ObamaDeep-State

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH) χρηματοδότησε την έρευνα για τον νέο, φονικότερο κορονοϊό νυχτερίων / SARS που διεξάγονταν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν στην Κίνα, με επιδοτήσεις ύψους 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Τον Οκτώβριο του 2014, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ενεργοποιήσει ένα ομοσπονδιακό μορατόριουμ για έρευνα μεταλλάξεων με αυξημένη λειτουργικότητα: έρευνες όπου λαμβάνει χώρα γενετική τροποποίηση παθογόνων μικροβίων για να τα καταστήσουν πιο θανατηφόρα και μολυσματικά. Η ομοσπονδιακή απαγόρευση ερχόταν, σύμφωνα με τις επίσημες δικαιολογήσεις, ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων φόβων για πιθανή πανδημία, που θα μπορούσε να προκληθεί από τυχαίο γεγονός, ανθρώπινο λάθος ή εσκεμμένη, κακόβουλη απελευθέρωση αυτών των γενετικά τροποποιημένων μικροβίων-τεράτων.

grecobooks -50%

Η αναστολή τέτοιων ερευνών από μέρους των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να πείσει ούτε και τους πιο αφελείς: η έρευνα μεταφέρθηκε εκτός συνόρων, εξάγοντας τον κίνδυνο, την ευθύνη και… τις δυνατότητες περισσότερο ελεύθερων χειρισμών αλλού.

Η διοίκηση Ομπάμα, πειθήνιο όργανο της Καμπάλ των γενετικά τροποποιημένων τροφών και σπόρων, των φυτοφαρμάκων, των φαρμάκων και εμβολίων, καθώς και της πληροφορικής, μαζί με το υπόλοιπο βαλτώδες σύστημα γνωστό και ως Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ ή βάλτο της Ουάσιγκτον (κατά την προσφιλή έκφραση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ), επιθυμούσαν να μπει και η Κίνα δυνατά στο παιχνίδι της Παγκόσμιας Υγείας και της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Η απαγόρευση περαιτέρω ερευνών στις ΗΠΑ οφειλόταν εν μέρει σε εργαστηριακά ατυχήματα στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) τον Ιούλιο του 2014, που έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τη βιοασφάλεια στα εργαστήρια υψηλής ασφαλείας των ΗΠΑ.

Εκείνη την εποχή, το CDC είχε κλείσει δύο εργαστήρια και διέκοψε ορισμένες αποστολές βιολογικής έρευνας, μετά από πολλά περιστατικά στα οποία τα παθογόνα μικρόβια δεν είχαν την δέουσα αντιμετώπιση από κυβερνητικά εργαστήρια των ΗΠΑ: μια τυχαία αποστολή ενεργού άνθρακα, η ανακάλυψη ξεχασμένων ζωντανών δειγμάτων ευλογιάς και ένα περιστατικό κατά το οποίο ένα επικίνδυνο στέλεχος της γρίπης στάλθηκε κατά λάθος από το CDC σε άλλο εργαστήριο.

Μια εσωτερική έκθεση του CDC περιέγραψε πώς οι επιστήμονες απέτυχαν να ακολουθήσουν τις σωστές διαδικασίες, για να διασφαλίσουν ότι τα δείγματα απενεργοποιήθηκαν, πριν φύγουν από το εργαστήριο και επίσης βρήκαν «πολλαπλά άλλα προβλήματα» με τις διαδικασίες λειτουργίας στο εργαστήριο βιολογικού άνθρακα.

Ως εκ τούτου, τον Οκτώβριο του 2014, λόγω ανησυχιών για τη δημόσια υγεία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε κάθε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε προσπάθειες ανάπτυξης βιολογικών όπλων εκ τριών ιών – γρίπης, Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS) και Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS).

Αντιμέτωπος με το επίσημο μορατόριουμ στις ΗΠΑ, ο Δρ Anthony Fauci – Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), δεξί χέρι του Ομπάμα, της Χίλαρυ και της υπόλοιπης παλιοπαρέας του “Spirit Cooking” και επί του παρόντος ο κορυφαίος γιατρός στην Ειδική Ομάδα Εργασίας για τον Κορονοϊό στις ΗΠΑ – ανέθεσε το 2015 την έρευνα στο εργαστήριο της Γουχάν στην Κίνα και παραχώρησε άδεια στο εργαστήριο να συνεχίσει να λαμβάνει χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το εργαστήριο Wuhan βρίσκεται τώρα στο κέντρο της διερεύνησης για πιθανή απελευθέρωση του ιού SARS-CoV-2 που προκάλεσε την παγκόσμια πανδημία Covid-19.

Δεν είναι απίθανο το κινεζικό εργαστήριο να αντιμετώπισε προβλήματα ασφάλειας, δεδομένου ότι τα αμερικανικά εργαστήρια έχουν παρόμοια προβλήματα, και μάλιστα τον Ιανουάριο του 2018 η αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο έστειλε κρυπτογραφικά μηνύματα προειδοποίησης για την ασφάλεια του εργαστηρίου Wuhan και ζήτησε βοήθεια από τις ΗΠΑ. Όμως, επ ουδενί δεν μπορεί να ποντάρει όλες τις μάρκες του στο σενάριο του ανθρωπίνου λάθους. Η εμπλοκή του Μπιλ Γκέιτς, του Τζωρτζ Σόρος και του πρώην Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην συγκεκριμένη μπίζνα ανοίγει περισσότερα ζητήματα από αυτά που πασχίζουν καθημερινά να κλείσουν τα γιγάντια μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν στην ιδιοκτησία και τον έλεγχό τους.

Επιπλέον, η Αμερικανική Πρεσβεία προειδοποίησε ότι οι ερευνητές «απέδειξαν ότι διάφοροι κορονοϊοί τύπου SARS μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το ACE2, τον ανθρώπινο υποδοχέα που έχει αναγνωριστεί για τον SARS-κορονοϊό», που σημαίνει ότι οι κορονοϊοί νυχτερίδας μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο για να προκαλέσουν ασθένειες σαν το SARS: αυτό που ζούμε σήμερα.

Σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν άλλη ηγεσία, που καταφέρνει αλύπητα και απανωτά χτυπήματα στο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ και τα αιματηρά παιχνίδια της Καμπάλ. Η διοίκηση Τραμπ θέλει να διερευνήσει το ξέσπασμα της παγκόσμιας πανδημίας στην Κίνα, καταθέτοντας αγωγές στα ημεδαπά δικαστήρια, καθώς και προωθώντας τη δημιουργία συνασπισμού με συμμάχους διεθνώς.

Οι αγωγές έχουν κατατεθεί στις ΗΠΑ και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ισχυριζόμενες ότι η Κίνα χρησιμοποίησε τον ιό ως βιολογικό όπλο, και άλλες αγωγές βρίσκονται σε εξέλιξη στο Διεθνές Δικαστήριο. Ρεπουμπλικανικοί νομοθέτες, όπως ο γερουσιαστής Tom Cotton και ο εκπρόσωπος Dan Crenshaw, έχουν επίσης εισαγάγει νομοθεσία που θα επιτρέπει στους Αμερικανούς να μηνύσουν την Κίνα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για τους θανάτους και τις οικονομικές ζημίες που προκλήθηκαν από τον ιό.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας διερευνούν επίσης εάν ο ιός προήλθε από το εργαστήριο Wuhan και αναζητούν αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζονται για να υποστηρίξουν τη θεωρία βιολογικού πολέμου, που προωθούνται από τους Ρεπουμπλικανικούς νομοθέτες.

Εάν βρεθούν στοιχεία ότι το Covid-19 είναι βιολογικό όπλο, ορισμένοι ειδικο,ί όπως ο οικοδεσπότης της Fox News Lou Dobbs, ζήτησαν από τις ΗΠΑ να κηρύξουν ακόμα και πόλεμο εναντίον της Κίνας. Η κραυγές αυτές έρχονται μετά το τσουνάμι εμπορικού πολέμου που εξαπέλυσε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόνταλντ Τραμπ προς την δικτατορία του αιματοβαμμένου πεντάκτινου κόκκινου αστεριού.

Παρ ‘όλα αυτά, δεν είναι σαφές ποιες θα ήταν οι νομικές συνέπειες εάν ο ιός είχε πράγματι διαρρεύσει από ένα κινεζικό εργαστήριο, αλλά ταυτόχρονα ως αποτέλεσμα ενός ερευνητικού έργου που είχε εξωτερική ανάθεση και χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Επίσης, εφόσον υπήρχε κυβερνητική απαγόρευση το 2014 για ομοσπονδιακή χρηματοδότηση που διοχετεύθηκε εκτός ΗΠΑ, ποια είναι τα ομοσπονδιακά θέματα συμμόρφωσης και δεοντολογίας που σχετίζονται με το γεγονός ότι το NIH παρείχε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση αντί ιδιωτικής χρηματοδότησης στο εργαστήριο Wuhan για να συνεχίσει τα πειράματα;

Προς το παρόν, η διοίκηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διερευνά τα 3,7 εκατομμύρια δολάρια από χρήματα Αμερικανών φορολογουμένων που έστειλε ο Ομπάμα στο “εξωχώριο” εργαστήριο της Wuhan, ενώ ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών Matt Gaetz ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της χρηματοδότησης της κινεζικής έρευνας από το NIH.

Δεδομένου ότι η ομοσπονδιακή απαγόρευση της έρευνας στην Κίνα έχει αρθεί, τα εργαστήρια των ΗΠΑ μπορούν να συνεχίσουν να δημιουργούν αυτά τα μικρόβια-τέρατα στο εσωτερικό και δεν θα χρειάζεται πλέον να αναθέτουν σε τρίτους την βρώμικη δουλειά. Αυτό σημαίνει λιγότερες εύκολες μπάζες για την Καμπάλ της Big Pharma, τον Βασίλη Γκέιτς και τον Γιώργο Σόρος, τον Γιάκομπ Ρότσιλντ και την λοιπή παρέα που έχει για “ιέρεια του αίματος” την σκοτεινή Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Είναι και αυτό ένας καθησυχασμός σ’ αυτόν τον κόσμο που οδεύει χαρωπά προς την καταστροφή του.


IOANNIS NASIOULAS
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Αγορά Βιβλίου: Τα πενήντα χρόνια της ζωής μου (Δωρεάν Αποστολή)

Τα πενήντα χρόνια της ζωής μου. Πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδος. Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία, 2018. Πρώτη Έκδοση: 1926. Διαστάσεις: 17Χ24. Σελ. 472. ISBN: 978-618-5383-19-0

€24,38

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.