Η αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών που προκαλείται από το μάντρωμα κατ΄οίκον στην Αυστραλία προβλέπεται να υπερβεί τους θανάτους από τον κορανοϊό κατά δέκα φορές.

Ερευνητές από το Κέντρο Εγκεφάλου και Μυαλού του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ προέβλεψαν 50% αύξηση του εθνικού ποσοστού αυτοκτονιών λόγω του οικονομικού και κοινωνικού αντίκτυπου των κυβερνητικών περιορισμών με πρόσχημα τον ιό, κάτι που θα οδηγούσε σε θανάτους έως και δέκα φορές υψηλότερους από αυτούς που προκαλεί ο ίδιος ο κορονοϊός.

Ήδη φέτος, οι παγκόσμιοι θάνατοι από αυτοκτονία είναι σημαντικά υψηλότεροι από αυτούς που αποδίδονται στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τα έγκυρα Worldometers, έχουν ήδη υπάρξει 374.225 αυτοκτονίες από τις αρχές του 2020, ενώ ο Νέος Κορονοϊός 2019 έχει σκοτώσει 251.898 ανθρώπους, αποκαλύπτει το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Βέβαια, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για αυτοκτονίες αποδεικνύεται πως έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία σε σχέση με τις αποδιδόμενες στον κορονοϊό απώλειες, όπως συζητείται ευρέως παντού στον κόσμο – και επεισοδιακά στην Ελλάδα του 13033, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σωτήρη Τσιόδρα, που καταγράφουν όλους τους θανάτους νοσούντων με κορονοϊό ως θανόντες εκ κορονοϊού.

Εάν η αυστραλιανή έρευνα ισχύει και για άλλα έθνη, το παγκόσμιο ποσοστό αυτοκτονιών θα μπορούσε να καταλήξει πολύ μεγαλύτερο από τον αριθμό των θανάτων από το COVID-19.

Η αύξηση των αυτοκτονιών στην Αυστραλία θα γίνει αισθητή για αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τους Αυστραλούς μελετητές, και τα μαντρώματα του κορανοϊού θα μπορούσαν να προκαλέσουν «μια θεμελιακή κρίση ψυχικής υγείας» με αποτέλεσμα επιπλέον 1500 θανάτους κάθε χρόνο τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η πρόβλεψη του πανεπιστημίου έλαβε υποστήριξη από την Αυστραλιανή Ιατρική Ένωση και ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ αναμένεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα στο εθνικό υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Μαζί με την απότομη αύξηση των αυτοκτονιών, η έρευνα προβλέπει επίσης σημαντική οικονομική πτώση από τη μειωμένη παραγωγικότητα από τις επιπτώσεις της ανεργίας στην ψυχική υγεία, την εγκατάλειψη του σχολείου και τις οικογενειακές κρίσεις.

Σύμφωνα με τον Ian Hickie, πρώην επίτροπο ψυχικής υγείας της Αυστραλίας και επικεφαλής του Brain and Mind Center, το ετήσιο ποσοστό αυτοκτονίας θα μπορούσε να αυξηθεί από 3000 σε 4500, με τις αυτοκτονίες των νέων να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ αυτού του αριθμού.

«Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση όπου μεταξύ 750 και 1500 αυτοκτονιών μπορεί να συμβούν ετησίως, αυτό επιπλέον των 3000 και πλέον ζωών που χάνονται ήδη από αυτοκτονία κάθε χρόνο», δήλωσε ο καθηγητής Hickie.

Οι θάνατοι από ζητήματα ψυχικής υγείας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία από τις κλειδαριές, ωστόσο, οδηγώντας ορισμένους παρατηρητές να προτείνουν ότι «το κλείδωμα ολόκληρων πληθυσμών με την ελπίδα« ισοπέδωση της καμπύλης »ήταν καταστροφικό λάθος, ίσως το χειρότερο λάθος πολιτικής που διαπράχθηκαν ποτέ από τις δυτικές κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της ειρήνης. “

Για παράδειγμα, οι γενικοί περιορισμοί κατ΄οίκον ανάγκασαν χώρες σε όλο τον κόσμο να κλείσουν προγράμματα θεραπείας φυματίωσης, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε 6,3 εκατομμύρια επιπλέον κρούσματα φυματίωσης και 1,4 εκατομμύρια θανάτους τα επόμενα πέντε χρόνια.