Κάτι περίεργο συμβαίνει τελευταία με την Νέα Δημοκρατία. Καταγγέλει συνεχώς την ασυμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σε μείζονα θέματα όπως αυτό της ονομασίας των Σκοπίων ή του μαθήματος των Θρησκευτικών: “Πρώτα να υποστηρίξουν την κυβερνητική γραμμή οι βουλευτές και των δύο κομμάτων και μετά να ζητάει από μας ο κύριος Τσίπρας συνεννόηση”!

Σήμερα εμφανίστηκε στην ελληνική Βουλή με μια πολύ περίεργη ακροβατική διάθεση: η εισηγήτρια της κομματικής θέσης για την καταψήφιση του άρθρου περί αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, κυρία Κατερίνα Μάρκου, τελικά… υπερψήφισε το άρθρο-έκτρωμα. Αν αυτό συνέβη εν γνώσει του προέδρου του κόμματος κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε ένα μείζον ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας ανακύπτει.

Οι πολίτες που εμπιστεύτηκαν στο παρελθόν την Νέα Δημοκρατία, καθώς και αυτοί που προσβλέπουν στην κυβερνητική αλλαγή με όρους εθνικής υπευθυνότητας και κοινωνικής ευαισθησίας γυρίζουν την πλάτη τους στην Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να βάζει πλάτες σε όλες τις φρικώδεις πολιτικές πρωτοβουλίες του περιθωριακού ΣΥΡΙΖΑ: φωνάζει με βραχνή φωνή, κάνει πως καμώνεται, αλλά η δουλειά του κυρίου Τσίπρα γίνεται μια χαρά.

Οι πολίτες ρωτούν επίμονα: όταν έλθει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, θα αποσύρει το άρθρο περί αναδοχής από ομόφυλους; Όσο το κόμμα της αντιπολίτευσης σκαλίζει βαθιά με το δάχτυλο το αυτί του, τόσο θα καθηλώνεται στο ρόλο του νικημένου κόμματος, πίσω από ένα κόμμα τρίτης επιλογής, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Originally posted 2018-05-09 18:23:37.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.