Δυστυχώς, ενώ η πατρίδα μας ασχολείται με «γρίπες» και οσονούπω θα ξεκινήσει και η πολιτική σπέκουλα, εν όψει πιθανών εκλογών, η γειτονιά μας, όπως και η ευρύτερη περιοχή αρχίζει να «θερμαίνεται».

Προετοιμάζονται αναμετρήσεις;

Αρχικώς ο Πομπέο καταφέρθηκε εναντίον του Ιράν, τονίζοντας ότι το ισλαμικό καθεστώς συνεχίζει να «υποθάλπει την τρομοκρατία», παρά την κρίση του ιού, που πλήττει τον πληθυσμό του, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ιερουσαλήμ.

«Ακόμη και στη διάρκεια αυτής της πανδημίας, οι Ιρανοί χρησιμοποιούν τους πόρους του καθεστώτος των Αγιατολάχ, για να υποθάλψουν τον τρόμο, σε όλο τον κόσμο κι αυτό, ενώ ο ιρανικός λαός υποφέρει πάρα πολύ, κάτι που λέει πολλά για την ψυχή αυτών που διοικούν τη χώρα», είπε ο Πομπέο σε κοινή συνέντευξη με τον Εβραίο πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Μαζί με τη σιιτική Κατάεμπ-Χεζμπολάχ, επίσης ορκισμένο εχθρό του εβραϊκού κράτους, το Ιράν, συνδράμει στρατιωτικά το Σύρο πρόεδρο Άσαντ, στον πόλεμό του, εναντίον των τζιχαντιστών (που υποστηρίζει ανοιχτά ο Ερντογάν).

Το Ιράν δεν «σταμάτησε ούτε λεπτό τα σχέδια και τις βίαιες ενέργειές του εναντίον των Αμερικανών, των Εβραίων και όλων των άλλων στην περιοχή», δήλωσε ο Νετανιάχου, λέγοντας ότι θέλει «να καταπολεμήσει και να αντιμετωπίσει» τις «επιθέσεις του Ιράν στη Συρία».

Η «φωτιά» είναι έτοιμη και αναμένουμε να δούμε ποιος θα βάλει την χύτρα πάνω της.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και συντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com