Site icon ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Πολιτική αστάθεια στα κατεχόμενα μετά τα “εκλογικά” αποτελέσματα

Advertisements

Παρά τα υψηλά ποσοστά του “Κυβερνητικού Κόμματος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου” είναι προφανές πως μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, το 36,26% δεν εξασφαλίζει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Το Ρεμπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα έχασε 16% της δύναμής του από τις “εκλογές” του 2013, καταγράφοντας ποσοστό 21,65%.

Η συμμετοχή κινήθηκε οριακά πάνω από το 60%, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το απόγευμα. Το πιθανότερο σενάριο είναι η διαδικασία να επαναληφθεί, αφού το Κόμμα του Λαού απέκλεισε ήδη οποιαδήποτε συνεργασία με το UBP του σημερινού αυτοαποκαλούμενου πρωθυπουργού κύριου Χουσεϊν Οζγκιουρκούν.

Παρά τα προβλήματα η τουρκοκυπριακή Δεξιά μετά την ήττα στις “Προεδρικές Εκλογές” φαίνεται να ξαναμεγαλώνει τα ποσοστά της. Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση στις “Προεδρικές” και “Αυτοδιοικητικές εκλογές”. Την ίδια ώρα η Αριστερά αποδυναμώνεται, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να επηρεάσουν ευρύτερα το Κυπριακό και ειδικότερα την ομοσπονδιακή πρόταση. Η εικόνα αυτή δεν επιτρέπει σε καμία από τις πολιτικές δυνάμεις του Ψευδοκράτους να διαχειριστούν χωρίς την απόλυτη εποπτεία της Άγκυρας τα ζητήματα του Κυπριακού.

Originally posted 2018-01-08 11:05:04.

Exit mobile version