“Υπάρχει πραγματική πιθανότητα ο ιός να εξαφανιστεί φυσικά πριν αναπτυχθεί οποιοδήποτε εμβόλιο. Βλέπουμε παντού ένα σχεδόν παρόμοιο μοτίβο – υποψιάζομαι ότι έχουμε περισσότερη ανοσία από ό, τι εκτιμάται. Πρέπει να συνεχίσουμε να επιβραδύνουμε τον ιό, αλλά θα μπορούσε να εξαλειφθεί από μόνος του”.

Αυτά έγραψε σε ανάρτηση-σεισμό ο πρώην Διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας Καθηγητής Κάρολ Σίκορα, στο Twitter στις 16 Μαΐου 2020.

Ο Karol Sikora (γεννημένος στις 17 Ιουνίου 1948) είναι Βρετανός γιατρός που ειδικεύεται στην ογκολογία. Είναι Διευθυντής Ιατρικής της Rutherford Health plc, Διευθυντής Ιατρικής Ογκολογίας στο Κέντρο Καρκίνου των Μπαχαμών, συνεργάτης και ιατρός της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ. Το 1997, αποδέχθηκε την θέση του Επικεφαλής του Προγράμματος Καρκίνου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο κατείχε για δύο χρόνια

Η πρόβλεψή του για φυσική εξάλειψη του κορονοϊού δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται δημοσίως. Πρώτος την εξέφρασε ο καλύτερα πληροφορημένος παράγων της διεθνούς σκηνής, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εδώ και μήνες με το διάσημο: “It will go away” (“Θα εξαφανιστεί”).

Δεν είναι τυχαίο πως ακριβώς την ίδια πρόβλεψη διατύπωσε ο Νομπελίστας Γάλλος Ιολόγος Λυκ Μοντανιέ, που τιμήθηκε με τον βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη του ιού HIV/AIDS, μιλώντας σε συνέντευξη σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!