Η Κίνα ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) να καθυστερήσει την παγκόσμια προειδοποίηση για την επιδημία του νέου κορωνοϊού (SARS-Cov-2) στην πόλη Ουχάν, να παρακρατήσει την πληροφορία για την μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο και να αναβάλει την κήρυξη πανδημίας, αναφέρει απόρρητη έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Όπως αποκαλύπτει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, στις 21 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ζήτησε κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας – που είχε υποκλαπεί – από τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς να κρατήσει εντός του διεθνούς οργανισμού τις σχετικές πληροφορίες για την μετάδοση του κορωνοϊού και να μην αποκαλύψει πως ο ιός ήταν στην μεταδοτικός στους ανθρώπους. Επίσης, φέρεται να του ζήτησε να περιμένει και να μην προχωρήσει στην επίσημη δήλωση κήρυξης της κατάστασης σε πανδημία, όπως και έγινε τελικά στις 11 Μαρτίου μετά από πιέσεις άλλων ασιατικών χωρών.

Η συγκεκριμένη συνομιλία (21/1) έγινε μία εβδομάδα μετά τις επίσημες διαβεβαιώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πως δεν υπήρχε «σαφής ένδειξη μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο» (δήλωση που επανέλαβε και ο επικεφαλής της Επιτροπής στην Ελλάδα Σωτήρης Τσιόδρας) και πως αναμένονται πληροφορίες από τις κινεζικές αρχές.

Στην ίδια έκθεση, αναφέρεται ακόμα ότι ο Σι Τζινπίνγκ απαίτησε να αγνοηθούν οι προειδοποιήσεις της Ταϊβάν για την νέα επικίνδυνη ασθένεια που υποβλήθηκαν επίσημα στον Π.Ο.Υ. στις 31 Δεκεμβρίου 2019 γιατί «δεν υπάρχει αναγνωρισμένη χώρα Ταϊβάν, αλλά είναι μέρος της κινεζικής επικράτειας»!

Η δημοσίευση του γερμανικού περιοδικού επιβεβαιώνει τις επανειλημμένες δημόσιες τοποθετήσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και φέρει στην επιφάνεια με ηχηρό τρόπο ερωτηματικά για τον ρόλο του κύριου ιδιώτη χρηματοδότη του ΠΟΥ Μπιλ Γκειτς, που πρωταγωνιστεί στην προώθηση εμβολίων για τον κορονοϊό και εργάζεται συστηματικά για να μην αρθούν τα μέτρα τυφλού περιορισμού σε όλες τις χώρες που “έχει λόγο”.