Υπάρχουν υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης που δεν πατάνε στην δουλειά τους, με την κάλυψη των ανωτέρων τους; Υπάρχουν υπάλληλοι που πληρώνονται βαρέα και ανθυγιεινά, χωρίς να το δικαιούνται εκ της θέσεώς τους; Υπάρχουν υπάλληλοι που πληρώνονται υπερωρίες, χωρίς να τις έχουν δουλέψει;

Αν υπάρχουν, είναι ένας, δύο, τρεις, ή τριακόσιοι; Αν συμβαίνει αυτό, ποιος τους καλύπτει και με ποιο αντίδωρο; Πόσα χρόνια χρειάζεται ένας Δήμαρχος για να αποδείξει ότι είναι έντιμος, ικανός και δεν τον κρατάνε από πουθενά;

Σιχάθηκα να ακούω φήμες δεξιά και αριστερά. Ξέρετε για πόσα εκατομμύρια μιλάμε; Αν υπάρχει “σφηκοφωλιά” στους κόλπους των κοντά 5.000 υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κάποιος πρέπει να βρεθεί που επιτέλους θα την κάψει.

Αν έλθω ως ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης, το πόρισμα της έρευνάς μου θα είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες – Και από βδομάδα, θα το παρέδιδα εγώ στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Το σχέδιό μου είναι “να βάλω φωτιά στον Δήμο Θεσσαλονίκης”.

Όσα είδα να μην γίνονται ως σήμερα με γεμίζουν ανησυχία και οργή. Φρόντισα ώστε, αν εκλεγώ Δήμαρχος, να μην έχω διατελέσει στο παρελθόν Αντιδήμαρχος κάποιου προηγουμένου. Αυτή είναι η ασπίδα μου.

Ό,τι είναι χλωρό, δεν χρειάζεται να φοβάται μην καεί.

Originally posted 2022-05-08 14:23:20.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.