resa

Με πολυπληθές κλιμάκιο 14 κορυφαίων στελεχών θα κάνει αισθητή την παρουσία της η ηγετική ομάδα του βελγικού ενεργειακού κολοσσού RESA Intercommunale, αυτόν τον Ιούνιο στην Θεσσαλονίκη.

20200203_202828_0000.png

Ο λόγος, για την αντιπροσωπεία του οργανισμού στο 33ο Συνέδριο του οργανισμού CIRIEC International που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας από τις 4 ως τις 6 Ιουνίου 2020 στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (www.ciriec2020.site).

33rd-ciriec-international-congress-thessaloniki-2020_4_orig

Η RESA είναι ο κύριος διαχειριστής δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην περιφέρεια της Λιέγης, στο Βέλγιο. Είναι μια καθαρά δημόσια υπηρεσία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, που επίσης έχει υπό την αρμοδιότητά της τις συνδέσεις, την συντήρηση και τις επισκευές του δικτύου.

33RD CIRIEC INTERNATIONAL CONGRESS THESSALONIKI 2020 (FB EVENT BANNER)

Μέτοχοι της RESA SA Intercommunale είναι 73 δήμοι, η περιφέρεια της Λιέγης και η Enodia. Έχει περισσότερους από 700 εργαζομένους, 8 κεντρικές εγκαταστάσεις, 14 χιλιάδες χιλιόμετρα δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, 4 χιλιάδες χιλιόμετρα δικτύου φυσικού αερίου, περίπου 700 χιλιάδες σημεία ανεφοδιασμού και στο δίκτυό της ανήκουν 135 χιλιάδες σημεία φωτισμού στην περιφέρεια της Λιέγης.

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα της μεγάλης διεθνούς συνάντησης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας και μέλος του CIRIEC, Δρ. Ιωάννης Νασιούλας, σημειώνει: “Δεν είναι εύκολο αλλά είναι ζωτικής σημασίας να θέσουμε την Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού χάρτη της δημόσιας, συνεταιριστικής και κοινωνικής οικονομίας. Το όραμα μιας Θεσσαλονίκης – Πρωτεύουσας της Κοινωνικής Οικονομίας και των Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων μπορεί να γίνει πράξη”!

IOANNIS NASIOULAS
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης