Μια χυδαία εκστρατεία πολιτικής απαξίωσής της ξεκίνησε, με το που τόλμησε να υιοθετήσει την πρότασή μου για ανέγερση νέου, ιδιόκτητου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, Ορφανοτροφείου.

Ο λόγος για την Πρόεδρο του Ιδρύματος Άγιος Στυλιανός, Ιωάννα Σπανού. Δημοσιοποίησα πως το Ίδρυμα καταβάλει 110.000 ευρώ τον χρόνο στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, με απόφαση Γιάννη Μπουτάρη. Έκτοτε, ξεκίνησε η απόπειρα πολιτικής της ενοχοποίησης.

Πράγματι, μέχρι τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο Δήμος μας έδινε μόνον 540 ευρώ τον χρόνο στον Σύλλογο των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης συμφώνησε να είναι πιο large με το υστέρημα των δημοτών της πόλης μας.

Όταν πρωτο-εισηγήθηκα Στρατηγικό Σχέδιο για την χρηματοδότηση ανέγερσης Νέου Ορφανοτροφείου, άνοιξαν οι πολιτικοί βόθροι και βγήκαν από μέσα όλες οι μαυρίλες.

Συμβούλεψα την Πρόεδρο του Αγίου Στυλιανού να αποστείλει έγγραφη επιστολή, τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, όσο και στον Δήμαρχο: “‘Ώστε κανείς να μην ψιθυρίζει αργότερα πως δεν ήταν ενήμερος”.

Το γαϊτανάκι των πολιτικά απαξιωτικών κουτσομπολιών έπιασε ο ιστότοπος VORIA, που εργάζεται για την ευόδωση των πολιτικών σκοπών του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κώστα Ζέρβα και παραλλήλως για την προβολή των θέσεων της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Αντί να απαντώ στην VORIA, ή στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, από το γραφείο του οποίου διαρρέεται “χρήσιμο υλικό” για τα άρθρα της εις βάρος της απείθαρχης Προέδρου του Ορφανοτροφείου, θα κάνω κάτι άλλο:

Εφεξής, θα αναφέρομαι δημοσίως στον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ. Θα του λέω: Σου έστειλα επιστολή και δεν μου απάντησες. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δωρίσεις εσύ ή ο Σύλλογος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης τα χρήματα για την ανέγερση του Νέου μας Ορφανοτροφείου. Έτσι κάνουν οι μεγάλοι και τρανοί, που ζηλώνουν να διοικήσουν την κοινωνία μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2021-02-24 18:30:52.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.