Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς αποθηκεύουν φαγητό στο υπόγειό τους εδώ και χρόνια για να τα βγάλουν πέρα στην περίπτωση μιας παγκόσμιας πανδημίας, όπως αυτή που ζούμε.

Με αυτό το ωραίο φρόντισε να μας εντυπώσει η αξιαγάπητη κυρία Γκέιτς στην συνέντευξή της στο BBC. Μιας και τα μηνύματα που εκπέμπει το ζεύγος Γκέιτς δεν είναι ποτέ τυχαία, καλό θα ήταν να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πού το πάνε.

Πρώτος, βέβαια, σκοπός ήταν περάσει το μήνυμα: “Κι εμείς είμαστε σαν κι εσάς, δεν γνωρίζαμε ότι θα ενσκύψει η πανδημία και ας ανέλυε ο Μπιλ γραμμή-γραμμή το 2015 τί έρχεται – και ας έκανε την σύσκεψη προσομοίωσης “Συμβάν 201” τον Οκτώβριο του 2019 στην Νέα Υόρκη για να σημάνει την αρχή της κρίσης στην Καμπάλ του με τους 130 κολαούζους και τον 33ο Αρχηγό (13033)”.

Δεύτερον: Δίνει το σήμα για γενικευμένη πείνα. “Θα έρθει καιρός που δεν θα έχετε να φάτε, αν συνεχίσει έτσι να θερίζει ο Κορονοϊός – Ή θα εμβολιαστείτε, ή θα πεθάνουμε όλοι από την πείνα”. Η αφήγηση του ζεύγους Γκέιτς επιστρατεύει το φάσμα της πείνας γιατί “είμαστε πολλοί πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη“…

Εμφανίστηκε, λοιπόν, η Μελίντα στο BBC Radio Live και συζητήθηκαν τα κάτωθι αυτολεξί:

EMMA BARRETT: Όσον αφορά εσάς – και πάλι, απλώς για να μιλήσετε για εσάς και τον Bill που είστε τόσο εξοικειωμένοι με αυτό – είχατε κάνει κάποια προετοιμασία; Με εντυπωσίασε πολύ όταν ξαναείδα την ομιλία του Μπιλ από το 2015, γύρισε αυτό το βαρέλι στη σκηνή και είπε: «Όταν μεγάλωνα, η απειλή ήταν τα πυρηνικά, όλοι ανησυχούσαν πολύ για βόμβες και κάθε είδους απειλές όπως αυτό, και είχαμε αυτό το βαρέλι στο υπόγειό μας, όπου θα έπρεπε να πάμε και να φάμε από αυτό αν μπήκαμε μέσα. Είχατε προετοιμαστεί στη ζωή σας;

MELINDA GATES: Κάναμε κάποια προετοιμασία, ναι.

BARRETT: Τι σημαίνει αυτό – γιατί είχαμε προβλήματα εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο με ανθρώπους, πανικό για ψώνια – πώς ένα ζευγάρι σαν κι εσάς, που έχει αυτή τη διορατικότητα, πώς προετοιμάζεσαι για αυτό;

MELINDA GATES: Πριν από μερικά χρόνια, μιλήσαμε για το, «Τι κάνουμε αν δεν υπήρχε καθαρό νερό; Τι γίνεται αν δεν υπήρχε αρκετό φαγητό; Πού θα μπορούσαμε να πάμε; Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ως οικογένεια; ” Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να αφήσουμε αυτές τις προετοιμασίες για τους εαυτούς μας. Είχαμε προετοιμάσει και είχαμε λίγο φαγητό στο υπόγειο σε περίπτωση που χρειαζόταν και τώρα είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση.

Πλύση εγκεφάλου από το BBC

Δημοσιεύτηκε από Αριστεία στις Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.