OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Συγκινεί η δημόσια ανάρτηση του Ιωάννη Νασιούλα για τον διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επανάστασης του 1821. Απευθυνόμενος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεσμεύεται να αιτηθεί την έγερση μαρμάρινης αναθηματικής πλάκας για τα θύματα των Οθωμανών στην μεγάλη σφαγή της άνοιξης του 1821 στην Θεσσαλονίκη:

“Η μνήμη σας ζει για πάντα: άγιοι, μάρτυρες και ήρωες της Επανάστασης των Ελλήνων ενάντια στους Οθωμανούς δυνάστες.

Οι παραπάνω από 30,000 Ελληνίδες και Έλληνες της Θεσσαλονίκης, που βιάστηκαν, βασανίστηκαν και σφαγιάσθηκαν την άνοιξη του 1821 από τους βάρβαρους Τούρκους, θα βρουν την ελάχιστη παρηγοριά, όταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης στήσει αναθηματική μαρμάρινη πλάκα μνήμης για την τιμή και την δόξα που οφείλουμε στην Μακεδονία, το Άγιον Όρος και την Θεσσαλονίκη του εθνικού ξεσηκωμού.

Είναι η δέσμευσή μου, ελάχιστη προσευχή στις ψυχές αυτών που πέρασαν πριν από εμάς, έβαψαν το πάτριο χώμα μας με το αίμα τους και μας προίκισαν με την μοναξιά της δόξας:

“Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
περπατώντας η Δόξα μονάχη
μελετά τα λαμπρά παλληκάρια και στην κόμη στεφάνι φορεί
γινωμένο από λίγα χορτάρια πούχαν μείνει στην έρημη γη”.

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους! Η Παναγιά μαζί μας! Ζήτω το Έθνος!