Συνεχίζεται η 39η Πανελλήνια έκθεση – Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στην παραλία του Λευκού Πύργου:  από το Βασιλικό Θέατρο έως και το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πριν τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου.

Συνδιοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΚΒΕ) και Δήμος Θεσσαλονίκης – υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Υπουργείου Εσωτερικών, Μακεδονίας Θράκης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Φέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται για 39η συνεχή χρονιά – από τις 26 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2020.

Στην έκθεση συμμετέχουν εκδότες, βιβλιοπώλες και συγγραφείς από όλη την Ελλάδα (συνολικά 45 περίπτερα), ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν στους αναγνώστες ο, τι καλύτερο υπάρχει στο χώρο των εκδόσεων και της φιλαναγνωσίας.

«Παρόλο τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε σχέση με την πανδημία, το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι παρόν  και προσβλέπει με αισιοδοξία στο μέλλον, προβάλλοντας το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα και για ακόμη μια φορά η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτοπόρα στον Πολιτισμό».

Πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης

Το φετινό, 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου αφιερώνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, τον Μανόλη Αναγνωστάκη (Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 1925 – Αθήνα, 23 Ιουνίου 2005) – με το διαδικτυακό αφιέρωμα «στην Αλήθεια και στο αίθριο το φώς»: Τετάρτη 8 Ιουλίου, ώρα 6,30-7,30 μ.μ, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Jitsi.

Καθημερινά υπάρχει πρόγραμμα παρουσίας συγγραφέων στα περίπτερα, καθώς αυτή τη φορά ο ΣΕΚΒΕ διεξάγει και διαγωνισμό φωτογραφίας (από την έναρξη έως και τη λήξη του Φεστιβάλ) με βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία. Οι επισκέπτες μπορούν να στέλνουν τις φωτογραφίες τους στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις του ΣΕΚΒΕ: sekve@otenet.gr και  sekvethes@gmail.com.

Πότε: 26/06/2020 – 12/07/2020

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 19.00 έως 23.00

Τοποθεσία: Παραλία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη

Είσοδος Ελεύθερη

Written by

Μαρία ΣΟΝΟΥΣ

Η Μαρία Αθανασιάδου (ΣΟΝΟΥΣ) αρθρογραφεί στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλους του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Νασιούλα και την παράταξη "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη". Η Μαρίνα Αθανασιάδου είναι πρώην αρχισυντάκτρια ρωσόγλωσσου περιοδικού πανελλαδικής εμβέλειας και ρωσόγλωσσου ιντερνέτ-πορταλ, είναι μεταφράστρια, δημοσιογράφος και διερμηνέας. Σήμερα, συνεργάζεται με την Ellinair (inflight magazine), καθώς και με τον ιστότοπο www.grekomania.ru.