχισαν όχι μόνο σταδιακά να αυξάνονται, αλλά έδιναν και συγχαρητήρια στο προσωπικό του Μουσείου για την άρτια τήρηση των μέτρων ασφαλείας με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας από το κορωνοϊό 2019 (Covid-19).

«Ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, λόγω της πανδημίας, η διάκριση από το Tripadvisor είναι σπουδαία για όλους εμάς και έρχεται να επιβραβεύσει την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από όλο το προσωπικό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στους φύλακες και στους ανθρώπους της καθαριότητας».

Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εδώ αξίζει να σημειωθεί: ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων σε ανακοίνωσή του «Τα ελληνικά δημόσια μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στη λίστα των προτιμήσεων του διεθνούς κοινού» επισήμανε, «ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων αρχαιολογικών Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) λαμβάνουν με συνέπεια εξαιρετικές κριτικές από τους ταξιδιώτες και κατατάσσονται εντός του κορυφαίου 10% των προτεινόμενων τόπων επίσκεψης στο Tripadvisor για το 2020».

Συγκεκριμένα  μιλάμε για 31 μουσεία της χώρας μας, ανάμεσα στα οποία είναι 8 μουσεία της Μακεδονικής γης – μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.

Κεντρική Μακεδονία:

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
  • Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
  • Μουσείο Λευκού Πύργου (Θεσσαλονίκη)
  • Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (Θεσσαλονίκη)
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας
  • Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
  • Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα)

Ανατολική Μακεδονία

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου.

Written by

Μαρία ΣΟΝΟΥΣ

Η Μαρία Αθανασιάδου (ΣΟΝΟΥΣ) αρθρογραφεί στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλους του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Νασιούλα και την παράταξη "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη". Η Μαρίνα Αθανασιάδου είναι πρώην αρχισυντάκτρια ρωσόγλωσσου περιοδικού πανελλαδικής εμβέλειας και ρωσόγλωσσου ιντερνέτ-πορταλ, είναι μεταφράστρια, δημοσιογράφος και διερμηνέας. Σήμερα, συνεργάζεται με την Ellinair (inflight magazine), καθώς και με τον ιστότοπο www.grekomania.ru.